Ella Chen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ella Chen
Életrajzi adatok
Születési névChen Chia-Hwa
Született1981. június 18.
(42 éves)
Linluo
Pályafutás
Műfajokmandopop
Aktív évek2001
Hangszerénekhang
Tevékenység
KiadókHIM International Music
A Wikimédia Commons tartalmaz Ella Chen témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Chen Chia-Hwa, művésznevén Ella a S.H.E. tajvani lányegyüttes legidősebb tagja.

Pályafutása[szerkesztés]

Ella Chen a középiskolai tanulmányok befejezése után úgy döntött, hogy nem jelentkezik egyetemre, hanem szenvedélyének az éneklésnek fog élni. 2000. augusztus 8-án a HIM Nemzetközi Zenekiadó megrendezte a Universal 2000 Tehetség- és Szépségvetélkedőt, új és fiatal zenei előadók toborzására. Amikor Ella fiútestvérével Tajpejbe utazott, értesült csak a hírről, hogy nővére benevezte őt a dalvetélkedőbe. Chen nagyon szégyenlős volt fiús kinézete miatt, valamint megrettent a résztvevők nagy számától is, ezért az első kör előtt fel akarta adni a versenyt. Nővére azonban bátorította és meggyőzte őt, és így folytatta a versenyt. Chen mély és szép hangja felkeltette a zsűri érdeklődését, így Chen az utolsó körig versenyben maradt.

Chen a vetélkedő után visszatért kórházi munkájához, majd rövidesen a HIM Kiadó meghallgatásra hívta őt. A próbameghallgatások után Chen-t leszerződtették a HIM Kiadó újonnan induló lányegyüttesébe a S.H.E.-be.

A S.H.E. együttessel való karrierje során Ella Chen többször lesérült, komolyabb sérülések miatt kétszer is kórházba kellett mennie (egyszer csípősérülést szenvedett, majd 2005-ben egy baleset során füleit és haját égette meg).

Imázs[szerkesztés]

Chen lelkes kosárlabda játékos, és gyakran játszik együtt más tajvani hírességekkel, mint például Jay Chou. Híres kedves, közvetlen és szókimondó egyéniségéről. 2007-ben az internetes szavazók Tajvan legszerényebb sztárjának választották. A S.H.E. együttes tagjai közül ő a szóvivő, a legtöbb interjút vele készítették. Fiús természete, valamint mély hangja miatt gyakran kritizálják. Chen-t fiús imázsa ellenére Tajvan legszebb előadói között tartják számon. 2007-ben Tajvan Legszebb Nőjének választották egyedülálló és természetes szépsége miatt.

Magánélet[szerkesztés]

Testvérei közt Chen a harmadik legidősebb, két nővére és egy öccse van. Chennek volt egy Qiang Qiang nevű kiskutyája. Egészségproblémák miatt meg kellett műteni, a kiskutya a műtét során az érzéstelenítőre való allergikus reakciója következtében elhunyt. Ennek következtében Chen saját maga írt egy dalt elhunyt kedvencének, melyet kislemezen is megjelentetett, a költségek és a munkálatok nagy részét saját maga vállalta fel. A kislemez bevételeit pedig állatmenhelyek számára ajánlotta fel. A jótékonysági munkában (az album szponzorálásában) barátai Joe Cheng és Jay Chou is segítették.

Albumok[szerkesztés]

Ella Chen S.H.E. együttessel készített albumai:

Szólóalbum:

Filmszerepek[szerkesztés]

  • He pan Qing Qing (河畔卿卿), mint Chen Yuan Xiu 2014
  • The Lying Game (謊言遊戲), mint Sun Zhen 2014
  • Ji pin da zuo zhan (极品大作战), mint Yang Ai Wa 2013
  • Down With Love (就想赖着你), mint Yang Guo 2010
  • The Lollipop Idol Drama (棒棒糖偶像剧), mint saját maga 2007
  • Hanazakarino Kimitachihe (花样少年少女), mint Lu Rui Xi 2006
  • Reaching for the Stars (真命天女), mint Ren Jie 2005
  • The Rose, mint Zheng Bai He 2003
  • Magical Love (爱情大魔咒), mint Juliet 2001

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]