Gálvölgyi Show

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gálvölgyi Show
Műfaj vígjátéksorozat, paródia

Alkotó Gálvölgyi János
Író Gálvölgyi János
Rendező Koós György
Főszereplő

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Részenkénti játékidő 25-45 perc
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás1987. december 31. – 2015. szeptember 5.
Státusz befejezett, ismétlik az epizódokat
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Gálvölgyi Show korábban a Magyar Televízió, majd az RTL Klub paródiasorozata. A műsor rövid jeleneteket, vicceket és paródiákat tartalmaz. Írója és főszereplője Gálvölgyi János színész, de minden adásban megjelennek mellékszereplők is. Tematikájára jellemző a különböző televíziós műsorok, reklámok, a mindennapi életben előforduló fonákságok kigúnyolása, de számos egyéb témát is feldolgoz.

A műsort 1987 szilveszterén, a Szeszélyes évszakok stábjával kezdte sugározni a MTV, 1990-ig futott eredeti címén.

1991-től 1994-ig "Új Gálvölgyi Show" címmel vetítették, 10 részen át (plusz egy 11. válogatás epizóddal), ezután 1994 és 1995 szilveszterén "Gálvölgyi szubjektív" címet kapott, majd 1996-ban egy tematikus epizóddal tért vissza, amelyben az akkoriban Taszáron állomásozó amerikai hadsereg volt a téma ("Jó reggelt, Taszár!"). Ezután a legutolsó MTV-s epizód 1996 szilveszterére készült el, Gálvölgyi ekszkluzív címen (az Exluzív c. műsor paródiájaként).

1998 szilveszterén átkerült az RTL Klubra. 2010 végéig megszakítás nélkül, minden hónapban futott. 1999-ben és 2004-ben szilveszteri válogatás epizódok is készültek. 2011-ben még készült néhány epizód, majd ősztől a csatorna az új adásokra nem tartott igényt, így a műsor abbamaradt.[1] A show régi részeit az RTL egyik társcsatornája, a Prizma TV, mai nevén RTL+, ismétli a mai napig. 2012. november 5-től az RTL Klub is elkezdte a régi felvételeket újra vetíteni hétköznap délutánonként, jelenleg a hajnali órákban láthatóak az ismétlések, ezenkívül 2015-től az M3 csatorna ismételni kezdte az MTV által készített epizódokat.

2015. szeptember 5-én a műsor egy speciális különkiadással tért vissza egy alkalomra a képernyőre Gálvölgyi Show – Avagy játszd újra, János! címmel.

A műsor 30 adása elérhető az RTL Moston is, a Nevess Most! digitális csatorna tartalmai közt.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]