Fall River Rovers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fall River Rovers
Csapatadatok
Teljes csapatnévFall River Rovers
SzékhelyFall River, Massachusetts, Egyesült Államok
Alapítva1884
Megszűnt1921
Klubszínek         
BajnokságSNESL
Csapatmezek
Hazai

Az Egyesült Államok egyik legkorábban létrehozott labdarúgó egyesületét 1884-ben Fall River Rovers néven alapították. Rövid pályafutásuk alatt számos trófeával büszkélkedhetnek.

Története[szerkesztés]

A 19. század végén Fall River gazdaságilag az Egyesült Államok egyik legfejlettebb régiójaként volt számon tartva a helyi textiliparnak köszönhetően.

Az 1917-es kupagyőztes együttes

A labdarúgás nagy népszerűségnek örvendett és a kis városban több csapat is a szárnyait bontogatta. Közéjük tartozott a Rovers együttese is, akik 1884 februárjában alakultak.

Először amatőr rendezvényeken szerepeltek, ahonnan két kupagyőzelmet is abszolváltak 1888-ban és 1889-ben. 1915-től vettek részt az SNESL bajnokság küzdelmeiben, de első igazi sikerüket az National Challenge Cup 1917-es kiírásában szerezték, amikor magabiztosan meneteltek a döntőig, ahol az akkoriban verhetetlen csapatnak vélt Bethlehem Steel együttesét 1-0 arányban győzték le.

1921-ben az újonnan alakult ASL-be Fall River a nagyobb sikerek érdekében egy egyesített klubot hozott létre a helyi csapatokból, és a Rovers csapata is beleolvadt a Fall River United egyesületébe.

Sikerei[szerkesztés]

Híres játékosok[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]