Fájl:Coa Hungary County Borsod (history).svg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Eredeti fájl(SVG fájl, névlegesen 294 × 424 képpont, fájlméret: 507 KB)

Leírás
English: The historical coat of arms of Borsod county
Magyar: Borsod vármegye címere.

Borsod vármegye területén a 11–12. században alakulhatott ki comitatus. Nevét a hagyomány szerint a honfoglaláskor megszálló Örs és Bors vezérek utódairól kapta. A 11. században központja Borsodvár lett. Később a Diósgyőrben felépített királyi vár királyaink, leginkább az Anjouk kedvelt

tartózkodási helye lett. A csücskös talpú pajzs mezejében kétfarkú oroszlán látható, kiöltött nyelvvel. Bal mellső lábával kétkarú mérleget mint igazságszimbólumot, felemelt jobb lábával nyitott, rubinnal, zafírral és igazgyönggyel kirakott levélkoronát tart. A címerpajzsot nyitott, rubinnal, zafírral és igazgyönggyel kirakott levélkorona díszíti.
Dátum
Forrás https://magyarcimerek.hu/3248-borsod
Szerző Madboy74
Engedély
(Fájl újrafelhasználása)
PD-icon.svg
Ez a kép egy magyar település hivatalos címerét vagy zászlóját ábrázolja. A címer és a zászló közkincs, mert a magyar szerzői jogi törvény (1999. évi LXXVI. törvény) 1.§ (4) szerint „a jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei, a bírósági vagy hatósági határozatok, a hatósági vagy más hivatalos közlemények és az ügyiratok, valamint a jogszabállyal kötelezővé tett szabványok és más hasonló rendelkezések” nem tartoznak a törvény hatálya alá, így a településcímerek és -zászlók sem, mert önkormányzati rendelet határozza meg őket.

Figyelem: Bár a településcímerek és -zászlók nem állnak szerzői jogi védelem alatt, más jogszabályok még korlátozhatják a használatukat.


Deutsch | English | Magyar | +/−

Flag of Hungary.svg
SVG kód
Inkscape-yes.svg
Ez vektorgrafikus kép Inkscape segítségével készült, or something else.

}}

Public domain

Ez a mű közkincs abban az országában ahol elkészítették és minden olyan további államban, ahol a szerzői jogi védelmi idő a szerző élete plusz 70 év vagy kevesebb.


Dialog-warning.svg You must also include a United States public domain tag to indicate why this work is in the public domain in the United States. Note that a few countries have copyright terms longer than 70 years: Mexico has 100 years, Jamaica has 95 years, Colombia has 80 years, and Guatemala and Samoa have 75 years. This image may not be in the public domain in these countries, which moreover do not implement the rule of the shorter term. Côte d'Ivoire has a general copyright term of 99 years and Honduras has 75 years, but they do implement the rule of the shorter term. Copyright may extend on works created by French who died for France in World War II (more information), Russians who served in the Eastern Front of World War II (known as the Great Patriotic War in Russia) and posthumously rehabilitated victims of Soviet repressions (more information).

Insignia
Ez a kép egy zászlót, címert, pecsétet vagy más hivatalos jelvényt ábrázol. Az ilyen jelképek használata számos országban korlátozva van. Ezek a korlátozások függetlenek a szerzői jogi státusztól.

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2016. június 12., 15:23Bélyegkép a 2016. június 12., 15:23-kori változatról294 × 424 (507 KB)Madboy74{{Information |Description ={{en|1=The historical coat of arms of Borsod county}} {{hu|1=Borsod vármegye címere.}} |Source ={{own}} |Author =Madboy74 |Date =2016. 06. 12. |Permission ={{PD-Coa-Hungar...

Az alábbi lapok használják ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok