Eugenio Siller

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eugenio Siller
Életrajzi adatok
Születési név Eugenio Santiago Siller Rodríguez
Született 1981április 5. (35 éves)
Tampico, Tamaulipas,  Mexikó
Pályafutása
Aktív évek 1998 -
Díjai
További díjak People en Español-díj
A legjobb fiatal színész (2010)
A legjobb férfi főszereplő (2011, 2012)

Eugenio Siller weboldala
Eugenio Siller az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Eugenio Siller (eredeti neve: Eugenio Santiago Siller Rodriguez, Tampico, Mexikó, 1981. április 5. –) mexikói színész , énekes és modell.

Élete[szerkesztés]

1998-ban Eugenio tagja lett a Klishé nevű zenekarnak, amelyben a bátyjával és két barátjával alapított. Később modellkedéssel foglalkozott Olaszországban. 2005-ben kezdett el komolyabban érdeklődni a színészet iránt. 2006-ban a nagy áttörést a Rebelde című telenovella hozta meg Eugenio számára, amelyben Luciano karakterét formálta meg.

Ezután szerepet kapott a Código Postal című tinisorozatban, amelyben Rafael Rojas Alonso szerepében láthatták viszont a nézők. Szintén 2007-ben megkapta élete első főszerepét az Al Diablo con los Guapos (Pokolba a szépfiúkkal!) című telenovellában, amelyben Alejandro Belmonte karakterét formálta meg. Ebben a telenovellában együtt játszott Allisson Lozzall, Altair Jarabo-val, Georgina Salgado-val, Laura Floressel és César Évora-val.

Ebben az évben még két TV műsorban is szerepelt: a 50 Años de la Telenovela: Mentiras y Verdades-ben és a Los 5 Magnificos-ban. 2008-ban szerepelt a Premios TVyNovelas és a Verdades y Mentiras nevű TV műsorokban is. 2009-ben főszerepet kapott a Mi Pecado (Én bűnöm) című telenovellában, amelyben Julian Huerta Almada szerepét játszotta.

Ebben a telenovellában együtt játszott Maite Perronival, Altair Jarabo-val és Francisco Gattorno-val. 2010-ben szerepet kapott az Aurora című sorozatban, amiben Martín Lobos szerepében tűnt fel. Ebben együtt játszott Sonya Smith-el, Sara Maldonado-val, Aylín Mújica-val és Pablo Azarral.

Legújabb telenovellája az Una Maid En Manhattan , amelyben a főhős Cristóbal Parker Salas szerepét formálta meg Litzy mellett.

2013-ban főszerepet kapott a Reina de Corazones (Emlékezz, Reina!)-ban, megkapta Nicolas Núñez és Javier Bolivar szerepét.. együtt játszott Paloka Nuñezzel, és Juan Solerrel, valamint még Caterine Siachoque, és Laura Folressel

2015-ben kettős szerepet kapott a "Quien es Quien"ben, amit még Magyarországon nem mutattak be..

Filmográfia[szerkesztés]

Év Eredeti Cím Cím Szerep Magyar hang
2006 Rebelde Luciano
2007 Codigo postal Rafael Rojas
2007-2008 Al diablo con los guapos Pokolba a szépfiúkkal! Alejandro Belmonte Arango / Alejandro Miranda Arango Előd Álmos/Markovics Tamás
2009 Mi pecado Az én bűnöm Julian Huerta Almada Dévai Balázs
2010-2011 Aurora Martín Lobos / Lorenzo Lobos (fiatal)
2011 Una Maid en Manhattan Csoda Manhattanben Cristóbal Parker Salas Dévai Balázs
2014 Reina de Corazones Emlékezz, Reina! Nicolás Núñez 'A sárkány' / Javier Bolivar / Javier de Rosas Smith Dévai Balázs
2015-2016 ¿Quién es Quién? Éld az életem! Pedro "Perico" Fuentemayor Perez/ Leonardo Fuentemayor Perez Dévai Balázs

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Con Devocion
  • Dame de ti
  • Devocion
  • Amor Violento
  • Eugenio Siller - singles
  • Eugenio Siller - Aurora Hits

Források[szerkesztés]