Full Throttle

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Full Throttle a LucasArts egyik híres point-and-click kalandjátéka. A játék 1995. április 30-án jelent meg, és a SCUMM motort használja.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékos Bent irányítja, a Polecats (egyes fordításokban Vasmacskák) nevű motorosbanda vezérét.

A bal egérgomb kattintásával mozgathatjuk Ben-t, a nyomva tartásával behozhatjuk a menüt. Egy lángoló koponya grafikáját láthatjuk mellette egy kezet (Használat, Megragadás, Ütés) és egy lábat (Rúgás). A Koponya szemére kattintva megvizsgálhatunk dolgokat, a szájára kattintva a szánkba vehetünk, dolgokat, és beszélhetünk emberekkel. Ez a Vasmacskák emblémája, ahogy a tagok tetoválásán láthatjuk. Legtöbbször a nálunk lévő tárgyakat használhatjuk, a játéktéren található tárgyakkal, de a játéknak több olyan része is van, ahol vezetnünk kell, vagy motoron vezetve oldalra csapkodni a mellettünk száguldó rivális bandatagot, a játék elején ököllel, később deszkákkal, majd egyre veszélyesebb - és így nagyobb sebzést okozó - fegyverekkel. A játékban van esélyünk rossz párbeszéd opciót választani vagy túl lassan reagálni és ezzel megölni a főszereplőt. Ilyenkor általában újra próbálkozhatunk. Nincs élet számláló, a játékos akárhányszor újra próbálkozhat.

Történet[szerkesztés]

Egy disztópikus jövőben Ben a Polecats motorosbanda vezetője a 9-es országúton összefut egy hosszú limuzinnal. A jármű belsejében, éppen Malcolm Corley utazik, az utolsó motorgyártó cég, a Corley Motors vezetője. Malcolm éppen arról tárgyal a cég alelnökével Adrian Ripburger-el, hogy egy motorosbandának kéne kísérnie őket a következő Corley Motors találkozóra. Malcolm nem ért egyet, de Adrian azzal győzködi, hogy ez mutatná a jó kapcsolatukat az ügyfelekkel. Ekkor érkezik meg Ben és a bandája, Ben átugrat a járművön, pozdorjává törve a limuzin orrán díszelgő angyalkát. Ezzel A Corley Motors vezetőjét lenyűgözi a banda, és kijelenti hogy ők az egyetlen motoros banda aki kísérheti őket, és utasítja a sofőrt, hogy kövesse őket.(itt a játékba intró következik, a The Gone Jackals - Legacy című számával a háttérben)Ben a bandájával egy útszéli kocsmában áll meg pihenni. Malcolm Corley összebarátkozik a Vasmacskákkal, és motoros történeteket mesél. Ripburger megszakítja a csevegést, és rátér az üzletre, de Ben visszautasítja, mivel a Vasmacskákat nem lehet megvenni díszkíséretnek.Ezért Ripburger hátrahívja megbeszélni a "részleteket",és így a banda és Malcolm tudta nélkül, Ripburger testőrei leütik, és a kocsma mögötti szemetesbe dobják.Miután magáhoztér, Ben egyből követni akarja őket, a kocsmárostól megtudja hogy egy kelepcéről beszéltek, ezért nincs vesztegetni való ideje, egyből motorra pattan, ám útközben kiderül, hogy meglazították a motorja kerekét, és így balesetet szenved. Egy Miranda nevű riporter talál rá aki elviszi Maureenhez, egy női szerelőhöz(Röviden "Mo") aki felajánlja hogy ingyen megcsinálja Ben motorját, ha ő összeszedi neki a hiányzó darabokat.

Miranda egy útmenti pihenőben készít fotókat, és lencsevégre kapja ahogy Ripburger halálra veri Malcolmot.Ripburger egyik segédje Bolus(Corley sofőrje és biztonsági őre, Bolus és Nestor titkon összejátszanak Ripburgerrel, ők segítettek kiütni Bent.)Meglátja Mirandát és elveszi a fényképezőjét. Ben megtalálja Malcolmot, a pihenő mellett, a saját vértócsájában, Malcolm még él, éppen hogy el tudja mondani utolsó szavait Ben-nek, mielőtt végleg eltávozik: Ripburger át akarja venni a cégét hogy Kisbuszokat gyártson motorok helyett, és Benre bízza hogy keresse meg a lányát-aki mint kiderül Maureen. A Bandáját bebörtönözték, és őt is körözik a Corley-gyilkosság kapcsán, de Ben megpróbálja tisztázni a nevét, és megakadályozni az ország utolsó motorgyártójának Kisbusz forgalmazóvá alakítását. A Sivatagon keresztülhajt, ahol sok egyéb bandával, és "Father Torque"-val találkozik aki a Vasmacskák előző bandavezére. Ben és Maureen végül leleplezik Ripburgert, a képekkel amit Miranda csinált a gyilkosságról, és bemutatják Malcolm Corley utolsó végrendeletét, miszerint Maureen a cég vezetője. Ripburger elmenekül. Maureen és Ben elhajtanak, de Ripburger még egyszer utoljára megpróbálja leszorítani őket az útról a kamionjával. A "Keselyűk" nevű banda segítségével, akik közé Maureen is tartozik, végül sikerül ezt megakadályozni. És végül egy utolsó feladat után, Ripburger lezuhan, és meghal.Corley temetése következik, ahol Father Torque mondja a beszédet.Ezzel a Vasmacskák neve tisztázódik, Maureen megkapja a céget, És minden a helyére kerül...

Forrás[szerkesztés]