Farkas Csaba (író)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Farkas Csaba író szócikkből átirányítva)
Farkas Csaba
Farkas Csaba 2017-ben
Farkas Csaba 2017-ben
Született1965. január 23. (59 éves)
Szeged
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
IskoláiJózsef Attila Tudományegyetem (–1988)
Írói pályafutása
Jellemző műfajoknovella
Alkotói évei1983–
Első műveA kapu (1998)

A Wikimédia Commons tartalmaz Farkas Csaba témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Farkas Csaba (Szeged, 1965. január 23. –) magyar író, újságíró.

Életpályája[szerkesztés]

Farkas Csaba Farkas József és Stég Irén gyermekeként született Szegeden. Főiskolai tanulmányait a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végezte magyar—történelem szakon, itt kapott tanári diplomát 1988-ban.

Rendszeresen 1983-tól publikál, amikor elkezdett tárcákat, aztán legkülönfélébb, egyéb műfajú cikkeket írni a Délmagyarország c. napilapba. 1987-ben, amikor még főiskolára járt, felvették a Délmagyarországhoz munkatársnak. 2007-ig különböző Csongrád megyei lapoknál volt munkatárs (időrendben a Délmagyarországnál, a Csongrád Megyei Hírlapnál, a Délvilágnál, a Reggeli Délvilágnál s részben ezzel egyidejűleg a Szegedi Naplónál, később pedig a Délmagyarország/Délvilágnál). Közben számos más lapban, és irodalmi folyóiratokban is megjelentek a tárcái. Tárcasorozataiban megteremtette Zamfiri, e prebalkáni, félig metafizikus figura, és a mindenben jeleket, nem létező dolgokat látó Thakács alakját, akik később könyvei állandó szereplői lettek. 1995-ben a budapesti Littera Nova Kiadó által meghirdetett novellapályázatra írt novelláit beválogatták a Magánbirodalom című antológiába (válogatta Bodor Ádám, Csiki László, Márton László, szerkesztette Balázs Tibor). 2004-ben a budapesti Accordia Kiadó által gondozott Láthatatlan kövek című, kortárs prózaírók antológiájában is szerepelt. 2009-ben a Littera Nova Kiadó Menedékjog című antológiájában szerepelt. 2004-ben elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémia s a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) tudományos és környezetvédelmi újságíró-kurzusát, azóta tagja a Tudományos Újságírók Klubjának. 2016 óta a Magyar Írószövetség tagja. 

Művei[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

  • Hivatalos weboldal
  • Fontos emberek lexikona - Ki kicsoda 2000 pótkötet. Összeáll. Apáti Miklós. Bp., Greger-Biográf, 2001.
  • Szegedtől Szegedig 2002. Antológia. Főszerk. Simai Mihály. Bába és Társai Kft.-Szegedi Írók Társasága, Szeged, [2002].