Ugrás a tartalomhoz

Emil.RuleZ!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Emil.RuleZ!
Információk
Eredet Magyarország
Műfajalternatív jazz
KiadóTwelve Tones/MusiCDome
Tagok
Hajós András
Hegyi György
Korábbi tagok
Verrasztó Gyula

Az Emil.RuleZ! weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Emil.RuleZ! magyar alternatív jazz együttes. A tagok a zenekar megalakulását a kilencvenes évek közepére teszik. A zenekarra általánosságban jellemző a humor; tetten érhető számaikban, zenéjükben, weboldalukon, lemezborítóikon, koncertjeiken egyaránt.

Története

[szerkesztés]

Sok koncertet adtak, de a nagyobb nyilvánosság előtt a Zazie az ágyban című szerzeményükkel mutatkoztak be az EstFM 98.6 rádióállomáson. A dal slágerré vált, első lemezük, a 2001-ben megjelent Zazie az ágyban pedig aranylemez lett 2004-ben.[1] A címadó dal kiadásra került a rádióadó egyik maxi CD-jén, a Stars On 98.6-on is. 2001-ben léptek fel először a Sziget Fesztiválon.[2] A következő, 2003-ban megjelent album a Hisztis címet kapta (a rajta szereplő Rabolónő szám eredeti címe után, ami Hisztys volt). A két album között egy maxi, a Hello.tourist! jelent meg. Az együttes szerezte a Boldog Születésnapot! című film zenéjét, valamint egyik daluk szerepelt a Magyar vándorban is – mindkét filmben feltűntek kisebb szerepekben.

Több tagcsere is történt az évek folyamán: először Gergely Éva vokalista távozott a csapatból, helyette érkezett Gereben Zita, a zongorista Cseke Gábor utóda pedig Warnusz Zsuzsa lett. A legjelentősebb változás a zenekar életében az alapító tag, Verasztó Gyula távozása volt 2005-ben, helyette ma Kisvári Ferenc dobol a zenekarban.

Már az új tagok közreműködésével jelent meg zanga!zanga című lemezük 2005-ben.

Az Emil.RuleZ! minden 2005-ig megjelent kiadványát a Twelvetones Records adta ki, és mind aranylemez lett.

Hét év szünet után 2012-ben jelent meg a Gyere át! című lemez, amely már az Universal gondozásában jelent meg.

Közreműködők a koncerteken

[szerkesztés]

Diszkográfia

[szerkesztés]

Albumok

[szerkesztés]

Kislemezek

[szerkesztés]

Filmzenék

[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek

[szerkesztés]

Források

[szerkesztés]

További információk

[szerkesztés]