FIFA ’98: Road to World Cup

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
FIFA ’98: Road to World Cup
Fejlesztő EA Canada
Kiadó Electronic Arts
Sorozat FIFA
Platformok Sega Saturn, Windows, Game Boy, SNES, Nintendo 64, PlayStation, Sega Mega Drive
Kiadási dátum 1997. június 17.
Műfaj sport
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
USK-besorolás USK 0
Adathordozó Cartridge, CD-ROM

A FIFA ’98: Road to World Cup (rendszerint rövidítve FIFA 98) egy videojáték, melyet az EA Canada fejlesztett, és az Electronic Arts adott ki, a játék a labdarúgásra épül. Windowsra 1997. június 17-én jelent meg, melyet a PlayStation, a SNES, a Nintendo 64, a Sega Saturn, a Game Boy és a Sega Mega Drive verzió követett.

A FIFA 98 a FIFA sorozat ötödik tagja volt. Ez a játék a sorozat második 3D-s darabja. Számos játékos szerepelt a borítón, beleértve David Beckhamet az angol borítón, Roy Lassitert az amerikain és mexikóin, David Ginolát a francia borítón, Rault a spanyol borítón és Andreas Möllert a német borítón.

Játék jellemzői[szerkesztés]

A játék jellegzetes a növekvő trend kezdetéről a szériában, amely észrevehetően potenciálisan a legjobb sportjáték szimulátor a világon. A játék forradalmasítása, hogy hivatalos zenével dicsekedhet, kifinomult grafikai motorja van, a csapat és játékos testreszabott beállítású, 16 stadion van, népszerű "Road To World Cup" mód az összes FIFA-tag nemzeti-válogatottal. A legigényesebb az egész szériában, hogy a csapatok minden sajátsága precíz. 11 bajnokságot tartalmaz 189 klubbal együtt. Ez volt az első FIFA játék, mely tartalmaz játékos/csapat szerkesztőt.

A lesszabályt az első alkalommal alkalmazták a FIFA játékok között. A korábbi játékokban, amikor a játékos a csapatban les pozícióban volt, a futó játékost lesen ítélték, amikor a passz hátrafelé irányult. A játék 32 bit-es verziója javította ezt, így csak ha a passz nagyjából oda megy, ahol a játékos les pozícióban van, akkor adnak szabadrúgást les miatt.

A játék főcímzenéje a Blur-tól a Song 2. A The Crystal Method 4 dala szerepel a játékban, a More, a Now Is The Time, a Keep Hope Alive és a Busy Child. Des Lynam tartotta a játék bemutatását, John Motson és Andy Gray maradtak a játék kommentátorai.

A játék grafikai tökéletesítésével a játékosok felismerhető arcot kaptak. Az arcok jobban kifejezők lettek, noha Bulgária és Ukrajna kezdő tizenegye tartalmaz "szomorú" kinézetű játékosokat, amíg Macedónia kezdő tizenegye "erőszakos" kinézetű játékosokat tartalmaz.

Szemlék[szerkesztés]

A Play magazin a 29. számában a PlayStation verziónak 88%-os értékelést adott.

Csapatok[szerkesztés]

Az alábbi lista tartalmazza a választható nemzeti-válogatottakat. Minden egyes csapatnál a teljes erősség - a játékban 1-től 10-es skálán - a név után jelezve.

AFC[szerkesztés]

CAF[szerkesztés]

CONCACAF[szerkesztés]

CONMEBOL[szerkesztés]

OFC[szerkesztés]

UEFA[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Előző
FIFA '97
FIFA sorozat
1998
Következő
FIFA 99