Dungeon Keeper 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dungeon Keeper 2
Fejlesztő Bullfrog Productions
Kiadó Electronic Arts
Tervező Sean Cooper, Alex Trowers, Andy Trowers, Zy Nicholson
Zeneszerző Mark Knight
Sorozat Dungeon Keeper
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum US: 1999. június 30.
EU: 1999. július 7.
Verzió 1.7
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.7
Műfaj Valós idejű stratégiai játék
Játékmódok Egyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI 12+.png PEGI: 12+
Adathordozó 1 CD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Pentium II 166 MHz, 32 MB RAM, 2 MB VRAM, 300 MB hely a merevlemezen, DirectX 8.1 (Silver Edition)

A Dungeon Keeper 2 egy stratégiai játék melyet a Bullfrog Productions fejlesztett és az Electronic Arts adott ki 1999 júniusában kizárólag Microsoft Windows platformra. Az első részen dolgozó Peter Molyneux már nem vett részt a folytatás munkálataiban, bár az előző részből származó ötletei itt is megjelennek. A fejlesztők már elkezdték a Dungeon Keeper 3 készítését, ami a War for the Overworld alcímet viselte volna, ám a kiadó Electronic Arts 2000 márciusában törölte a projektet.[1] Az elődhöz hasonlóan a játékos feladata most is egyfajta földalatti labirintusrendszer (dungeon) kiépítése és működtetése. A Dungeon Keeper 2 történetében központi szerep jut a portál kristályoknak (portal gem), amiket főként a játékos elpusztítására törő jólelkű hős lovagoktól lehet megszerezni, a huszadikat is összegyűjtve pedig megnyílik az út a felszínre és a világ leigázására.

A legjelentősebb különbség a két rész között a külsőségekben vehető észre, az előzőtől eltérően ugyanis már 3D-ben jelenik meg a játék, a spriteokat pedig 3D-s karaktermodellek váltották fel. A játékmenet nem sokban változott, egyes kialakítható helyiségek, a varázslatok és a szörnyek módosultak, illetve újabbak jelentek meg vagy a régebbiek tűntek el. Újításként bekerült a "My Pet Dungeon" játékmód is, ahol szabadon lehet építkezni és a hősök csak akkor tűnnek fel, ha a játékos úgy akarja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ernest W. Adams: Dungeon Keeper 3: War for the Overworld. PC Games That Weren’t, 2006. augusztus. [2008. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 23.)