Electronic Sound

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
George Harrison
Electronic Sound
nagylemez
Megjelent 1969. május 9.
1996. december 9. (CD kiadás)
Felvételek Kalifornia
1968. november
Esher, Egyesült Királyság
1969. február
Stílus Elektronikus zene
Hossz 43 perc 49 mp
Kiadó Zapple Records
EMI
Producer George Harrison
Kritikák
George Harrison-kronológia
Wonderwall Music
(1968)
Electronic Sound
(1969)
All Things Must Pass
(1970)

1969. május 9-én jelent meg George Harrison második szólóalbuma, az Electronic Sound. Ez volt a második és utolsó felvétel, amit a rövidéletű Zapple Records (az Apple Records egyik leányvállalata) adott ki, mielőtt a Beatles akkori menedzsere, Allen Klein utasítására felszámolták. Az albumon két hosszú szerzemény hallható (az eredeti bakeliteken külön oldalon voltak), melyeket Moog-szintetizátoron adnak elő.

A "No Time or Space"-ben hallható fehérzaj egy részlete indítja az "I Remember Jeep" című dalt Harrison 1970-es, All Things Must Pass című albumán.

A borítón levő képet maga Harrison festette. A borító belső felén elég kevés olvasható az albumról, viszont ott van egy idézet egy bizonyos Arthur Waxtól: „Sok ember van körülöttünk, aki zajt csinál; itt egy újabb.”

A kísérletező stílus és az album nem sikerorientált természete miatt a brit listákra nem jutott fel, az amerikai Billboard 200-as listáján pedig csak a 191. helyet érte el. Bernie Krause később beperelte Harrisont, mert szerinte nagyobb része volt az album készítésében, mint azt ahogy feltüntették. (Neve eredetileg Harrisoné alatt volt, de később átfestették.)

Az album dalai[szerkesztés]

Mindkét dalt George Harrison írta.

  1. "Under the Mersey Wall" – 18:42
    • A felvétel 1969 februárjában, Harrison esheri bungalójában készült Rupert és Jostick, a The Siamese Twins segítségével.
  2. "No Time or Space" – 25:07

Közreműködők[szerkesztés]

Produkció[szerkesztés]

  • Peter Mew – hangmérnök
  • George Harrison – producer
  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap