Fűre lépni tilos!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fűre lépni tilos!
Született feleségek
6. évad, 6. epizód
Eredeti címDon't Walk on the Grass
ÍróMarco Pennette
RendezőMarco Pennette
Gyártási szám606
Első sugárzás2009. november 1.
2010. április 21.
Kronológia
ElőzőNe ítélj, hogy ne ítéltess!
KövetkezőBölcsességek könyve

A Fűre lépni tilos! (Don't Walk on the Grass) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat száztizenhatodik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó vetítette 2009. november 1-jén.

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Juanita szerepel az iskolai darabban, ám nem túl tehetséges, így amikor az egyik különösen nehéz szót nem tudja kimondani, kicsúszik a száján egy káromkodás. Ezért aztán az iskola igazgatónője komoly büntetéssel jutalmazza. Gaby persze nem ért egyet ezzel, így kiveszi a kislányt az iskolából. Juanita magántanuló lesz és Gaby oktatja. Tom-nak nehézségei vannak az egyetemen, emiatt csaláshoz folyamodik. Amikor pedig erre Lynette rájön, nagyon összevesznek. Karl megkéri Bree kezét, s az asszony el is gondolkodik rajta, ám jobban meg akarja ismerni a férfit, mielőtt válaszolna. Katherine eközben egyre képtelenebb dolgokat talál ki, hogy visszahódítsa Mike-ot.

Mellékszereplők[szerkesztés]

  • Richard Burgi - Karl Mayer
  • Marianne Muellerleile - Anne Peterson

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"Olyan rengeteg szabály van ezen a világon. Ezért kell még gyerekkorunkban elkezdeni megtanulni őket. Világosan megmondják nekünk, hogy ne beszéljünk csúnyán, hogy a vizsgákon tilos csalni, és hogy nem szép dolog hazudni a barátainknak. Hogy olyan férfi után sóvárogni, aki nem a miénk bűn és az olyat megcsalni, aki a miénk szintén. Szabályok közt cseperedünk fel és felnőttként mégis megszegjük őket, tökéletesen megfeledkezve arról, hogy ha valaki rajtakap minket, akkor jön a büntetés. "

Epizódcímek más nyelveken[szerkesztés]

  • Angol: Don't Walk on the Grass (Ne lépj a fűre!)
  • Olasz: Regole e conseguenze (Szabályok és következmények)
  • Francia: L'école est finie (A sulinak vége)