Forest Green Rovers FC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Forest Green Rovers
Csapatadatok
Teljes csapatnévForest Green Rovers Football Club
BecenévRovers,
The Green (Zöldek)
Green Devils (Zöld ördögök)
Green Army (Zöld hadsereg)
SzékhelyNailsworth, Anglia
Alapítva1889
StadionThe New Lawn
(5141 férőhelyes)[1]
VezetőedzőAnglia Mark Cooper
ElnökAnglia Dale Vince
BajnokságAnglia League Two
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli
Hivatalos honlap
Forest Green Rovers honlapja
A Wikimédia Commons tartalmaz Forest Green Rovers témájú médiaállományokat.

A Forest Green Rovers Football Club egy professzionális angol labdarúgócsapat, melynek székhelye Nailsworh-ben, Gloucestershire megyében található. A League Two-ban, az angol labdarúgás negyedosztályában szerepel. Hazai mérkőzéseit a The New Lawn stadionban játssza, ahová 2006-ban költözött át a The Lawn Groundról, melyet 1890 óta használt.

A csapatot 1889 októberében alapították, majd öt évvel később alapítótagja lett a Mid-Gloucestershire League bajnokságnak. A 20. század nagy részében különböző helyi bajnokságokban szerepelt, és ezekben több bajnoki címet is nyert. 1968-tól az újonnan indult Gloucestershire County League megyei bajnokságban szerepelt, majd hét évvel később feljutott a Hellenic League élvonalába.

A Rovers az 1981/82-es szezonban megnyerte a Hellenic League-et, valamint az FA Vase-t, miután a Wembleyben rendezett döntőn legyőzte a Rainworth Miners Welfare csapatát. A következő 13 évet a Southern League Midland divíziójában töltötte, és rövid ideig Stroud Football Club néven szerepelt. Az 1996/97-es szezonban – már ismét Forest Green Rovers név alatt – megnyerte a Southern League déli divízióját, majd a következő szezonban a bajnokság élvonalát is, így története során először feljutott a Conference-be, vagyis az ötödosztályba.

1999-ben a csapat bejutott az FA Trophy döntőjébe, melyet ugyan elvesztett, de így is az első csapat lett, mely az FA Vase és az FA Trophy döntőjéig is eljutott. 2001-ben ismét FA Trophy-döntőt játszhatott, de 1-0-s vereséget szenvedett a Canvey Island ellen. A klub kétszer is annak köszönhetően kerülte el a kiesést a Conference-ből, hogy más csapatokat egyéb okokból kizártak és alacsonyabb osztályokba helyeztek.

A Rovers jelentős változásokon ment keresztül, miután 2010-ben a zöldenergia-iparban dolgozó üzletember, Dale Vince lett a klub elnöke. Vince elnöksége alatt 2015-ben a Forest Green lett a világ első vegán labdarúgócsapata, és a The New Lawn stadionban több környezetbarát innovációt eszközöltek.[2] A játékoskeret fejlesztésével kapcsolatos befektetéseknek köszönhetően a csapat 2015-ben és 2016-ban is bejutott a feljutásért vívott rájátszásba, de ekkor még nem sikerült feljutnia. A 2017-es rájátszás döntőjében a Tranmere Rovers legyőzésével kivívta a negyedosztályba való feljutást, így története során először a Football League tagja lett.

Klubtörténet[szerkesztés]

Helyi és megyei bajnokságok[szerkesztés]

A csapatot E.J.H. Peach tiszteletes alapította 1889-ben, nevét pedig Nailsworth Forest Green nevű kerülete után kapta.[3] A Rovers utótag 1893-ban került a klub nevébe, mely egy évvel később részt vett a Mid-Gloucestershire League bajnokság megalapításában.[3] A bajnokságban első hazai mérkőzését 1894. október 6-án játszotta, a Brimscombe ellen, 1-1-es végeredménnyel, a szezont pedig a harmadik helyen zárta.[3] 1894-ben Nailsworth járási jogú településsé vált, és a településvezetők szerettek volna egy labdarúgócsapatot, mely a várost képviseli. Ennek eredményeként a csapat Nailsworth Association Football Club néven működött tovább, és az eredeti keret sok tagját Nailsworthben élő játékosokra cserélték.[3] A csapat az 1896/97-es szezonban kilépett a bajnokságból.[3]

1898-ban a klubot Forest Green Rovers néven újraalapították, és rövidesen magába olvasztotta a Nailsworth Thursday csapatát.[3] Az 1899/00-as idényben a klub a Mid-Gloucestershire League első osztályához és a Dursley & District League-hez is csatlakozott.[3] A Mid-Gloucestershire League 1901-ben megszűnt.[3] A Rovers az 1902/03-as szezonban a Stroud & District League-ben is elindult a Dursley & District League mellett. Utóbbiban a Brimscombe mögött a második lett, míg az előbbiben a Stonehouse mellett holtversenyben az élen végzett, miután megkapta a győztesnek járó pontokat egy Chalford elleni le nem játszott mérkőzésért.[3] A bajnoki címről egy egymás elleni mérkőzés döntött, melyen a Rovers 1000 néző előtt hosszabbítás után 2-1-re győzött.[3] Az 1906/07-es szezonban a csapat a Stroud & District League utolsó helyén végzett, nulla ponttal. Egy meccset megnyert ugyan, de később levonták tőle a pontokat egy olyan játékos szerepeltetéséért, aki nem léphetett volna pályára.[3] 1908-ban kilépett a Dursley & District League-ből.[3]

1911-ben a Forest Green egyesült a Nailsworth FC-vel, megalapítva a Nailsworth & Forest Green Unitedet. A csapat továbbra is a The Lawn Groundon játszotta a hazai mérkőzéseit. Az új klub úgy nyerte meg a Stroud & District League-et, hogy mindössze egy mérkőzést veszített el az egész évad során.[3] Az 1912/13-as szezonban a Dursley & District League-ben is elindult, a Stroud & District League-ből viszont mindössze négy mérkőzés után kilépett.[3] Az első világháború után a csapat a Dursley & District League-ben folytatta a szereplését, és az 1919/20-as szezonban hármas holtversenyben az első helyen végzett, a Chalford és a Stonehouse mellett. A liga vezetői sorsolással úgy döntöttek, hogy a Forest Greennek és a Stonehouse-nak elődöntőt kell játszania egymás ellen, és a győztes a Chalforddal játszik majd a bajnoki címért. A Forest az elődöntőben 3-2-re kikapott a Stonehouse ellen.[3] 1920-ban a klub a Dursley & District League mellett a North Gloucestershire League bajnokságban is indított egy csapatot, és mindkettőt megnyerte, valamint a Northern Junior Cup ifjúsági kupa serlegét is elhódította.[3] 1922-ben alapítótagja lett a Gloucestershire Northern Senior League-nek,[4] de az 1922/23-as szezon végén elhagyta a bajnokságot, hogy ismét a Dursley & District League-ben szerepelhessen.

A Rovers az 1924/25-ös és az 1925/26-os idényben is a második helyen végzett, majd a következő szezonban visszatért a Gloucestershire Northern Senior League-be.[4] Az 1926/27-es évadot a második helyen zárta, majd ismét kilépett a bajnokságból, hogy az új Stroud Premier League-ben indulhasson.[3] Miután a negyedik helyen végzett, a klub visszatért a Gloucestershire Northern Senior League-be,[4] de a Stroud Premier League-ben is indított egy csapatot. Több bajnokságváltás után az 1934/35-ös, az 1935/36-os és az 1936/37-es szezonban háromszor egymás után bajnok lett a Stroud Premier League-ben,[3] majd 1937-ben ismét a Gloucestershire Northern Senior League tagja lett, amit szintén megnyert az 1937/38-as idényben.[4] Az 1949-es második hely után az 1949/50-es és az 1951/51-es kiírásban is bajnoki címet szerzett.[5] Az 1954/55-ös szezonban visszaesett a liga másodosztályába, de rögtön vissza is jutott az első osztályba.[5] A Rovers 1968-ban részt vett a Gloucestershire County League megyei bajnokság megalapításában, és egészen addig ott szerepelt, amíg 1975-ben fel nem jutott a Hellenic League élvonalába, Peter Goring irányítása alatt.

Regionális bajnokságok[szerkesztés]

A klub az első szezonjában a negyedik helyen végzett a Hellenic League első osztályában. A következő szezonban a tabella középső régiójában zárt, de az 1978/79-es idényben a harmadik helyet szerezte meg, ami egy sikeres négy éves széria kezdete volt. Az 1981/82-es évadban bajnok lett és az FA Vase döntőjébe is bejutott. A Wembleyben rendezett döntőn 3-0 arányú győzelmet aratott a Rainworth Miners Welfare fölött, így megnyerte a trófeát. A csapat feljutott a Southern League Midland divíziójába, ahol első szezonjában harmadik lett, de a következő hat évben a középmezőnyben végzett.

1989-ben a csapatot átnevezték Stroud Football Clubbá. Egy újabb középmezőnybeli helyezés után a következő két szezonban éppen csak elkerülte a kiesést. Ezután a klub visszavette a Forest Green Rovers nevet, de az eredményei nem javultak, amíg 1995-ben át nem kérte magát a Southern League déli divíziójába. Az 1995/96-os kiírásban Frank Gregan vezetésével a nyolcadik helyen végzett a csapat, egy évvel később azonban bajnok lett, és feljutott a Southern League élvonalába, ami akkor az angol labdarúgás hatodosztályának felelt meg. A következő szezonban ismét bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett a klub, mely első alkalommal jutott fel a Football Conference-be, vagyis az ötödosztályba.

Conference és Football League[szerkesztés]

Az ötödosztályban töltött első szezonjában a 12. helyet szerezte meg a Rovers, és az FA Trophy döntőjébe is bejutott, ezzel az első olyan csapat lett, mely az FA Vase és az FA Trophy döntőjében is részt vett.[6] A mérkőzést végül 1-0-ra elvesztette a Kingstonian ellen. A következő idényben első alkalommal sikerült eljutnia az FA Kupa első köréig, ahol 6-0-ra legyőzte a Guiseley csapatát. A második körben a Torquay Unitedet fogadta, és 3-0-ra kikapott. 2000 novemberében Gregant a korábbi angol válogatott játékos, Nigel Spink váltotta a kispadon. A klub ismét bejutott az FA Trophy döntőjébe, ahol ismét 1-0 arányú vereséget szenvedett, ezúttal a Canvey Islanddel szemben.

A 2004/05-ös idényben a csapat a kiesőzónában zárt, de a Northwich Victoriát stadionproblémák miatt kizárták, így maradhatott az ötödosztályban.[7] A 2007/08-as szezonban a Rovers első alkalommal győzött le a Football League-ben szereplő ellenfelet, amikor az FA Kupa első fordulójának újrajátszásán 3-0-ra megverte a Rotherham Unitedet. A második körben a Swindon Town ellen végül 3-2-re alulmaradt. A következő szezonban a csapat először jutott el az FA Kupa harmadik köréig, miután kiejtette a Team Bath-t, majd a Rochdale-t. A harmadik fordulóban hazai pályán fogadta a Derby Countyt, rekordnak számító 4836 néző előtt.[1] A mérkőzésen a vendégek nyertek 4-3-ra. A 2009/10-es szezonban ismét eljutott az FA Kupa harmadik köréig, ahol a Notts Countytól 3-2-re kikapott.

2010-ben ismét a kiesőzónában végzett a Rovers, de ismét megmenekült, amikor a Salisbury Cityt a pénzügyi szabályok megsértése miatt kizárták.[8] A klubot ugyanebben az évben felvásárolta az Ecotricity energiavállalat tulajdonosa, Dale Vince. Vince komoly intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy környezetbarátabbá tegye a csapatot, többek között száműzte a vörös húst a játékosok étrendjéből, beszüntette a húsételek árusítását a stadionban és szerves trágyával kezeltette a gyepet.[9][10]

A 2014/15-ös szezonban az ötödik helyet szerezte meg a csapat, amivel kivívta a negyedosztályba való feljutásért vívott rájátszásban való részvételt. Az elődöntőben végül összesítésben 3-0-ra kikapott a Bristol Rovers ellen. A következő idényben elért második hellyel ismét indulhatott a rájátszásban. Ezúttal az elődöntőből sikerült továbbjutnia a Dover Athletic összesítésbeli 2-1-es legyőzésével, a Wembleyben azonban 3-1-re elvesztette a döntőt a Grimsby Townnal szemben. A 2016/17-es idényben harmadik lett a csapat, így sorozatban harmadszor is bejutott a rájátszásba. A Dagenham & Redbridge elődöntőbeli legyőzése után 3-1 arányban diadalmaskodott a Tranmere Rovers fölött a döntőben, így fennállása során először feljutott a League Two-ba, vagyis a negyedosztályba. Jelenleg Nailsworth a legkisebb település, melynek valaha a Football League-ben szereplő labdarúgócsapata volt.[10]

2018-ban a Forest Green Rovers lett a világ első labdarúgócsapata, melyet karbonsemlegesnek minősítettek az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének Climate Neutral Now (Klímasemlegesség most) programja alapján.[11] A csapat a 2018/19-es idényben az ötödik helyen végzett, így részt vehetett a rájátszásban, és feljuthatott volna a harmadosztályba, de az elődöntőben összesítésben 2-1-re kikapott a Tranmere Rovers ellen.

Klubszínek és címer[szerkesztés]

A csapat előző címere nagyon hasonlított az FC Barcelona logójához. Többek között a Szent György-kereszt is megjelent rajta, hiszen Szent György Katalónia mellett Anglia védőszentje is. 2011 májusában a klub vezetősége egyeztetésbe kezdett a szurkolókkal a címer megváltoztatásáról, a jelenlegi kerek dizájnú címer a 2011/12-es szezon kezdete óta van használatban.

Fennállása legnagyobb része során a Rovers fekete-fehér csíkos mezben és fekete nadrágban játszotta a hazai mérkőzéseit. 2012. július 2-án a klub bejelentette, hogy megváltoztatja a klub színeit, és a hazai szerelés mostantól lime zöld mezből, fekete nadrágból és fekete sportszárból fog állni. A csapat tradicionális színeitől való eltérés sok szurkolóból ellenérzéseket váltott ki. Az idegenbeli szerelés szintén megváltozott egy teljesen fehér mezre, melynek a nyakánál az "1899–2012" felirat volt látható. Az 1899-es évszám azt az évet jelöli, amikor a csapat először játszott egyszínű fehér mezben, a 2012 pedig a fehér szerelés visszahozásának évét jelenti.[12]

2014 nyarán az otthoni szereléshez tartozó lime zöld elején fekete csíkok jelentek meg, zöld nadrág és fekete-zöld csíkos sportszár mellett, hogy a játékosok viselete jobban illeszkedjen az Ecotricity vállalat marketingszíneihez. 2014. augusztus 19-én új vendégszerelést jelentetett meg a csapat, mely a korábbi tradicionális hazai színeket idézte föl modern formában, fekete-fehér csíkos mezzel, fekete nadrággal és piros sportszárral.[13]

Riválisok[szerkesztés]

A Forest Green Rovers a szintén gloucestershire-i Cheltenham Townt tekinti a fő riválisának. A két csapat egymás elleni mérkőzéseit viccesen El Glosicónak nevezik, az El Clásicóra utalva.[14]

A csapatnak a Football League-en kívüli különböző bajnokságokban töltött ideje alatt a Gloucester City[15] és a Bath City[16] is a helyi riválisává vált, de a Football League-be történt 2018-as feljutása óta a Rovers nem játszott ezekkel a csapatokkal.

A Football League-be való feljutás óta a klub a Bristol Roversszel, a Newport Countyval és a Swindon Townnal is kisebb rivalizálásba kezdett.

Stadion[szerkesztés]

A The New Lawn stadion

A csapat első pályája a The Lawn Ground volt. 1924-ben ideiglenesen másik stadionba költözött a klub, de 1927-ben visszatért a The Lawn Groundra, miután fallal körülvették azt és bejárati kapukat is kapott.[3] A 2006/07-es szezon kezdetén a Rovers a The New Lawn stadionba költözött, melyet jelenleg is használ.

A pálya északi oldalán található Sustainability in Sport-lelátó korábban a hazai szurkolók lelátója volt, de a 2011/12-es szezon végén a klub úgy döntött, hogy átköltözteti szurkolóit a szemben lévő oldalon álló EESI-lelátóra, melyet idő közben ülőhelyesről állóhelyes lelátóvá alakítottak.[17] A keleti oldalon lévő lelátó a legnagyobb befogadóképességű lelátó, hét szektorral, a "Green Man" kocsmával, egy edzőteremmel, egy táncstúdióval, valamint konferencia- és szabadidőközponttal. A nyugati oldalon egy fedetlen lelátó található, ahol a hazai szurkolók foglalnak helyet. Bár a stadion 5141 szurkoló befogadására alkalmas, az eddigi legmagasabb bajnoki nézőszám 3781 fő volt, egy Bristol Rovers elleni ötödosztálybeli mérkőzésen. Minden sorozatot egybevéve a rekordot egy Derby County elleni FA Kupa-mérkőzés tartja, melyre 4836-an látogattak ki. Az ötödosztályban a csapat átlagos nézőszáma 1300 és 1800 között volt.

2011 júniusában a csapat az új tulajdonos, a zöldenergia-iparban dolgozó Dale Vince vezetésével megkezdte a stadion környezetbarátabbá tételét. Ennek egyik lépése volt a játéktér minden elemében szervessé tétele.[18] 2011 decemberében 180 darab napelemet telepítettek az EESI-lelátó tetejére, mely elegendő volt ahhoz, hogy a stadion üzemeltetéséhez szükséges elektromosság 10%-át kitermelje.[19] 2012 áprilisában a Rovers első brit csapatként alkalmazott robotfűnyírót a pályája gyepének karbantartására. Az Etesia nevű robotfűnyíró GPS-jelek segítségével emberi beavatkozás nélkül képes bejárni a pályát, az energiát pedig a stadion napelemeiből nyeri.[20] 2012 decemberében a klub a The New Lawnban végzett munkájának elismeréseként 200 másik nevezőt legyőzve nyerte meg a Pályamesterek Intézetének első díját a fenntarthatósági és környezetvédelmi kategóriában.[21]

2016. november 3-án a csapat bejelentette, hogy megszülettek egy várhatóan 5000 ülőhelyes új stadion tervei, mely az Eco Park komplexumban fog felépülni, Stonehouse-tól körülbelül 1,5 mérföldre nyugatra (és 8,5 mérföldre északnyugatra a klub jelenlegi otthonától, Nailsworth-től. A tervek szerint a stadion majdnem teljes egészében fából fog épülni, a tető tartószerkezetét is beleértve, és igény szerint akár 10 000 főig bővíthető lesz.[22][23][24][25]

Játékosok[szerkesztés]

Jelenlegi keret[szerkesztés]

2020. december 1. szerint[26]

# Poszt Név
1 ENG K Luke McGee
2 ENG V Kane Wilson
3 IRL V Dom Bernard
4 ENG KP Dan Sweeney
5 ENG V Chris Stokes
6 ENG V Liam Kitching
7 NIR KP Carl Winchester (csk)
8 GAM KP Ebou Adams
9 ENG CS Matty Stevens
10 WAL CS Aaron Collins
11 SCO KP Nicky Cadden
14 JAM CS Jamille Matt
# Poszt Név
15 ENG V Jordan Moore-Taylor
17 ENG KP Odin Bailey (kölcsönben a Birmingham Citytől)
18 ENG CS Jake Young
19 ENG CS Shawn McCoulsky
20 ENG KP Elliott Whitehouse
21 ENG KP Scott Wagstaff
22 ENG V Udoka Godwin-Malife
24 WAL K Lewis Thomas
25 ENG V Jayden Richardson (kölcsönben a Nottingham Foresttől)
26 USA KP Vaughn Covil
27 ENG KP Harvey Bunker
28 ENG CS Josh March

Sikerek[szerkesztés]

  • FA Vase
    • Győztes: 1981/82
  • Southern League
    • Az első osztály bajnoka: 1997/98
    • A déli divízió bajnoka: 1996/97
  • Hellenic League
    • Bajnok: 1981/82
  • Gloucestershire Northern Senior League
    • Bajnok: 1937/38, 1949/50, 1950/51
    • A másodosztály bajnoka: 1955/56
  • North Gloucestershire League
    • Bajnok: 1920/21, 1921/22
  • Stroud Premier League
    • Bajnok: 1934/35, 1935/36, 1936/37
  • Stroud & District League
    • Bajnok: 1911/12, 1920/21
  • Dursley & District League
    • Bajnok: 1902/03
  • Northern Junior Cup
    • Győztes: 1920/21, 1921/22

Rekordok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c d e Mike Williams & Tony Williams (2016) Non-League Club Directory 2017, Tony Williams Publications, 453. o. ISBN 978-1869833695
  2. The completely vegan football club. Today. BBC News, 2016. november 25. (Hozzáférés: 2017. október 17.)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Tim Barnard (2014) Something to Shout About: The History of Forest Green Rovers FC, The History Press
  4. a b c d Gloucestershire Northern Senior League 1919–1939 Archiválva 2018. január 3-i dátummal a Wayback Machine-ben. Non-League Matters
  5. a b Gloucestershire Northern Senior League 1946–1968 Non-League Matters
  6. FA Trophy Archiválva 2017. augusztus 26-i dátummal a Wayback Machine-ben. RSSSF
  7. Forest Green set to replace Vics BBC Sport, 3 June 2005
  8. Forest Green live up to their name[halott link] When Saturday Comes, 6 May 2011
  9. Meat-free menu for Forest Green Rovers football fans BBC News, 31 July 2015
  10. a b Forest Green Rovers: Five things you may not know about Gloucestershire club BBC Sport, 15 May 2017
  11. Morris, Steven: Forest Green Rovers named world's first UN certified carbon neutral football club (angol nyelven). the Guardian , 2018. július 30. [2018. szeptember 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. július 30.)
  12. New Fixtures, New Players, New Kit. Football Conference, 2012. július 2.
  13. Forest Green launch new away kit, 2014. augusztus 19. [2018. június 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 3.)
  14. Stilliard, Ed. „Disruption for Cheltenham Town fans expected at 'El Glosico' derby match with Forest Green Rovers”, Gloucestershire Live, 2019. október 21.. [2020. február 19-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. február 19.) 
  15. Gloucester City Vs Forest Green Rovers – What Does It Mean For The Fans?”, Severn Sport, 2014. október 22.. [2016. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. december 3.) 
  16. Bath City 0-2 Forest Green”, BBC Sport, 2012. április 9. 
  17. Chairman Vince in New Lawn switch. Stroud News & Journal, 2013. június 6.
  18. Forest Green Rovers spread manure on pitch. BBC News, 2011. június 15. (Hozzáférés: 2011. június 15.)
  19. Forest Green Rovers football club installs solar panels. BBC News, 2011. december 4. (Hozzáférés: 2011. december 4.)
  20. Robot lawn mower used by Forest Green Rovers football club. BBC News, 2012. április 21.
  21. Forest Green Rovers FC wins award for 'organic' pitch. BBC News, 2012. december 7. (Hozzáférés: 2012. december 7.)
  22. Winning stadium design announced / 2016 / First Team News / News / Home - Forest Green Rovers Football Club. www.forestgreenroversfc.com . [2018. január 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 3.)
  23. Ramsay, George: Forest Green Rovers build 'world's first wooden stadium'. CNN
  24. Eco Park - About Ecotricity - Ecotricity. www.ecotricity.co.uk . [2020. október 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. december 3.)
  25. Whaling, James: Forest Green Rovers reveal plans for eco-friendly stadium made wholly from WOOD, 2017. február 9.
  26. First Team Archiválva 2020. december 2-i dátummal a Wayback Machine-ben Forest Green Rovers F.C.
  27. Forest Green 8–0 Hyde BBC Sport, 10 August 2013
  28. Forest Green Rovers. Smart Bets. [2020. november 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. július 22.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Forest Green Rovers F.C.
A Wikimédia Commons tartalmaz Forest Green Rovers FC témájú médiaállományokat.