Fordított nap (Spongyabob)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fordított nap
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 9b. epizód
Eredeti cím Opposite Day
Író Chuck Klein
Jay Lender
Mr. Lawrence
Első sugárzás 1999. szeptember 11.
Kronológia
ElőzőA természet lágy ölén
KövetkezőKultúrsokk
epizódlista

A Fordított nap (angolul Opposite Day) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 9b epizódja, amit 1999. szeptember 11-én mutattak be Amerikában.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Tunyacsápot mély álmából ébresztik fel szomszédai Spongyabob és Patrik, hogy születésnapja alkalmából felköszöntsék őt. Mikor hívatlan vendégei távoznak, Tunyacsáp utánuk kiabál, hogy nem ma van a születésnapja, s ezzel a tettükkel már végleg betelt a pohár a két jóbarát közvetlen szomszédjánál, aki felhívta a Bikini Fenék Ingatlanügynökséget, hogy minél hamarabb el tudjon onnan költözni. Az ingatlanértékesítő hölgy azonban Tunyacsáp számára nyugtalan feltétellel árverezi el a házat, méghozzá abban az esetben, ha nincsenek rendzavaró szomszédai a környéken. A ház bosszús tulajdonosa meg van győződve arról, hogy Spongyabob és Patrik minden megtesz azért, hogy ne tudja eladni házát. Tunyacsáp úgy véli idegesítő szomszédai mindent pont nem úgy csinálnak ahogy az neki tetszene, ami ad is neki egy remek ötletet, hogy tudná ezt megakadályozni.

Másnap reggel Tunyacsáp közli Spongyabobbal, hogy ma fordított nap van, aminek annyi a lényege, hogy mindennek az ellentétét kell tenned, amiket normális körülmények között általában szoktál. Spongyabob hisz polip szomszédjának, s tájékoztatja erről legjobb barátját Patrikot is, aki amikor legelőször ki akarja ezt próbálni tudatosan nem vesz levegőt, de szivacs barátja megmutatja, hogyan kell ezt csinálni. Ezután pedig egy montázst láthatunk arról, hogy a két jóbarát hogyan csinál mindent fordítva, például a visszafele beszélést vagy azt, miképp "bújhatunk Csigusz bőrébe".

Tunyacsáp terve azonban nem úgy kezd elsülni, ahogyan azt szeretné, ugyanis szomszédja rendet rak (ez esetben tönkreteszi) házában, amire a polip egy buldózerrel jön, hogy minél gyorsabban visszaépítse az ananászházat, mielőtt az ingatlanügynök odaér. Spongyabob arra a következtetésre jut, hogy "szerepet cserél" szomszédjával, vagyis ma a szivacsnak azt kell tennie, amit általában Tunyacsáp szokott. Miközben az ideges polip még mindig építi vissza szomszédja házát, megérkezik az ingatlanközvetítő és a két nem hivatalos ház tulajdonos, (akik úgy néznek ki mint Tunyacsáp) Spongyabob és Patrik, körbe vezeti a hölgyet a házban, s minden kérdésére az ellenkezőjét válaszolják, ami pedig negatív benyomást kelt az értékesítőben. Amikor az igazi Tunyacsáp rájön, hogy már megérkezett az ingatlanközvetítő, berohan a házba és megpróbálja elmagyarázni a kínos helyzetet, de a hölgy azt hiszi, hogy szórakoznak vele, s úgy dönt nem adja el a házat. Tunyacsáp könyörög az értékesítőnek, hogy maradjon de ő inkább elszáguld motorcsónakjával minél előbb. Spongyabob és Patrik boldog fordított napot kívánnak közvetlen szomszédjuknak, amikor ő a buldózer járművével elkezdi üldözni két idegesítő szomszédját.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]