Felsőbb parancsra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Felsőbb parancsra
A szökés
1. évad, 10. epizód
Eredeti cím Sleight of Hand
Író Nick Santora
Rendező Dwight H. Little
Gyártási szám 1AKJ09
Első sugárzás 2005. november 7.
Első sugárzás Magyarországon 2006. október 25.
Kronológia
Előző1x09
Forró nyomon
Következő1x11
Ki lesz a hunyó?
A szökés epizódjainak listája
Felsőbb parancsra (Sleight of Hand) A szökés című sorozat első évadjának tizedik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 1. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Abruzzi új helyzetében igen rosszul érzi magát Philly Falzone támogatásának elvesztése és a szökés veszélybe kerülése miatt. Igyekszik meggyőzni Michaelt, hogy már nem érdekli Fibonacci, csak kijutni szeretne, mielőtt megölik odabent. Michael ráveszi, hogy szervezzen találkozót Philly és közte. Michael a feleségét is mozgósítja.

Amikor Golyó végre egyedül marad az őrök volt pihenőszobájában, kevés keresgélés után megtalálja a lyukat.

Kellerman társának, Hale-nek egyre kevésbé tetszik a helyzet, amibe kerültek és jól láthatóan szeretne kikerülni belőle. Kellerman válasza annyi, hogy ha így folytatja, ő is egy golyót fog kapni. Az alelnökasszony egy új társat küld hozzájuk, Quinnt, aki állítólag jó problémamegoldó. Hamar kiderül, hogy együttműködésre nincsen lehetőség, így Quinn ügynök egyedül indul Veronicáék házához.

A Phillyvel való találkozáskor láthatjuk, amint Michael pénzt próbál kizsarolni Phillytől, azonban Abruzzi közbelép, és fényképpel bizonyítja, hogy a társai Veronica nyomában vannak, tehát jobb, ha Michael elárulja Fibonacci hollétét. Így is történik, ezért cserébe Philly kiutalja a pénzt Bellicknek. Ezután már Abruzzi kérheti a Bellickkel adódott nézeteltérés rendezését, amelynek eredményeként visszakapja a felügyeletet a börtönmunka felett.

Kellerman személyesen igyekszik meggyőzni az alelnöknőt, hogy hiba volt Quinnt bevonni. Ezalatt az új ügynök felkeresi Veronica volt vőlegényét és biztosítási ügynöknek kiadva magát bejut a lakásába, ahol megöli, majd a számítógépe segítségével Veronicáék nyomára jut.

Philly bandája a Michaeltől kapott címen lévő kanadai házat készül ostromolni, azonban a rendőrség elfogja őket. Eközben Fibonacci valahol egész máshol nyugodtan éli életét. Abruzzi örül a vetélytárs kiiktatásának, azonban láthatóan nem tett le Fibonacci megtalálásáról, így biztosítékként elteszi a korábban Michaeltől kapott képet Veronicáról.

Golyó megjelenik a lyuk körüli munkálatoknál, majd miután egyértelművé tette, hogy tud a lyukról, Michael kénytelen bevenni a csapatba.

Nick és Veronica kiderítik, hogy Steadmen cégénél nagy mennyiségű pénz volt, annak ellenére, hogy a cég szinte semmit sem csinált. Feltételezik, hogy a pénz az alelnöknő politikai karrierjét hivatott megalapozni.

Quinn megérkezik az erdei házhoz.