Freedom Williams

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Freedom Williams
Életrajzi adatok
ÁlnévFreedom Williams
Született1966. február 13. (58 éves)
Brooklyn
Iskolái
  • Framingham High School
  • August Martin High School
Pályafutás
Műfajokhouse
Kapcsolódó előadó(k)C+C Music Factory
Hangszerénekhang
Tevékenység
KiadókColumbia Records (1993-1997)
RMD Entertainment/Mega Bop (2004-jelenleg is)

Freedom Williams weboldala
SablonWikidataSegítség

Frederick Brandon Williams (Brooklyn, New York, 1966. február 13. –) amerikai hiphop- és dance-előadó, a C+C Music Factory énekese, rappere.

Karrierje[szerkesztés]

Karrierje a C+C Music Factoryval kezdődött, ahol a debütáló Gonna Make You Sweat című albumon található dalok nagy részében ő közreműködik, mint rapper, és énekes. A legnagyobb sláger a Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) című debütáló dal, mely 1990-ben jelent meg, és a Billboard Hot 100-as listán az 1. helyen végzett. Hallható még a hangja a Here We Go (Let's Rock & Roll), és a Things That Make You Go Hmmm... című dalokban is. Mindhárom dal slágerlistás helyezést ért el az Államokban a Billboard Hot Dance Music / Club Play slágerlistán. David Cole producer 1994-ben felkérte, hogy dolgozott az új C+C Music Factory-anyagon.

William szólókarrierje az 1993. június 1-jén megjelent Voice of Freedom című kislemezzel kezdődött, mely 74. helyezett volt a Billboard Hot 100-as listán, valamint a 4. helyig sikerült jutnia a Hot Dance Music / Club Play listán. A következő dal a Groove Your Mnd a Hot Dance Music / Club Play listán a 33. helyig jutott.

2004-ben az angol kislemezlistán 8. helyezést ért el a Sweat the Remixes című sikeres kislemez, melyet az RMD Entertainment nevű csapattal készített el, majd 2006-ban a Masterboy nevű német csapat US-Album[1] című lemezén, mely csak digitálisan jelent meg, közreműködött mint rapper.

A 2000-es évek közepén aktívan dolgozott, majd tulajdonosa lett a Continental Basketball Association nevű bajnokságon részt vevő Atlanta Krunk nevű kosárlabdacsapatnak.[2]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

  • "Voice of Freedom"
  • "Groove Your Mind"
  • "Proud Warrior"
  • "Back In"
  • "Sweat the Remixes"

Közreműködő előadóként[szerkesztés]

  • "Another Night" (a Masterboy 2006-os albumán)
  • "Into the Future" (együttműködve Mark E Walkerrel)

Források[szerkesztés]