Eugenio Siller

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eugenio Siller
Életrajzi adatok
Születési névEugenio Santiago Siller Rodríguez
Született1981április 5. (43 éves)
Tampico, Tamaulipas,  Mexikó
Pályafutása
Aktív évek1998 -
Díjai
További díjakPeople en Español-díj
A legjobb fiatal színész (2010)
A legjobb férfi főszereplő (2011, 2012)

Eugenio Siller weboldala
Eugenio Siller IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
SablonWikidataSegítség

Eugenio Siller (eredeti neve: Eugenio Santiago Siller Rodriguez, Tampico, Mexikó, 1981. április 5. –) mexikói színész, énekes és modell.

Élete[szerkesztés]

1998-ban Eugenio tagja lett a Klishé nevű zenekarnak, amelyben a bátyjával és két barátjával alapított. Később modellkedéssel foglalkozott Olaszországban. 2005-ben kezdett el komolyabban érdeklődni a színészet iránt. 2006-ban a nagy áttörést a Rebelde című telenovella hozta meg Eugenio számára, amelyben Luciano karakterét formálta meg.

Ezután szerepet kapott a Código Postal című tinisorozatban, amelyben Rafael Rojas Alonso szerepében láthatták viszont a nézők. Szintén 2007-ben megkapta élete első főszerepét az Al Diablo con los Guapos (Pokolba a szépfiúkkal!) című telenovellában, amelyben Alejandro Belmonte karakterét formálta meg. Ebben a telenovellában együtt játszott Allisson Lozzall-lal, Altair Jarabóval, Georgina Salgadóval, Laura Floresszel és César Évorával.

Ebben az évben még két TV műsorban is szerepelt: a 50 Años de la Telenovela: Mentiras y Verdades-ben és a Los 5 Magnificos-ban. 2008-ban szerepelt a Premios TVyNovelas és a Verdades y Mentiras című TV-műsorokban is. 2009-ben főszerepet kapott a Mi Pecado (Én bűnöm) című telenovellában, amelyben Julian Huerta Almada szerepét játszotta.

Ebben a telenovellában együtt játszott Maite Perronival, Altair Jarabóval és Francisco Gattornóval. 2010-ben szerepet kapott az Aurora című sorozatban, amiben Martín Lobos szerepében tűnt fel. Ebben együtt játszott Sonya Smithszel, Sara Maldonadóval, Aylín Mújicával és Pablo Azarral.

Legújabb telenovellája az Una Maid En Manhattan, amelyben a főhős Cristóbal Parker Salas szerepét formálta meg Litzy mellett.

2013-ban főszerepet kapott a Reina de Corazones (Emlékezz, Reina!) című sorozatban, megkapta Nicolas Núñez és Javier Bolivar szerepét, együtt játszott Paola Nuñezzel, Juan Solerrel, Catherine Siachoquéval, és Laura Floresszel.

2015-ben kettős szerepet kapott a "Quien es Quien" (Éld az életem!) telenovellában, ahol a Fuentemayor ikreket alakította.

Filmográfia[szerkesztés]

Év Eredeti Cím Cím Szerep Magyar hang
2006 Rebelde Luciano
2007 Codigo postal Rafael Rojas
2007-2008 Al diablo con los guapos Pokolba a szépfiúkkal! Alejandro Belmonte Arango / Alejandro Miranda Arango Előd Álmos/Markovics Tamás
2009 Mi pecado Az én bűnöm Julian Huerta Almada Dévai Balázs
2010-2011 Aurora Martín Lobos / Lorenzo Lobos (fiatal)
2011 Una Maid en Manhattan Csoda Manhattanben Cristóbal Parker Salas Dévai Balázs
2014 Reina de Corazones Emlékezz, Reina! Nicolás Núñez 'A sárkány' / Javier Bolivar / Javier de Rosas Smith Dévai Balázs
2015-2016 ¿Quién es Quién? Éld az életem! Pedro "Perico" Fuentemayor Perez / Leonardo Fuentemayor Perez Dévai Balázs

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Con Devocion
  • Dame de ti
  • Devocion
  • Amor Violento
  • Eugenio Siller – singles
  • Eugenio Siller – Aurora Hits

Források[szerkesztés]