FC Midtjylland Håndbold

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
FC Midtjylland Håndbold
Csapatadatok
SzékhelyIkast, Dánia
Alapítva1970.
Stadion Ikast-Brande Arena
Vezetőedző Dánia Helle Thomsen
Bajnokság Dán bajnokság
Dán Bajnokcsapat4 alkalommal
Csapatmezek
Hivatalos honlap
FC Midtjylland Håndbold honlapja

A FC Midtjylland Håndbold rövid nevén FCM Håndbold egy dán női kézilabdacsapat, amelynek székhelye Ikastban van. Jelenleg a dán bajnokság élvonalában játszanak. A hazai bajnokságot és kupát már meg tudta nyertni a csapat, nemzetközi kupagyőzelmet pedig a Kupagyőztesek Európa-kupájában, az EHF-kupában és a Challenge-kupában aratott. A Bajnokok ligájában az elődöntőig jutott.

A klubot 1970-ben alapították, két ikasti csapat, az Ikast DUI és az Ikast Skytte Gymnastik Forening összevonásával Ikast FS Håndboldafdeling néven. Első sikerüket 1991-ben aratták, amikor még másodosztályú egyesületként megnyerték a dán kupát. Ebben az évben feljutottak az első osztályba, és azóta is ott játszanak, első bajnoki címüket 1998-ban aratták, de az azt követő néhány évben nem tudtak dominálni, mivel két világszinten is erős csapat játszott a dán bajnokságban: a Slagelse FH és a Viborg HK.

2008-ban a csapat működtetését átvette az FC Midtjylland, azóta szerepel a csapat a jelenlegi, FC Midtjylland Håndbold néven.

Eredmények[szerkesztés]

Jelenlegi keret[szerkesztés]

A 2016–2017-es szezon játékoskerete:

Kapusok
Balszélsők
Jobbszélsők
Beállósok

Balátlövők
Jobbátlövők
Irányítók

További információk[szerkesztés]

  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap