Egyesült Földi Tanács

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Egyesült Földi Tanács (angolul United Earth Directorate, rövidítve UED) egy kitalált kormány a StarCraft univerzumában. A StarCraft: Brood War alatt említik először, az egyjátékos hadjáratok során terranok oldalán az ő történetük játszható végig.

Története[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Miután felfedezték a földönkívüli életet az univerzumban, az Egyesült Hatalmak Ligája (United Powers League), egy világkormány, melyet világosan említettek a StarCraft háttértörténetében, elkezdett nőni erőben és befolyásban is a hatalmas pánik hatására, amelyet egy lehetséges idegen invázió okozott.[1] Ahogy számos nemzet csatlakozott a Ligához, a kormányzóság újjászerveződött Egyesült Földi Tanács néven. Ezen alakulatként nagy mennyiségű erőforrást használt fel, hogy tanulmányozza és végül legyőzze a zerget és a protosst a Föld megvédése érdekében.[1] A StarCraft: Brood War eseményei idején az Egyesült Földi Tanács egy expedíciós flottát küld a Koprulu szektorba, hogy végrehajtsa a kormány terveit.

A flotta megérkezik a Koprulu szektorba azzal a reménnyel, hogy sikerül elpusztítaniuk a protossokat, a zergeket, és a Domíniumot. Vezetője Gerard DuGalle admirális, egy híres és képzett katonai vezető, és régi barátja, Alexei Stukov altengernagy.[1][2] Kezdetben sikereket érnek el, megszüntetve a Domínium aktivitását a szektorban, egyúttal menekülésre késztetve annak vezérét, Arcturus Mengsket. Samir Duran segítségével képesek aktiválni a pszi zavarót, amely a zergek fenyegetést szünteti meg. A flotta szárazföldi támadást indít a zerg anyabolygó, Char ellen, és megszerzik a Központi Tudatot. Azonban Duran, aki végig próbálta gátolni a Tanácsot a hadjárat során, elárulja őket és megöli Stukovot. Ennek ellenére a Charon kivívott győzelem híre felélénkíti a csapatokat és a követőket.

A Tanács offenzívája félbeszakad a StarCraft: Brood War későbbi részében. Sarah Kerrigan csatlakozik Artanis és Mengsk megmaradt csapataihoz, hogy egy egyesített támadást indíthassanak a Tanács ellen. A szövetség megbénítja az expedíciós csapatot a pszi zavaró és a Központi Tudat elpusztításával, és ezáltal Kerrigan ismét teljes hatalommal rendelkezhetett a zerg csapatok felett. Miután rájöttek, hogy csak eszközök voltak Kerrigan mesteri tervében, a Domínium és a protoss csatlakozik a Tanácshoz, hogy megvívják a végső csatát a zergek ellen Char felett. Kerrigan erői legyőzik a szövetséget, ezután az expedíciós flottája maradéka után kezdenek kutatni. A játék utolsó jelenete alatt a zergek végleg elpusztítják a flottát, köztük DuGalle zászlóshajóját és a Koprulu szektorban szétszórt csapatokat is. A Blizzard Entertainment utalt arra, hogy a Tanács szerepelhet az éppen készülő StarCraft II-ben.[3]

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c (1998) StarCraft Expansion Set: Brood War Instruction Manual (angolul). Blizzard Entertainment, 9
  2. (1998) StarCraft Expansion Set: Brood War Instruction Manual (angolul). Blizzard Entertainment, 18
  3. Park, Andrew: Blizzard outlines Starcraft II gameplay. Gamespot, 2007. május 20. (Hozzáférés: 2007. május 21.)