Friss vér (Odaát)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Friss vér szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Friss vér
Odaát
3. évad, 7. epizód
Sterling-k-brown-1-900x600.jpg
Eredeti cím Red Sky At Morning
Vendégszereplő Sterling K. Brown (Gordon Walker)
Lauren Cohan (Bela Talbot)
Michael Massee (Kubrick)
Matthew Humphreys (Dixon)
Mercedes McNab (Lucy)
Író Eric Kripke
Sera Gamble
Rendező Kim Manners
Gyártási szám 3T6907
Első sugárzás 2007. november 15.
Kronológia
ElőzőA kísértethajó
KövetkezőA karácsony odaát van
Az Odaát epizódjainak listája

A Fresh Blood az Odaát című televíziós sorozat harmadik évadjának hetedik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

A Winchester fiúk egy vámpír után nyomoznak, aki fiatal lányokat fertőz saját vérével, ezzel fajtabelivé változtatja őket.

Dean és Sam egy alkalommal éppen rajtaütnek a Dixon nevű férfin, aki azonban menekülni kezd egy sikátorban. Mikor a fivérek utánaszaladnak, váratlan személy állja útjukat: a börtönből megszökött Gordon Walker és társa, Kubrick, akik ekkor lőni kezdenek a fiúkra.

Dean és Sam ugyan sikeresen elmenekülnek a helyszínről, ám Gordont elfogja Dixon, és fészkébe, egy elhagyatott raktárba viszi, ahol több kikötözött vámpírrá változott fiatal lány is van. Mivel szidalmazni kezdi a fajtársait, Dixon megferzőzi Gordont saját vérével, aki ezután elkezd vámpírrá alakulni…

Dean ez idő alatt rájön, hogy valószínűleg Bela árulta el hollétüket Gordonnak, így halálosan megfenyegeti a lányt telefonon, mire az elmondja a fiúnak a vámpírvadász jelenlegi, pontos tartózkodási helyét (Bela ezt természetfeletti tárgyaival megidézett szellemektől tudja meg).

A fivérek elmennek az elhagyatott raktárhoz, ott azonban már csak Dixont és néhány lefejezett vámpírlányt találnak. Dixon elmondja, ezt mind az átváltozott Gordon tette, majd megkéri Deant, lőjje le, amit a fiú meg is tesz.

Gordon időközben meglátogatja Kubricket és elmondja neki, mi történt vele, majd előtte megfogadja: mihelyst sikerült neki végeznie Sam Winchesterrel, megöli magát. Kubrick ennek ellenére kést ránt volt barátja ellen, és megpróbálja ledöfni, ám Gordon megelőzi, és kezével átszúrja a férfit.

Mivel tudják, hogy előbb-utóbb rajtuk üt, Dean és Sam elbarikádozzák magukat motelszobájukban Gordon elől, ám a férfi megtalálja a módját, hogy kicsalogassa őket: felhívja őket telefonon, és közli, ha nem mennek az általa megadott raktárhoz egy megadott időn belül, meg fogja ölni túszát, egy fiatal lányt.

Így nincs mit tenni, Winchesterék a helyszínre sietnek, ahol rátalálnak a foglyul ejtett lányra, ám mikor megpróbálják kivinni az épületből, egy garázsajtó elválassza a két testvért egymástól. Míg Sam kénytelen felvenni a harcot a kétszer olyan erős Gordonnal, Deanre rátámad a túsz, akit a volt vadász szintén vámpírrá változtatott.

Dean a Colt segítségével hamar megöli a lányt, Sam összecsapása azonban hosszúra sikerül. Végül a fiú fölénybe kerül Gordonnal szemben, így kihasználva az alkalmat, egy lánccal levágja a férfi fejét.

A történtek után, mielőtt tovább indulnának Dean bütykölni kezdi Impaláját, majd öccsét is maga mellé hívja, hogy megtanítsa autót szerelni arra az időszakra, amikor ő már a Pokolban fog "vendégeskedni"…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Gordon Walker[szerkesztés]

Vámpírok[szerkesztés]

A vámpírok egyfajta legendabeli lények: emberekre hasonlítanak, ennek ellenére állatok és emberek vérével táplálkoznak, és a mondák ellenére nem mindegyik faj fél a fénytől.

Fizikai erejük nagy, étkezésüket két hosszúra nyújtható metszőfoggal végzik, az emberek szívdobbanását és szagát pedig kilométerekről megérzik. Elpusztítani vagy megsebezni őket olyan nyílvesszővel lehet, mely holtak vérével van bekenve.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2007. ősze – ?

Zenék[szerkesztés]

  • Bad Company – Crazy Circles

Külső hivatkozások[szerkesztés]