Fájl:Magyarországi Nepomuki Szent János-szobrok térképe.png

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(6 128 × 3 477 képpont, fájlméret: 1,01 MB, MIME-típus: image/png)

Összefoglaló

Leírás
English: Map of the statues of Saint John of Nepomuk in Hungary
Magyar: Magyarországi Nepomuki Szent János-szobrok térképe
A régiók meghatározásához a kultusznak a térképen kirajzolódó területeit különítettem el egymástól, vagyis nem követtem Kósa László vagy Borsos Balázs meglévő, néprajzi szempontú táji tagolásait. Nyugat-Dunántúl: a Rába-völgy az Alsó-Kemenesháttal és a Szigetközzel, valamint az ezektől nyugatra húzódó területek (6100 km²); Közép-Dunántúl: a Zalai-dombság északi része a Bakony-vidékkel (6700 km²); Észak-Dunántúl: a Duna-völgytől a Mezőföld déli pereméig, a Bakony-vidéktől a Keleti-Gerecséig és a Váli-víz síkjáig húzódó régió (6700 km²); Dél-Dunántúl: a Zala-völgytől, a Balaton-medencétől és a Mezőföldtől délre fekvő terület (15 500 km²); Közép-Magyarország: a Budapestet övező terület, nyugaton a Gerecse keleti vonulataiig és a Váli-völgyig, keleten a Pesti-hordalékkúpsíksággal, a Gödöllői-dombsággal és a Csepeli-síkkal (4500 km²); Hont–Hevesi-hegyvidék: az Észak-magyarországi-középhegység nyugati vonulatai a Pétervásárai-dombságig (3400 km²); Gömör–Zempléni-hegyvidék: az Észak-magyarországi-középhegység ettől keletre elterülő vidékei (5500 km²); Észak-Alföld: a Kiskunságtól északra fekvő Észak-alföldi-hordalékkúpsíkság és a Közép-Tisza-vidék, magában foglalva az északi peremvidék dombsági területeit, a Cserhátalját, a Mátraalját és az Egri-Bükkalját (8300 km²); Dél-Alföld: Duna–Tisza közi síkvidék és Alsó-Tisza-vidék (13 300 km²); Tiszántúl: a Közép- és Alsó-Tisza-vidék nélkül, de a Felső-Tisza-vidékkel (22 500 km²).
Dátum
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Pasztilla aka Attila Terbócs

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licenc alatt teszem közzé:
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi licenc alapján használható fel.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl
Map of the statues of Saint John of Nepomuk in Hungary

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

15. április 2022

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2022. október 24., 11:08Bélyegkép a 2022. október 24., 11:08-kori változatról6 128 × 3 477 (1,01 MB)PasztillaAdding newly discovered pinpoints: Ásványráró, Csombárd, Darnózseli, Dunaremete, Gyöngyös (Szent Orbán-templom), Győrzámoly, Lébény (templom és látogatóközpont), Mohora, Mosonmagyaróvár (Királydomb), Nagykanizsa (kőkereszt), Nagykónyi, Páka (templom), Sarud (templom), Somogyszentpál (templom), Szakcs, Szolnok (Vízügyi Emlékpark), Tarnaméra (templom), Vác (Tímár utca, Alsóvárosi temető)
2022. április 15., 12:54Bélyegkép a 2022. április 15., 12:54-kori változatról6 128 × 3 477 (1 MB)PasztillaUploaded own work with UploadWizard

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Metaadatok