Európai Levelező Oktatási Kft

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Európai Levelező Oktatási Kft. 1991 óta működik Magyarországon. Európa egyik legnagyobb[forrás?], holland tulajdonban lévő, távoktatással foglalkozó cégének, az ESCC-nek (European School for Correspondence Courses) magyarországi leányvállalata. Testvérvállalatai Európa több országában is jelen vannak.

A tanfolyamokon alkalmazott didaktikai módszer az európai távoktatási normákat követi. Körülbelül 350 000 tanuló fejezett be valamilyen kurzust.

Az ELO 10 témakörben kínál nyelvi, szakmai és hobbikurzusokat. A tananyag hordozói a leckefüzetek, valamint az idegen nyelvi és zenei tanfolyamok esetében a CD-k. Minden füzet két leckét foglal magában, a CD-k az írott tartalmak hanganyagát tartalmazzák, illetve segítik a jobb megértést, a könnyebb feldolgozást. A kurzusok nagy részénél a tanfolyam elvégzését követően, szakmai partnereiknél államilag elismert OKJ-s vizsga tehető, vagy ECDL, EBC*L nemzetközi bizonyítvány szerezhető.

A tanfolyamokhoz házi feladat javítási szolgáltatás kapcsolódik. A házi feladatok megoldásait a legtöbb tanfolyamnál online küldhetik be a tanulók. A tanulók a házi feladataikat nemcsak postai úton, de interneten keresztül is eljuttathatják az ELO-hoz.

Az internetes tanulást az ELOnet multimédiás program segíti.

Az ELOnet multimédiás program[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A program egy multimédiás nyelvtanulási lehetőség, amely internetes hozzáférést biztosít havonta két leckéhez. Az ELOnet jelenleg angol, német, olasz, spanyol és francia nyelven érhető el.

A leckék tartalma[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Nyelvtani összefoglalók
  • Beszélő szótár: a tanfolyam teljes szókincse megtalálható és a helyes kiejtés is hallható
  • Hangfelvételi lehetőség: gyakorlásképpen visszahallgatható a saját kiejtés.
  • Tesztek: minden tananyagot szintmérő teszt zár.
  • Megoldókulcsok

A memoplus szótanuló program segítséget nyújt az idegen nyelvek tanulásában. A program az idegen nyelvű szavak, szófordulatok és kifejezések gyakorolhatóságát szolgálja. Angol és német nyelven, kezdő szinten érhető el.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]