FIFA ’98: Road to World Cup

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(FIFA '98: Road To World Cup szócikkből átirányítva)
FIFA ’98: Road to World Cup
FejlesztőEA Canada
KiadóEA Sports
SorozatFIFA
PlatformokSega Saturn, Windows, Game Boy, SNES, Nintendo 64, PlayStation, Sega Mega Drive
Kiadási dátum1997. június 17.
Műfajsport
Játékmódokegyjátékos, többjátékos
USK-besorolásUSK 0
AdathordozóCartridge, CD-ROM
SablonWikidataSegítség

A FIFA ’98: Road to World Cup (rendszerint rövidítve FIFA 98) egy videójáték, melyet az EA Canada fejlesztett, és az EA Sports adott ki, a játék a labdarúgásra épül. Windowsra 1997. június 17-én jelent meg, melyet a PlayStation, a SNES, a Nintendo 64, a Sega Saturn, a Game Boy és a Sega Mega Drive verzió követett.

A FIFA 98 a FIFA sorozat ötödik tagja volt. Ez a játék a sorozat második 3D-s darabja. Számos játékos szerepelt a borítón, beleértve David Beckhamet az angol borítón, Roy Lassitert az amerikain és mexikóin, David Ginolát a francia borítón, Rault a spanyol borítón és Andreas Möllert a német borítón.

Játék jellemzői[szerkesztés]

A játék jellegzetes a növekvő trend kezdetéről a szériában, amely észrevehetően potenciálisan a legjobb sportjáték szimulátor a világon. A játék forradalmasítása, hogy hivatalos zenével dicsekedhet, kifinomult grafikai motorja van, a csapat és játékos testreszabott beállítású, 16 stadion van, népszerű "Road To World Cup" mód az összes FIFA-tag nemzeti-válogatottal. A legigényesebb az egész szériában, hogy a csapatok minden sajátsága precíz. 11 bajnokságot tartalmaz 189 klubbal együtt. Ez volt az első FIFA játék, mely tartalmaz játékos/csapat szerkesztőt.

A lesszabályt az első alkalommal alkalmazták a FIFA játékok között. A korábbi játékokban, amikor a játékos a csapatban les pozícióban volt, a futó játékost lesen ítélték, amikor a passz hátrafelé irányult. A játék 32 bit-es verziója javította ezt, így csak ha a passz nagyjából odamegy, ahol a játékos les pozícióban van, akkor adnak szabadrúgást les miatt.

A játék főcímzenéje a Blur-tól a Song 2. A The Crystal Method 4 dala szerepel a játékban, a More, a Now Is The Time, a Keep Hope Alive és a Busy Child. Des Lynam tartotta a játék bemutatását, John Motson és Andy Gray maradtak a játék kommentátorai.

A játék grafikai tökéletesítésével a játékosok felismerhető arcot kaptak. Az arcok jobban kifejezők lettek, noha Bulgária és Ukrajna kezdő tizenegye tartalmaz "szomorú" kinézetű játékosokat, amíg Macedónia kezdő tizenegye "erőszakos" kinézetű játékosokat tartalmaz.

Szemlék[szerkesztés]

A Play magazin a 29. számában a PlayStation verziónak 88%-os értékelést adott.

Csapatok[szerkesztés]

Az alábbi lista tartalmazza a választható nemzeti-válogatottakat. Minden egyes csapatnál a teljes erősség - a játékban 1-től 10-es skálán - a név után jelezve.

AFC[szerkesztés]

CAF[szerkesztés]

CONCACAF[szerkesztés]

CONMEBOL[szerkesztés]

OFC[szerkesztés]

UEFA[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Előző
FIFA '97
FIFA sorozat
1998
Következő
FIFA 99