Eve Online

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
EVE Online
Eve online logo.svg
EVE Online - Caldari Freighters.jpg
Fejlesztő CCP Games
Kiadó SSI (expired)
CCP Games
Platformok Microsoft Windows, OS X
Kiadási dátum 2003. május 6.
Verzió 6.21.127391
Legfrissebb kiadás
Stabil Invasion chapitre 3 (2020. május 26.)
Műfaj MMORPG
Játékmódok több játékos, csak internetkapcsolattal.
USK-besorolás USK 12
Adathordozó DVD, Letölthető
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Mac OS X 10.5.8 vagy újabb
A(z) EVE Online weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz EVE Online témájú médiaállományokat.

Az EVE Online a CCP Games 2003-ban megjelent, és azóta is folyamatos fejlesztés alatt álló videójátéka. A játék egy űrben játszódó sci-fi MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet az EVE Online esetében egyszerre akár több tízezren is játszhatnak egyetlen online világban. A játékosoknak rendszeresen elő kell fizetni a játékra. Az előfizetési módok között a játékon belül (a játékon belüli virtuális javakat felhasználva) is megvásárolható 30 napos előfizetés is szerepel.

ISK The Guide[szerkesztés]

Az EVE Online leginkább részletes, rendszeresen frissülő és igen terjedelmes „használati útmutatóval” rendelkezik, amit azonban nem a kiadó, hanem egy játékosokból álló szerkesztőcsapat készít és frissít mind a mai napig az EON Magazine és a CCP Games támogatásával. Az eredeti változatok és a frissítések Várkonyi Gábor László (Laci) és Lipták László (Mermalior) munkáját dicsérik. Az ISK megjelent az eredeti nyelven (magyar) kívül már számos egyéb fordításban is.

Érdekességek[szerkesztés]

A játék sok utalást tartalmaz Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című 1968-as filmjére. A játékosok sok helyen fedezhetik fel a filmből ismerős fekete monolitokat.

A játosok által „repülhető” hajók nevei gyakran merítenek a mitológiából. Szerepet kap például a skandináv- [1], a görög- [2] és a kelet-ázsiai [3] mitológia is.

Játék elkezdése[szerkesztés]

A játék elkezdése kihívást jelenthet egyes emberek számára. A játék komplexitása miatt elég nehéz megtalálni az elején a megfelelő Corpot, ehhez nyújt segítséget a http://eve-online.hu/ oldal.

Külső hivatkozások[szerkesztés]