Dungeon Keeper 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Dungeon Keeper 2
Fejlesztő Bullfrog Productions
Kiadó Electronic Arts
Producer Nick Goldsworthy
Tervező Sean Cooper
Programozó Alex Peters
Művész John Miles
Író Zy Nicholson
Jon Weinbren
Gordon Davidson
Zeneszerző Mark Knight
Sorozat Dungeon Keeper
Platformok Windows
Kiadási dátum
  • WW 1999. június 30.
Verzió 1.7
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.7
Műfaj valós idejű stratégiai, istenszimulátor, menedzserjáték
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI 12.svg PEGI: 12+
ESRB Mature 17+.svg ESRB: M
USK-besorolás USK 12
Adathordozó CD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény

A Dungeon Keeper 2 egy stratégiai játék, melyet a Bullfrog Productions fejlesztett és az Electronic Arts adott ki 1999 júniusában kizárólag Microsoft Windows platformra. Az első részen dolgozó Peter Molyneux már nem vett részt a folytatás munkálataiban, bár az előző részből származó ötletei itt is megjelennek. A fejlesztők már elkezdték a Dungeon Keeper 3 készítését, ami a War for the Overworld alcímet viselte volna, ám a kiadó Electronic Arts 2000 márciusában törölte a projektet.[1] Az elődhöz hasonlóan a játékos feladata most is egyfajta földalatti labirintusrendszer (dungeon) kiépítése és működtetése. A Dungeon Keeper 2 történetében központi szerep jut a portál kristályoknak (portal gem), amiket főként a játékos elpusztítására törő jólelkű hős lovagoktól lehet megszerezni, a huszadikat is összegyűjtve pedig megnyílik az út a felszínre és a világ leigázására.

A legjelentősebb különbség a két rész között a külsőségekben vehető észre, az előzőtől eltérően ugyanis már 3D-ben jelenik meg a játék, a spriteokat pedig 3D-s karaktermodellek váltották fel. A játékmenet nem sokban változott, egyes kialakítható helyiségek, a varázslatok és a szörnyek módosultak, illetve újabbak jelentek meg vagy a régebbiek tűntek el. Újításként bekerült a "My Pet Dungeon" játékmód is, ahol szabadon lehet építkezni és a hősök csak akkor tűnnek fel, ha a játékos úgy akarja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ernest W. Adams: Dungeon Keeper 3: War for the Overworld. PC Games That Weren’t, 2006. augusztus. [2008. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 23.)