Emmanuelle 6.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Emmanuelle 6.
(Emmanuelle 6)
1988-as francia film
Rendező
  • Jean Rollin
  • Bruno Zincone
ProducerRoger Corman
Műfaj
ForgatókönyvíróJean Rollin
Főszerepben
Gyártás
Ország Franciaország
Nyelvfrancia
Forgatási helyszínVenezuela
Játékidő80 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
BemutatóFranciaország 1988. július 6.
Eredeti adóFrancia
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
ElőzőEmmanuelle 5.
KövetkezőEmmanuelle 7. - Virtuális valóság
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Emmanuelle 6. (franciául: Emmanuelle 6) egy 1988-ban bemutatott francia softcore(wd) erotikus film, amelyet Bruno Zincone rendezett, Natalie Uher osztrák színésznő főszereplésével.

Gyártás[szerkesztés]

A forgatókönyvet a kultikus erotikushorror-specialista, Jean Rollin írta Emmanuelle Arsan Emmanuelle: Egy nő örömei című regénye alapján. A forgatás helyszíne Venezuela volt. Bár a kemény jeleneteket azért forgatták le, hogy az eredeti 1974-es verzió remake-jét még eladhatóbbá tegyék, mégsem használták fel egyetlen ismert elérhető vágásban sem, kivéve a francia VHS-verziót, amely 10 perccel hosszabb.

Cselekmény[szerkesztés]

Emmanuelle (Natalie Uher) elveszítette emlékező képességét. A pszichiátrián emlékei fokozatosan visszatérnek: Néhány héttel korábban egy luxusjachton utazik, a világ legszebb manökenjeinek egyikeként, nagy értékű ékszerekkel és divatbemutatóra készült ruhamodellekkel. Biztonságukra kísérőjük, Benton ügyel. Harrison, a hajó kapitánya megpróbálja megerőszakolni Emmanuelle-t, de Uma, a szökött indián rabszolgalány, aki Emmanuelle kabinjában rejtőzött el, megmenti. Harrison kapitány és cinkosai elrabolják az ékszereket, túszul ejtik Bentont és a lányokat, és az Amazonas őserdőibe hurcolják őket.

Emmanuelle-t és a lányokat Harrison eladja a rabszolgapiacon. Uma kiszabadítja Bentont, és segítségül hívja saját indián törzsét. Az indiánok megtámadják a rabszolgapiacot, megölik Harrisont és bűnöző társait. Emmanuelle pánikba esve a dzsungelbe menekül, ahol teljes testi és lelki kimerültségben, kiesett emlékezettel találnak rá, így kerül a pszichiátriára, ahol Benton és Uma segítségével visszanyeri régi önmagát.

Szereposztás[szerkesztés]

Szerep Színész[1] Magyar hangja
Emmanuelle Natalie Uher
Dr. Simon professzor Jean-René Gossart
Robert Benton Thomas Obermuller
Tony Harrison kapitány Gustavo Rodríguez
Uma Tamira
Rita Haydée Balza
Carlos François Guerrar (Hassan Guerrar néven)
Morales Luis Carlos Mendes

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]