Fájl:Calaveras de azúcar.JPG

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(4 288 × 3 216 képpont, fájlméret: 5,93 MB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
Español: En esta foto se pueden observar las típicas calaveras de azúcar de Día de Muertos, las cuales se ponen en las ofrendas de los familiares o conocidos fallecidos. Estas calaveras de azúcar simbolizan a las personas fallecidas, por lo que es usual que lleven en la frente un papel con su nombre. Se pueden apreciar dos cosas interesante en esta foto, la primera es que hay otro tipo de calaveras, de chocolate. Estas calaveras surgen de la necesidad de variar la tradición a fin de que esta no desaparezca, esto va de la mano con la segunda observación de la foto. Arriba de las calaveras de azúcar se pueden apreciar otro tipo de adornos, que se realcionan con Halloween. Hoy en día se pude ver que la tradición del día de muertos se ha ido olvidando, siendo sustituida por Halloween. Como lo explica "Luis Jiménez, Director General de Grupo Jiménez, empresa dedicada a la elaboración de las calaveras de azúcar por cerca de 100 años" (Palabras Aparte) la pérdida de esta tradición ha generado la disminución en la elaboración de estos dulces.
中文(中国大陆):照片中显示的“亡灵节”期间特有的糖做的骷髅头,人们把它们摆放在悼念亲友的祭坛上。 这些骷髅头代表着逝者,因为人们把牌位放在骷髅头的前边。照片中我们能看到两个有趣的现象,第一个是巧克力做的骷髅头,它们的出现是由于对改变传统的需求。第二个现象的跟这个息息相关.在骷髅头上边可以看到万圣节的装饰品。今天我们发现“亡灵节”的传统正在被遗忘,渐渐被万圣节代替。正如近100年来致力于传统骷髅头糖果生产的西门奈斯集团的董事长路易斯·西门奈斯所说,对于传统的遗忘导致了这种糖果生产的萎缩。
Dátum
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző A01213043

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licenc alatt teszem közzé:
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported licenc alapján használható fel.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

29. október 2012

905479716199204cc6b892aaeccfcc980fec6cf8

6 216 484 byte

3 216 képpont

4 288 képpont

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2012. november 5., 18:35Bélyegkép a 2012. november 5., 18:35-kori változatról4 288 × 3 216 (5,93 MB)A01213043User created page with UploadWizard

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok