Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Alapítva 1959
Hely Magyarország, Nyíregyháza
Típus
OM-azonosító 033667
Elérhetőség
Cím 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12.
Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium weboldala

Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (régi nevén 1.sz. Gyakorló Általános Iskola) nyíregyházi alap- és középfokú oktatási intézmény, a Nyíregyházi Egyetem (korábban Nyíregyházi Főiskola, Bessenyei György Tanárképző Főiskola) gyakorlóiskolája.

Fennállását 1970-től számítják, de az iskola elődjének tekinthető az 1959-ben alapított Felsőfokú Tanítóképző Intézet gyakorlóiskolája. 1970-ben integrálták a Tanítóképző Intézetet a Tanárképző Főiskolába, ekkor kapott helyett az 1.sz. Gyakorló Általános Iskola a főiskolával közös épületben.

1980-ban költözött az iskola a jelenleg is használt jósavárosi épületbe, amelynek barna színe miatt terjedt el a Csokisuli becenév.

1993. szeptember 1-jén az iskola felvette Eötvös József nevét. Ugyanekkor indult az első nyolcosztályos gimnáziumi évfolyam, a képzésben az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola programját vették át. 1998-ban a négyosztályos gimnáziumi képzést is bevezették. Az első érettségizők 2001-ben végeztek, a következő tanévben pedig kiteljesedett a szerkezetváltó program.