Mystery Chronicle: One Way Heroics

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Fusigi no Chronicle: Furikaerimaszen kacu madeva szócikkből átirányítva)
Mystery Chronicle: One Way Heroics
FejlesztőSpike Chunsoft
KiadóSpike Chunsoft
ProducerSzaito Juicsiro, Teraszava Josinori
SorozatMystery Dungeon
PlatformokPlayStation 4, PlayStation Vita
Kiadási dátumJP 2015. július 30.
NA/EU TBA 2016
MűfajSzerepjáték
JátékmódokEgyjátékos
KorhatárCERO: B
Adathordozódigitális terjesztés
SablonWikidataSegítség

A Mystery Chronicle: One Way Heroics, Japánban Fusigi no Chronicle: Furikaerimaszen kacu madeva (不思議のクロニクル 振リ返リマセン勝ツマデハ; Hepburn: Fushigi no Chronicle: Furikaerimasen Katsu Madewa?, ’Titikzatos krónika: Nem nézek hátra amíg nem nyerek’) szerepjáték, melyet a Spike Chunsoft fejlesztett és jelentett meg PlayStation 4 és PlayStation Vita platformokra. A játék 2015. július 30-án jelent meg Japánban.

A Fusigi no Chronicle a Mystery Dungeon sorozat spin-offja, mely a független fejlesztésű One Way Heroics című játékon alapul.

Játélmenet[szerkesztés]

A Fusigi no Chronicle a korábbi Mystery Dungeon-játékokhoz hasonlóan körökre osztott szerepjáték, melyben a játékosoknak véletlenszerűen generált katakombákat kell feltérképezniük. Minden egyes kör után a képernyő továbbgördül, ahogy a játék világát lassan elnyeli a fény.[1][2]

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék producerei, Szaito Juicsiro és Teraszava Josinori a BitSummit japán független játékfejlesztőknek szánt rendezvényen megismerkedtek a One Way Heroics című játékkal; érdeklődve fogadták a roguelike játékelemek és a kényszerített szkrollozás egyesítésének ötletét, szórakoztatónak vélték a játékot. Eleinte át akarták írni a játékot a konzolokra, azonban mivel a játék eredeti verziója ingyenesen játszható, ezért azon gondolkodtak, hogy hogyan tudnák kibővíteni és továbbcsiszolni azt. Végül engedélyt kértek a One Way Heroics fejlesztőitől, hogy a játékukat alapul véve a semmiből írhassanak egy új játékot.[1]

Megjelenés[szerkesztés]

A játékot 2015. július 30-án jelentette meg a Spike Chunsoft Japánban PlayStation 4 és PlayStation Vita platformokra.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b James, Thomas: Fushigi no Chronicle announced for PS4, PS Vita. Gematsu, 2015. március 23. (Hozzáférés: 2015. március 31.)
  2. Mystery Dungeon Series Gets A New "Forced Side-Scroller" Spinoff Title. Siliconera, 2015. március 30. (Hozzáférés: 2015. március 31.)
  3. Mystery Dungeon Series’ Side-Scroller Spinoff To Release In Japan This July. Siliconera, 2015. április 21. (Hozzáférés: 2015. április 22.)

További információk[szerkesztés]