Earth Division

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mogwai
Earth Division
középlemez
Megjelent2011. szeptember 12.
Stílusposztrock
Nyelvangol
Hossz16:35
Kiadó
  • Rock Action Records
  • Sub Pop
Producer
Kritikák
Mogwai-kronológia
Mogwai – iTunes Festival London 2011
(2011)
Earth Division
(2011)
A Wrenched Virile Lore
(2012)
Mogwai középlemez-kronológia
Batcat
(2008)
Earth Division
(2011)
Les Revenants
(2012)
SablonWikidataSegítség

Az Earth Division a Mogwai tizedik középlemeze, amelyet 2011. szeptember 12-én adott ki a Rock Action Records az Egyesült Királyságban és 13-án a Sub Pop az Amerikai Egyesült Államokban.

Az albumból nem tudtak promóciós változatot megjelentetni, mivel a PIAS Entertainment Group logisztikai központja, ahol a kópiákat tárolták, a 2011-es angliai zavargások során leégett. A lemezt a Hardcore Will Never Die, But You Willel egyidőben vették fel.

Számlista[szerkesztés]

Az összes dal szerzője a Mogwai. 

  Cím Hossz
1. Get to France (dalszövegét John Cummings írta) 2:27
2. Hound of Winter 3:54
3. Drunk and Crazy 5:29
4. Does This Always Happen? 4:45
16:35

Fogadtatás[szerkesztés]

A Pitchfork Media a lemezt 6,4 pontra értékelte a 10-ből, ezt azzal indokolták, hogy az album szerintük nem volt akkora áttörés, valamint hűvös és nyugodt; úgy érzékelték, hogy a zenekar „filmzene módban” van. Heather Steele, a The 405 kritikusa ezzel egyetértve a következőket tette még hozzá: „az Earth Divisionnek nincs meg az egyedisége, inkább egységes csendre hasonlít”. A pontozásban viszont engedékenyebb volt, ő 8 pontot adott; szerinte „a dalok pillanatképek vegyes stílusukról, és megmutatják, mire képesek”. Michael Brown, a Drowned in Sound írója szerint a négy szám „teljesen különbözik, de legalább annyira fontosak, mint az album [Hardcore Will Never Die, But You Will], amelyről kimaradtak”. Szerinte ha a Mogwai akusztikus lemezt szeretett volna készíteni, „nem ez lett volna a legrosszabb döntésük”. Andy Gill, a The Independent szerzője másokhoz hasonlóan filmzenealbumnak sorolta be, és négy csillagot adott a lehetséges ötből.

Közreműködők[szerkesztés]

Mogwai[szerkesztés]

Gyártás[szerkesztés]

  • Paul Savage – producer

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Earth Division című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]