Ever After High

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ever After High
Műfaj sci-fi, fantasy, kaland, vígjáték, természetfeletti


Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol

Az Ever After High amerikai internetes 2D-s és 3D-s számítógépes animációs sorozat is, az online oldalakon. A sorozat valamennyi webisode-ját a televízióban is leadták. A sorozatot a televízióban először Amerikában a Nickelodeon adta le. Magyarországon már lehet nézni az Ever After High weboldalán. A történet a varázslatos mesehősök tinédzserkorú gyermekei közt forog. A gyerekeket szembeállítják sorsukkal, amely egy megadott történet számukra. Ezzel vagy megbarátkoznak, vagy elutasítják ezt...

Elődje: Monster High

Leírás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A mesék több ezer éve léteznek, ezek inspirálják képzeletben a világot. Egyes történetek oly lenyűgözőek, hogy, új generációkkal öröklődött. De nem létezett hely, ahol megtanítsák a legendás szülők tizenéves fiait és lányait. Egészen 1812-ig, mikor is a Grimm testvérek megnyitották az Ever After High kapuit, azt a középiskolát, amely megtanította a következő generációkat úgy élni, mint régen. A meséktől függ az osztály felállása, amit az Előkelők (Royals) és a Zendülők (Rebels) elődjei határoztak meg. Az igazgató Milton Grimm, aki jelenleg futtatja a középiskolát úgy véli, a jövőbeli mesék a hallgatók figyelmességén múlik, és hogy az előre megírt sors holnapra legendává váljon...

Elrendezés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Ever After High egy nagy kastély egy sziklatetőn. Alatta található az Elveszett történetek Pincéje (Vault of Lost Tales). Az iskola körül az Elvarázsolt erdő (Enchanted Forest) és a Fusselvélefalva (Village of Book End).

Könyvek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • 2013 október 8: The Storybook of Legends
2013. július 16: Apple White's Story
2013. július 16: Raven Queen's Story
2013. augusztus 20: Briar Beauty's Story
2013. szeptember 3: Madeline Hatter's Story
2013. szeptember 17: Ashlynn Ella's Story
2013. október 1: Hunter Huntsman's Story
2013. október 31: The Tale of Two Sisters
 • 2014. március 25: The Unfairest of Them All
 • 2014. augusztus 26: A Wonderlandiful World
 • 2014. október 21: Once Upon a Time

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

* Apple White

 • Hófehérke lánya, aki főhős a Hófehérke és a hét törpe című mesében. Sorsa, hogy aki megmérgezi őt azért teszi mert annyira szereti őt mint királynét. Apple észrevette mennyire különbözik a sorsa a többiekétől. Nem kell áldozatokat hoznia , gazembert játszania, támogatni másokat. Ezért amikor a többiek át akarják írni sorsukat, Apple ragaszkodik eredeti sorsához.

* Raven Queen

 • A Gonosz Királynő lánya, aki főgonosz szereplő a Hófehérke és a hét törpe című mesében. A közhiedelemmel ellentétben Raven nem gonosz, vagy nem annyira mint gondolják. Kedves és figyelmes valamint szarkasztikus oldala is van, ezért "igazságtalan" hírnévvel rendelkezik. Amikor az emberek próbálják megismerni Raven szkeptikus a dologgal kapcsolatban, de nem annyira, hogy korlátozza a barátkozást. Raven nem az egyetlen diák, aki nem szereti sorsát, mivel ellenzi azt. De amikor megválasztották bálkirálynőnek, átáll az előkelők oldalára, míg Briar a zendülők oldalára.

* Briar Beauty

 • Csipkerózsika lánya, a címszereplő királylány a Csipkerózsika című mesében. Mivel Briar sorsa az, hogy 100 évig kell aludnia, ahogy az anyukája is tette egykor, ezért nagykanállal akarja falni az életet, míg el nem jön az átok: partikat szervezz a barátnőinek, és mindennap a legújabb divatot követi legjobb barátnőjével, Apple White-tal. Viszont miután a Koronavató előtt, mikor elalszik, és nem tudja megépíteni a hintóját, rájön hogy ha 100 évig alszik lemarad minden féléről, ezért átáll a zendülők oldalára, és mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Raven aláírja a könyvet, ami igazából hamisítvány. Az igazi Végzet Könyvét Raven anyja rejtette el Briar szobájába, amit Briar megtalált, és beledobta a mesék kútjába, ahol Jancsi és Juliska találták meg.

* Madeline (Maddie) Hatter

 • Az Őrült Kalapos lánya, a bolond tea őrült fickó az Alice Csodaországban című mesében. Maddie elfogadóan nézz a sorsa felé-főleg a teamániája miatt, de nem mozdul el a legjobb barátnőjétől, Raven-től, aki másképp vélekedik a saját sorsáról. Maddienek van egy saját teaboltja Mad Hatter's néven a Village of Book End-en.

* C. A. Cupid (teljes néven Chariclo Arganthone Cupid)

 • Erosz örökbe fogadott lánya, aki a szerelem istene a görög mitológiában. Ő egyébként a Monster High-ban debütált, majd április 23-án, 2013-ban egy búcsúepizóddal pártolva C.A. Cupid karaktere automatikusan átt lett téve az Ever After High-hoz. Szerelmes Dexter Charming-be de a fiú a jelek szerint nem érdeklődik iránta, vagy nem ismeri a lányt.

* Ashlynn Ella

 • Hamupipőke lánya, a címszereplő főhősnő a Hamupipőke című tündérmesében. Ashlyn-nek van egy saját cipőboltja Fusselvélefalvában amely Üveg Topánka néven ismert. Ashlynn és Hunter titokban időnként találkozgatnak egymással, az erdőben. Az ok, amiért titokban kell tartaniuk a kapcsolatukat az, hogy Ashlynn sorsában elvileg nem kap szerepet Hunter, és Ashlynnek a sors már kiválasztotta a herceget, aki majd a lábára húzza a cipőt. Ő zendülő lenne egyébként, de már akkor aláírta a könyvet, amikor még Raven nem alapította meg a Zendülő ldalt.

* Hunter Huntsman

 • A vadász fia, aki egy közönséges gyakori karakter a mesékben. Hunter kissé dicsekvő tud lenni, ugyanakkor nagyon határozott személyiség is, látszólag nem zavarja őt, hogy a Lázadók táborát erősíti.

* Blondie Lockes

 • Aranyfürtöcske lánya, aki főszereplő karakter a Három medve című mesében. Ő vezeti a "Mirror Cast" hírközlő suliblogot az Ever After High-ban, az interjúkat pedig a "varázstükrével" (tablettével) szokta felvenni, illetve közé tenni a nagy képernyőre. Blondie társaságkedvelő és néha kicsit "felpörög". Bármiről van szó: tökéletesen akarja megcsinálni és minden apró részletre odafigyel, valamint mindent jobban akar megcsinálni, ezért kicsit maximalista.

* Cerise Hood

 • Piroska és a farkas lánya, a címszereplő mesehősők a Piroska és a farkas című mesében. Cerise kissé félénk, visszahúzodó természetű, nem sokat tudni róla, ámbár úgy tűnik, ad rá okot és utalást erre, mert úgy látszik több farkas származéka van, mint Piroskás tulajdonsága....

* Dexter Charming

 • A Bűbáj király kisebbik fia a Hamupipőke című meséből. Daring Charming öccse. Dexter nagyon félénk, visszahúzódó. Ellentétben a bátyjával ő nem az iskola kedvence. A fiú szörnyen ideges miközben Raven-hez beszél,mivel szerelmes belé.

* Daring Charming

 • A Bűbáj király nagyobbik fia. Daring mivel Bűbáj király fia, természetesen nagyon jó képű, mézes-mázos mindenkivel. De amilyen nagy csábítóereje van, olyan nagy az egója is. Állandóan magát csodálja a tükörben, a vakítóan fényes fehér fogsorát pedig örömmel fittogtatja a lányoknak. Apple pasija, ezért ő lesz az, aki felébreszti Apple-t egy csókkal, ha eljön a tündérmese idejük.

* Holly O'Hair

 • Holly O'Hair Rapunzel lánya. Van egy ikertestvére Poppy O'Hair, aki Zendülő. Mivel ő 3 másodperccel később született testvérénél, nem ő lenne a következő Rapunzel, de a nővére a saját sorsát akarja megírni.

Poppy O'Hair

 • Poppy O'Hair Rapunzel másik lánya, de a sorsa ismeretlen, hiszen ikertestvére Holly lesz a következő Rapunzel. Poppy a Zendülők oldalán áll. A Hajtorony fodrászalonban dolgozik.

Hopper Croakington II

 • A békaherceg fia. Hopper lényegében két személyiség: az egyik a jókedvű béka, a másik a rámenős, esetlen ember. Ennek eredménye egy sokszor megismételt kör: a béka formájában megcsókolja egy bájos hölgy és ő emberré változik. A lány pedig arra utasítja változzon vissza a kis kétéltűvé. Hopper jól ismeri "trükkjét" és sajnálja szomorú állapotát.

Lizzie Hearts

 • A Szívkirálynő lánya, aki a gonosz uralkodónő az Alice Csodaországban című mesében. Lizzie hajlamos arra, hogy elítélje az embereket lefejezéssel, akárcsak az édesanyja. Kitty Cheshire a barátja.

*Kitty Cheshire

 • Vigyori úr macska lánya, aki egy mesefigura az Alice Csodaországban című filmben. Kitty, akárcsak az édesapja, imád bajt keverni és csíntevéseket űzni a tanárokkal. Maddeline Hatter megemlíti könyvében, hogy Kitty sokat mosolyog, amikor ő bosszús hangulatában van.

* Milton Grimm

 • Az Ever After High egyik alapítója és egyben igazgatója. Ő kezeli azt, hogy a hallgatók sorsa jobb legyen, de ragaszkodik ahhoz, hogy minden úgy történjen, ahogy a sors diktálja. Valószínűleg képes teleportálni. Milton egy szigorú ember, aki ragaszkodik ahhoz, hogy ne hagyják figyelmen kívül a tanulók sorsaikat. Attól tart, a lázadás miatt kerülnek a történetek veszteségbe, és a mesehősök feledésbe a világban. Ezért érthető, miért ragaszkodik ennyire a megírt sorshoz.

* Giles Grimm

 • az Ever After High másik alapítója, valamint a Vault of Lost Tales (Az elveszett történetek pincéje) titkos könyvtárának könyvtárosa. Giles rendelkezik egy tükörrel, ami mindent megtesz neki, ennek segítségével mindig naprakész legyen. Giles egyik pillanatról a másikra zavarossá tud válni. Rejtélyesen beszél, valamint a Zendülők mellet van.

* Pöttöm

 • Az óriás fia, a karakter Az égig érő paszuly meséből. Pöttöm kissé félénk természetű és nagyon lágyan beszél óriás termetéhez képest, illetve ő a legkedvesebb, legalábbis a diákok szerint.

* Duchess Swan

 • Duchess Swan Odette lánya a Hattyúk tava című meséből. Duchess számára, mint Briar -nak kétségei vannak sorsa felől. Az ő története tragikus, ezért irigyli a másik hercegnők sorsait, mivel ő nem kap boldogat. Apple White-ot tekinti ellenfelének, mivel Apple-nek Boldog Befejezése lesz, és Daring Charming lesz a jövendőbelije, akibe Duchess bele van zúgva. Emiatt megragad minden lehetőséget, hogy Apple-t rossz színben tüntesse fel, és Daring-ot távol tartsa tőle.

*Sparrow Hood

 • Sparrow Robin Hood fia, aki egy jókedvű és párszor idegesítő személy az iskolában. Mindig magánál tartja a gitárját, van egy zenekara, a Merry Men.

* Mesélők

 • A mesélők beszélnek a sorozatban. Az egyik egy nő (Valerie Arem), aki egy Előkelő, a másik egy férfi (Joe Sanfelipo), aki egy Zendülő. A két személy rendszeresen veszekszik át a videót. Maddie az egyetlen karakter aki hallja őket és beszélni is tud velük és mindig meg próbálja megállítani a civakodást.

Webizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Ever After High fejezetei több mint egy tucat webizódból és egy speciális televíziós filmből állnak.

A kezdetek kezdetén:

The World of Ever After High (Az Ever After High világa)-2013. 05. 30.

Apple's Tale: The Story of a Royal (Apple meséje)-2013. 05. 30.

Raven's Tale: The Story of a Rebel (Raven meséje)-2013. 05. 30.

The Tale of Legacy Day (Az Örökség Napja)-2013. 11. 26.

1. fejezet:

Stark Raven Mad (Raven megharagszik)-2013. 06. 18.

True Reflections (Tükröm, tükröm)-2013. 07. 02.

Maddie-in-Chief (A bolond diákelnök)-2013. 07. 16.

Here Comes Cupid (Íme Cupid!)-2013. 07. 30.

Briar's Study Party (Briar tanulóbulija)-2013. 08. 13.

The Shoe Must Go On (Üvegcipellő helyett)-2013. 08. 27.

The Cat Who Cried Wolf (Kilóg a farkasláb)-2013. 09. 10.

Cedar Wood Would Love to Lie (Pinokkió lánya hazudna)-2013. 09. 25.

Catching Raven (Dexter szerelmes)-2013. 10. 29.

The Day Ever After (Örökkön örökké és azután)-2013. 12. 10.

Replacing Raven-2013. 12. 17.

2. fejezet:

Blondie's Just Right (Blondie-nak igaza van!)-2014. 01. 07.

True Hearts Day Part 1-2014. 01. 21.

True Hearts Day Part 2-2014. 02. 04.

True Hearts Day Part 3-2014. 02. 18.

Class Confusion (Tantárgyak)-2014. 03. 04.

Apple's Birthday Bake Off (Apple születésnapja)-2014. 03. 18.

The Beautiful Truth (A valódi szépség)-2014. 04. 01.

MirrorNet Down (TükörNet SzüNet)-2014. 04. 15.

Rebel's Got Talent (A Gonosz-Faktor)-2014. 04. 29.

Once Upon A Table (Tiszta bolondokháza!)-2014. 05. 13.

Blondie Branches Out (Blondie családfája)-2014. 05. 27.

Poppy The Roybel (Poppy a Zelőkelő)-2014. 06. 10.

O'Hair's Split Ends (Hajvégek)-2014. 06. 24.

Maddie's Hat-Tastic Party (Maddie ereszd-el-a-kalapom teazsúrja)-2014. 07 .08.

Lizzie Hearts Fairytale First Date (Lizzie mesés randija)-2014. 07 .22.

Apple's Princess Practice (Egy hercegnő mindennapjai)-2014. 08 .05.

Lizzie Shuffles The Deck (Lizzie az ász!)-2014. 08. 19.

Duchess Swan's Lake (Hattyú tava)-2014. 09. 02.

Cerise's Picnic Panic (Piknik pánik)-2014. 09. 16.

Kitty's Curious Tale (Kitty, a ravasz kiscica)-2014. 09. 30.

Cupid Comes Clean... Kinda (Cupid színt vall... Nagyjából)-2014. 10. 11.

And the Thronecoming Queen is... (És a bálkirálynő nem más, mint...)-2014. 11. 25.

Best Feather Forward (Hattyúdal)-2014. 12. 23.

3. fejezet:

Ginger in the BreadHOUSE (A mézeskalácsház lánya)-2015. 01. 06.

Előkelő és Zendülő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Előkelők

Az Előkelők egy olyan mesebeli csoport akiknek "Boldog Befejezésük" van. Egyetértenek sorsukkal, még akkor is, ha az nem mindig ideális. Például Briar Beauty, akinek az a sorsa, hogy egy évszázadig aludjon. Ezért Briar minden percet kihasznál arra, hogy ne kelljen pihennie. Viszont ő később rájön hogy 100 évig aludni nem olyan jó, ezért átáll a zendülőkhöz. Mivel szeretik a sorsukat ellentéteket találnak a Lázadók közt, akik meg akarják változtatni sorsukat.

Tagjai:

 • Apple White
 • Blondie Lockes
 • Briar Beauty
 • Daring Charming
 • Dexter Charming
 • Lizzie Hearts
 • A három kismalac
 • Duchess Swan
 • Ashlynn Ella
 • Raven Queen (később)

Jellemzői:

 • Az előkelő oldal kedveltebb a Lázadónál és kedvezőbb is.
 • A piros szín jellemzi az oldalt.
 • Az oldal szimbóluma egy korona.

Zendülők

A Zendülők egy olyan mesebeli csoport, melyben a karakterek szeretnék meghatározni a sorsukat.

Tagjai:

 • C.A Cupid
 • Cedar Wood
 • Cerise Hood
 • Hunter Huntsman
 • Kitty Cheshire
 • Madeline Hatter
 • Raven Queen
 • Ginger Bradhouse
 • Briar Beauty (később)

Jellemzői:

 • A zendülő oldal nem éppen kedvelt, és ugyanakkor kedvezőtlen is.
 • A lila szín jellemzi ezt az oldalt
 • Az oldal szimbóluma egy szív szárnyakkal.

Magyar hangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Apple White: Kántor Kitty
 • Raven Queen: Zsigmond Tamara
 • Briar Beauty: Bogdányi Titanilla
 • Madeline Hatter: Kokas Piroska
 • Blondie Lockes: Csuha Bori
 • C.A. Cupid: Nemes Takách Kata
 • Ashlynn Ella: Vágó Bernadett
 • Hunter Huntsman: Széles Tamás
 • Cedar Wood: Bánfalvi Eszter
 • Cerise Hood: Sipos Eszter Anna
 • Daring Charming: Kisfalusi Lehel
 • Dexter Charming: Hamvas Dániel
 • Hopper Croakington II: Berkes Bence
 • Holly O'Hair: Roatis Andrea
 • Lizzie Hearts: Szabó Emília
 • Kitty Cheshire: Hermann Lilla
 • Sparrow Hood: Szabó Máté
 • Duches Swan: Dögei Éva
 • Milton Grimm: Forgács Gábor
 • Giles Grimm: Harsányi Gábor
 • Narrátor: Kassai Károly
 • Női narrátor: Frajt Edit

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]