Ed, Edd és Eddy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Ed, Edd and Eddy szócikkből átirányítva)
Ed, Edd és Eddy
(Ed, Edd n Eddy)
Műfaj
  • helyzetvígjáték
  • televíziós vígjátéksorozat

AlkotóDanny Antonucci
RendezőDanny Antonucci
Főszereplőnincs
Hang

Ország
Nyelv
Évadok6
Epizódok69 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producerDanny Antonucci
Részenkénti játékidő11 perc
89 perc (mozifilm)
GyártóCartoon Network Studios
ForgalmazóWarner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adóUSA Cartoon Network
Eredeti sugárzás1999. január 4.2009. november 8.
Első magyar adóCartoon Network
Státuszbefejezett
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Ed, Edd és Eddy témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Ed, Edd és Eddy (eredeti cím: Ed, Edd n Eddy) amerikaikanadai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Danny Antonucci kanadai animátor és cége, az a.k.a. Cartoon készített a Cartoon Network részére. A Nickelodeon és a Cartoon Network is pályázott Antonuccira, de végül a CN megnyerte őt azzal, hogy megengedte neki, hogy saját ütemében dolgozhasson.[1]

Végül, 1999. január 4-én a Cartoon Network bemutatta az Ed, Edd és Eddyt. Több részben szó esik Kanadáról, ami nem meglepő, hiszen biztos, hogy Antonucci gyermekkori emlékeit elevenítette meg, hiszen Kanadában ő is hasonló, külvárosi helyen élt. Eredetileg négy évadot terveztek, de már az első is rajongók millióit szerezte meg. Összesen hat évad készült el, valamint egy film, az Ed, Edd és Eddy: A nagy mozidélután.[2] A sorozatnak született valentin-napi, halloween-i, és karácsonyi különkiadása is.

Cselekmény[szerkesztés]

A történet három serdülő srácon alapul, Eden, Edden (akit később „Dupla Dé”-nek szólítanak a többiek) és Eddyn (ismertebb nevükön: „Az Ed-fiúk”), akik a külvárosi környékükön, a Hamvas Patakban (Peach Creek Estates) élnek. A kapzsi Eddy a legkülönfélébb ötletekkel áll elő, hogy a környék többi gyerekétől pénzt csaljon ki, hogy két cimborájával tudjanak venni a pénzen cukigumit (eredeti neve az angolszász országokban létező édesség a „jawbreakero” – állkapocstörő) Eddy tervei rendszerint kudarcba fulladnak, ami nem meglepő, ha az otthoni kartondobozokból tákol össze pl. egy várost. A részekben soha nem hagyják el a környéket, valamint felnőttek sem jelennek meg. Igaz, néhány részben látszanak az Ed-ek szüleinek karjai, de több soha.

Szinkronhangok[szerkesztés]

Eredeti név Magyar név Eredeti hang Magyar hang
Ed Ed Matt Hill Bartucz Attila
Edd (Double D) Edd (Dupla D) Samuel Vincent Molnár Levente
Eddy Eddy Tony Sampson Szatmári Attila
Dányi Krisztián
Kevin Sapi Kathleen Barr Csík Csaba Krisztián
Rolf Rudi Peter Kelamis Seder Gábor
Nazz Szöszi Tabitha St. Germain
Jenn Forgie
Erin Fitzgerald
Zsigmond Tamara
Sarah Sári Janyse Jaud Urbán Andrea
Jimmy Jaki Keenan Christenson Jelinek Márk
Jonny 2X4 Köbjani David Paul Grove Bódy Gergő
Pálmai Szabolcs
Lee Kanger Görög Dinnye Janyse Jaud Ősi Ildikó
Marie Kanger Méz Dinnye Kathleen Barr Bogdányi Titanilla
May Kanger Sárga Dinnye Erin Fitzgerald
Jenn Forgie
Mezei Kitty
Eddy's brother Eddy bátyja Terry Klassen Stern Dániel

Szereplők[szerkesztés]

Ed, Edd és Eddy
Ed

Ed a három fiú közül a legnagyobb, szellemiek terén viszont finoman szólva sem tartozik az élvonalba. Ápolatlan és rendetlen, amivel az őrületbe kergeti a tisztaságmániás Dupla D-t. Jellemző rá, hogy akkor és úgy rúgja fel a fizika törvényeit, amikor és ahogy akarja. Rengeteg alkalommal emelget házakat, megeszi egyben a televíziót, de megesett, hogy Eddy hajszálait pörgette meg úgy, hogy helikopterként a levegőbe szállt. Eddy gyakran szólítja lomposnak, vagy lompinak.

A mozifilmben is látható volt ez a jelenség, mikor négy napraforgóhoz kötözte magát, és így emelkedett fel. Kedvenc szórakozása, hogy különféle sci-fiket és szörnyes filmeket néz és ugyanilyen témájú képregényeket olvas, melyeket kívülről tud. Gyűjtőszenvedélye is van. Félelmetes mennyiséget tud enni (a brokkoli kivételével bármilyen ételt, berendezési tárgyat), és rejtélyes módon rajong a tyúkokért és a szaftért. Rendkívül jólelkű, imádnivaló és néha, villanásnyi időre megdöbbentően értelmes dolgokat tud mondani. Retteg húgától, Sáritól, aki folyton azzal fenyegeti, hogy beárulja a szüleinél. Az egyik részben egy focimeccsen kiderül, hogy zseniálisan szerepel, ezért ő lesz a Peach Creek-i Pancserek kabalapitéje.

Dupla D (Edd)

A trió (és az egész Zsákutca) legokosabb és legpedánsabb tagja. Afféle szobakukac értelmiségi: hangyafarmja, mikroszkópja, temérdek könyve, koponyája és minilaborja mellett tölti szívesen az életét. Mindenben Ed ellentéte, többek között tisztaságmániája és igen csekély testi ereje miatt. Sapkáját egy kidobós-játékban szerzett sérülés miatt sohasem veszi le. Eddy néha zoknifejnek szólítja. A szülei cédulákkal kommunikálnak vele. Rendkívül kreatív srác: ő találja ki és alkotja meg az Edek különféle gépezeteit. Még álmában is hasznát veszik (Eddy-nek alvás közben tervezett egy hidat), de az is megesik, hogy rohanás közben elgondolkozik, összeszed pár kukafedőt, és egy deszkát, majd 2 perc múlva már egy lánctalpas robogóval zúg el barátai mellett. Lelkiismeretes is: egy fűszálat sem képes eltaposni anélkül, hogy megsiratná. Ő költözött a Zsákutcába az Edek közül a legkésőbb.

Eddy

Az apró termetű Eddy a csapat vezetője. Öntelt, rafinált és rendkívül pénzéhes alak, azonban a rajzfilmben sosem látott bátyján kívül igazából semmilyen menő dolgot nem tud felmutatni. Általában ő terveli ki a pénzszerzési akciókat. Minden álma, hogy dúsgazdag lehessen. Gyakran barátaira sincs tekintettel, ha pénzről vagy cukigumiról van szó.

Sapi (Kevin)

Sapi a környék rettegett fenegyereke, Eddy legfőbb ellenfele. Leggyakrabban kerékpározni láthatjuk, fején folyton a névadó piros baseball-sapka. Ritkán dől be az Edek átveréseinek, sőt gyakran ő buktatja le őket. Nemegyszer elpáholja a csínytevőket, akiket lenéz és sokszor kigúnyol. Apja a cukigumigyárban dolgozik, ezért időközönként cukigumit osztogat, amiket a garázsában tartogat. Eddy az egyik részben, mikor a tóparton meg akarja szerezni a helyét Kevinnek nevezi Sapi helyett.

Rudi (Rolf)

Rudi külföldi, ami meglátszik szokásain és akcentusán. Eredetileg csak nyaralni jött nagyszüleihez a Zsákutcába. Az otthonáról szóló történeteiből egy elég irreális (valószínűleg germán) ország képe rajzolódik ki, furcsábbnál furcsább szokásokkal. Ilyen a Tengeri uborka ünnepe, dédszülei tiszteletére tartott ünnepek, és bármely hagyományának megsértése következtében az illetővel párbajt (ahogyan ő mondja bajpárt) vív, mely egy Rudi által ásott veremre döntött fa törzsén történik (a fegyver a hal). Miután Rudi helyreállítja becsületét, kibékül az illetővel, majd egy vödörnyi angolnát öntenek nadrágjukba. A hátsó kertben gazdasági udvart rendezett be, ahol egész nap keményen dolgozik: tyúkokat, nyulakat, disznókat, tehenet és kecskét tart, illetve különféle zöldségeket termeszt. A kis gazdaság legfontosabb állata Viktor, a kecske. Rudi magas, jóindulatú, de rendkívül félelmetessé tud válni, ha megharagszik. Jó barátja Sapi.

Szöszi (Nazz)

Szöszi a Zsákutca szőke csinibabája; minden fiú menthetetlenül bele van habarodva, de talán Sapi áll hozzá a legközelebb. Aerobikozni és bulizni szeret, illetve szurkolni is szokott és gyerekekre vigyázni.

Sári (Sarah)

Sári Ed húga. Sárira a hirtelen és hatalmas agresszió jellemző. Néha szinte félelmetes. Van, amikor érzékeny művészként viselkedik, máskor oroszlánként. Ed láttára általában felmegy benne a pumpa. Legjobb barátja Jaki, akivel mindig együtt lófrálnak. Balettórákra jár, királynőnek érzi magát. Be szokta árulni Edet minden apró-cseprő ügyért. Naplót vezet. Különös érzelmeket táplál Dupla D iránt – nevezhetjük szerelemnek.

Jaki (Jimmy)

Jaki egy vékony hangú, fogszabályzós kisfiú. Érzékeny, gyáva, gyenge, lányos, naiv, ezért Edék csínyeinek állandó célpontja. Védelmet egyedül az oroszlántermészetű Sári biztosít neki, akivel idejének nagy részét tölti, miközben lányos játékokat játszanak. Jaki egyébiránt igazi művészlélek: ügyesen fest és remek táncos.

Köbjani (Jonny 2X4)

Óriási fejű, nagy fantáziájú gyerek. Képzeletbeli barátja Deszka (bár néha az Edeknek és a zsákutca többi lakójának úgy tűnik, mintha nagyon ügyes trükkökkel hamis érzéseket adna deszkának, vagy azt gondolja, deszka élethű viselkedése egy paranormális jelenség). Általában bedől az Edeknek. Sokszor dúdolgat magában. Délutánonként alszik (Dupla D: "Biztosan három óra. Köbjani háromkor aludni szokott."), vagy sakkozik Deszkával. Egyszer gyógyfürdőt alakítottak ki a házában az Edek, máskor meg a hálószoba falában tűntek fel, mikor egy igencsak furcsa történet után kiderült, hogy a Dinnye lányok elől bújtak el. Néha a feje beszorul két faág közé. Karácsonykor jégkastélyt csinál a házából, s megharapja az ártatlan emberek orrát. Eddy néha "Köbjani fiam"-nak szólítja.

Deszka (Plank)

Látszólag csak egy fadarab, de valójában a Zsákutca egyik legagyafúrtabb és legerősebb lakója. Köbjani állandó társa. Kérdés, hogyan keletkezett a barátság. Deszka nagyon ellenségesnek tűnik az Edekkel szemben, és azok nekik köszönhetik a rémhullámvasút élményét. Egyszer Deszka összeveszett Köbjanival, és egy ideig Jaki barátja volt. Szülei is vannak, akiket az Edek véletlenül megöltek. Deszka mindig mosolyog. Tagja a Városi Rangerek klubjának. Bokszolt már Dupla D-vel, ahonnan Edd került ki győztesen. Szereti a gyilkos hullámvasutakat. Az egyik részben kamaszodni kezdett: ág nőtt rajta, de Edd csúful kinevette. Csak Köbjani érti meg a beszédét.

A Dinnye-lányok (Kanker sisters)

A három Dinnye-lány, Görög, Méz és Sárga (Lee, Marie, és May) a többi szereplőtől távolabb, egy lakókocsiparkban él, a patakpart közelében. Ritkán bukkannak fel a zsákutcában, de akkor komoly gondokat okoznak. Erősek, az egész Zsákutca retteg tőlük, még Sapi is. Különösen kedvelik a három Edet, akikbe szerelmesek – ezt az érzésüket azonban a fiúk kevéssé díjazzák.

Eddy bátyja (Eddy's brother)

Bár Eddy gyakran emlegeti őt különböző dolgok kapcsán, ennek ellenére nem szerepel a sorozatban csak az Ed, Edd és Eddy: A nagy mozidélután című animációs filmen, amikor is az Edek elindulnak megkeresni őt abban a reményben, hogy a nagy testvér megmenti őket a zsákutca lakóinak bosszúja elől, melynek kiváltó okára nem derül fény a filmben.

Epizódok[szerkesztés]

# Magyar cím Angol cím
ELSŐ ÉVAD
01. Tolvaj terjed The Ed-Touchtables
Felgerjed Nagged to Ed
02. Buliba megy az Ed Pop Goes To Ed
EgyEd Over Your Ed
03. FelcsípEd A Pinch To Grow An Ed
BelegebEd Sir Ed-A-Lot
04. Ed megélEd Dawn of the Eds
Egy kettEd Virt-Ed-go
05. BelegebEd Read All About Ed
FényképED Quick Shot Ed
06. EbédEd An Ed Too Many
MeglelEd Ed-n-seek
07. Nézz az Edeimbe! Look into my Eds
Edhez tartsd magad! Tag yer Ed
08. BeterítEd Fool on the Ed
SzerelmEd A Boy and his Ed
09. Edd a divatot! It’s Way Ed
Nevesd ki Laugh Ed Laugh
10. MelegEdés A Glass Of Warm Ed
ÉrzékenyEdés Flea Bitten Ed
11. MerEd-e? Who, What, Where, Ed
KözelEdés Keeping Up With The Eds
12. KezelEdlen terület Eds-Aggerate
ÍgérgEdések Oath To An Ed
13. Gombolod, GömbelEd Button Yer Ed
VizesEdés Avast Ye Eds
MÁSODIK ÉVAD
14. Eszem az eszedEd Know-It-All Ed
Drágán Edd az életEd! Dear Ed
15. Kopp, kopp, ki az Ed? Knock Knock… Who’s Ed
Egy meg egy az Ed One + One = Ed
16. Egy mutáns Edre megy Eeny, Meeny, Miney, Ed
Felkészülj, vigyázz, Ed! Ready, Set… Ed!
17. KezeskEd Hands Across Ed
LepkEd Floss Your Ed
18. Edféle In Like Ed
Ki engEdte be? Who Let The Ed In?
19. Rendbe ne tEdd Rambling Ed
Puhára főtt egyEdek Homecooked Ed
20. A Sir Ed To Sir With Ed
RejtélyEd Key To My Ed
21. Urbántos Ed Urban Ed
Állj, nézd mEd Stop, Look, And Ed
22. TiszteletEd Honor Thy Ed
Rántott Ed Scrambled Ed
23. BérlésEd Rent-A-Ed
Huss, Ed-cipó! Shoo Ed
24. Ed félkagylóban Ed In A Halfshell
Tükröm, tükröm, merre mEddig? Mirror, Mirror, On The Ed
25. Forró vajazott Ed Hot Buttered Ed
Magassarkú Ed High Heeled Eds
26. Fa, lla, la, lla, la, lla, lla, lla Ed Fa, La, La, La, Ed
KEd, szEda, péntEd Cry Ed
HARMADIK ÉVAD
27. Ed-varázslás Wish You Were Ed
Anyuci kicsi dupla D-je Momma’s Little Ed
28. Az ÓperEdciás tengeren túl Once Upon An Ed
Csak NekEd For Your Ed Only
29. ŰrEd-től ered It Came from Outer Ed
3 négyzEd és egy Ed 3 Squares And An Ed
30. Párbajos Eded Dueling Eds
Gyengelméjült ED Dim-Lit Ed
31. Munkával dicsérED Will Work For Ed
Ed, Ed és tűnés! Ed, Ed, And Away
32. FélelmEd An Ed In The Bush
Merre van az Ed ? See No Ed
33. MegjelöltEd X Marks The Ed
Tetőtől EDdig From Here To Ed
34. Ed vagy írás? Ed Or Tails
A fiúk már csak Edek Boys Will Be Eds
35. Van Ed a háznál Is There An Ed In The House?
SzületésEd An Ed Is Born
36. Ide, ide! Soha! Gimme Gimme Never Ed
Én szép Edem My Fair Ed
37. Edek harmincadját Rock-A-Bye Ed
Nulla egész, Edtizenegy O-Ed-Eleven
38. Ed Hiány The Luck Of The Ed
Ed tovább, Ed a végállomás! Ed, Pass It On…
39. Testvér, Adsz Egy Edet? Brother, Can You Spare An Ed?
EgyEdem, BegyEdem The Day The Ed Stood Still
NEGYEDIK ÉVAD
40. Szaglik, mint egy Ed If It Smells Like An Ed…
41. Ne esőzz az Edemre! Don’t Rain On My Ed
Egyszer harap, egyszer Ed Once Bitten, Twice Ed
42. MéretEd One Size Fits Ed
Ed a hátamon Pain In The Ed
43. TulzásbaEdve Ed Overboard
BegyEdem One Of Those Eds
44. Mr. Ednek hívják őt They Call Him Mr. Ed
Ednek, Edtől For The Ed, By The Ed
45. Kis kékEd Little Blue Ed
TwistEd A Twist Of Ed
46. Beceló Your Ed Here
A jó öreg Ed The Good Ole Ed
47. Sűrű, mint egy Ed Thick As An Ed
Bocs, tévedtem, Ed Sorry, Wrong Ed
48. Ed-be szorulva Stuck In Ed
Ed beteg A Case Of Ed
49. Zsivány Ed Robbin’ Ed
Ed izma se rándul Stiff Upper Ed
50. Képeslapok Ed-től Postcards From The Ed
Sár az Ededben Here’s Mud In Your Ed
51. Mentsd az ÉletEd! Run For Your Ed
Konfekció Ed Hand-Me-Down Ed
52. Túl nőttelED Take This Ed And Shove It
ÖTÖDIK ÉVAD
53. LehetEdlen küldetés Mission Ed-Possible
Bármelyik út kivéve Ed! Every Which Way But Ed
54. Bumm, bumm, odakint megy az Ed Boom, Boom, Out Goes the Ed
A tisztaság az Edség határát súrolja Cleanliness Is Next to Edness
55. Ki a régivel, be az Eddel Out With The Old, In With The Ed
56. Kíváncsi Ed vagyok I Am Curious Ed
Én nem beszélni Edül No Speak Da Ed
57. Túl okos a saját Edjéhez! Too Smart For His Own Ed
Klassz kéz Ed! Cool Hand Ed
58. Válassz Edet! Pick An Ed
Ki törődik az Ed ? Who’s Minding the Ed?
59. Ez nem árt egy Ednek! This Won’t Hurt An Ed
Igazad vagy életEd Truth Or Ed
60. Kontár Ed Tinker Ed
A jó, a rossz és az Ed The Good, the Bad, and the Ed
61. Ed szoros vége Tight End Ed
Egy Ed és egy kemény hely között Tween a Rock & an Ed Place
62. Minden Ed más All Eds Are Off
Mosolyogj Ednek Smile For the Ed
63. Fuss Ed, fuss! Run Ed, Run
Edvárda A Town Called Ed
64. Egy maréknyi Ed A Fistfull of Ed
HATODIK ÉVAD
65. Május az én Edem May I Have This Ed?
Nézz az Eded elé Look Before You Ed
KÜLÖNKIADÁSOK
K1 Ed, Edd and Eddy és a karácsony Jingle Jingle Jangle
K2 Hullajó valentínó Hanky Panky Hullabaloo
K3 Hohó, Halloween! Boo Haw Haw
K4 Jönnek a szelek, jönnek az Edek The Eds Are Coming
FILM
F1 A nagy mozidélután The Big Picture Show

Ed, Edd és Eddy: A nagy mozidélután[szerkesztés]

Az Ed-trió történetének legfontosabb eseménye. Eddy-ék a legőrültebb dolgot követik el a pénzszerző trükkök történelmében. Maga az esemény nem ismeretes, de a zsákutca lakói medvecsapdákkal, harapásnyomokkal és sebek ezrével tűnnek fel már a film elején, valamint Dupla D és Eddy is sokat veszekednek a történet folyamán, hogy Eddy-nek nem kellett volna megnyomnia a „piros gombot.” Eddy-ék elhagyják otthonukat és az egyetlen élő emberhez tartanak, aki megmentheti őket: Eddy bátyjához. Bár nem tudják, hol lakik és egyáltalán nem is látták még (Eddy-t kivéve), útnak indulnak. Hosszú utazásuk során felrobbantanak egy „viccgyárat”, átgázolnak egy legelőn és a „Majdnem csirke, mutáns kacsa” nevezetű tutajon hajótörést szenvednek, mire megtalálják a Mondo-a-Gogo nevű vidámparkot, ahol egy bálna alakú lakókocsiban meg is lelik a testvért. Mire Sapi, Rudi és a zsákutca többi becsapott lakója – kivéve Jakit és Sárit – és a Dinnye nővérek is megérkeznek, Eddy kezd megszeppenni, mert a bátyja vígan kínozza. Mikor végül kiterül az aszfalton Eddy bevallja, hogy hazudott mindent a bátyjával kapcsolatban, és retteg tőle, mivel egy zsarnok. A zsákutca lakói elkezdik Eddy-t pártolni, akit egyik oldalról a testvére rángat, míg ő maga a lakókocsi ajtajába kapaszkodik, ami kirepül a keretből és leüti testvérét. A három Ed ijedten húzódna arrébb, de a többiek felkapják őket, és a vállukon hordozzák. Eddy-ék utolsó történetében a sok átveréssel, és csalással teli múltjuk a zsákutcában, majd a menekülés, és egy zsarnok legyőzése után a három barát megkapja, amit mindig szeretett volna: A zsákutca lakói megszeretik őket és elfogadják barátaikként.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Ed 14 éves, Edd (Dupla D) 13 éves, és Eddy 12 éves.
  • Az Edek Peach Creek Zsákutca nevű külvárosi utcájában laknak valahol az Amerikai Egyesült Államokban.
  • Peach Creek városának alapítója Eddy egyik őse volt.
  • Az Edek közül Dupla D jött legkésőbb a Zsákutcába.
  • Jaki az Edek miatt kapott fogszabályzót.
  • Eddy második neve Szaniszló, amit nagyon szégyell.
  • Dupla D második neve Jácint, amiről akkor szereztünk tudomást, amikor elmondta Eddynek vigasztalásképpen.
  • Ed-et a sorozatban egyetlen epizódban ábrázolják mérgesen. Ilyenkor valódi szörnyként viselkedik, és hidegvérrel rombol szét bármit. Végül kiderül, hogy rosszkedvének okozója egy kavics a cipőjében.
  • Köbjani előszeretettel portyázik egy szuperhős, Dinnyefej-kapitány bőrében. Ilyenkor Deszkát egy felmosófához rögzíti, és ő lesz Szálka, a csodafa.
  • Danny Anntonucci ötlete, hogy a karaktereknek a bőrszíne más és más legyen onnan jött, hogy kiskorában, amikor a barátaival cukrot evett mindenkinek más színűre színezte a nyelvét.
  • Szöszi az egyetlen karakter akit a Dinnye lányok sosem vettek célba.
  • A "Beceló" című epizódban kiderül hogy a zsákutca neve Rathink Ave, és Eddy a 220 számú házban lakik.
  • Csak az 5. évad játszódik ősszel, a többi mind nyáron, kivéve a speciális részeket.
  • Sapi angol szinkronhangja egy nő.
  • Rudi, az alkotó Danny Anntonucci kedvenc karaktere, mert Rudi háttértörténete és hagyományai az ő igazi életéből merítenek.
  • Érdekes, hogy a zsákutca legerősebb karaktere nem fiú, hanem Sári vagy Görög, akikből inkább az utóbbi, mert A nagy mozidélutánban láthatjuk, hogy Görög megverte Sárit.
  • Egyértelműen kiderül, hogy Sárinak is tetszik Sapi, lásd A nagy mozidélután-ban.
  • Biztos hogy Sári és Jaki nem egy osztályba jár az Ed-ekkel.

Források[szerkesztés]

  1. Danny Antonucci. (October 10, 2006). Ed, Edd n Eddy: The Complete First Season—Interview with the Creator' (DVD). Warner Home Video. A jelenet helye a filmen: 0:22–2:34.
  2. Kapko, Matt. „Ed, Edd ‘n Eddy’s Big Picture Show Premiers in the U.S.”, Animation World Network, 2009. november 16. (Hozzáférés ideje: 2011. április 30.) 

További információk[szerkesztés]