Dunakanyar-Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dunakanyar Rádió
Adatok
Indulás 2001. március
Megszűnés 2006. április 26. 15:00
Korábbi nevek Dunakanyar Rádió
Társaság Print-Tex Bt.
Tulajdonos Réti József
Ország Magyarország
Vételi terület Magyarország
Székhely Sződliget
Hivatalos oldal

A régi "Dunakanyar Rádió" története[szerkesztés]

A kezdetek[szerkesztés]

2001 márciusban Vác városában kezdte meg éteres adását. A névválasztásban nemcsak a vételkörzetének földrajzi fekvése, hanem az azt tükröző értékek, szépségek és szellemiségek is szerepet játszottak. A rádió 2002 júliustúl Komárom, 2003 októbertől Esztergom, 2004 novembertől Pécel, Monor, és Gyál éteres vételi körzetében is külön-külön frekvenciákon hallható volt.

A mindennapok[szerkesztés]

A régi "Dunakanyar Rádió" 6 frekvencián, közel egymillió emberhez jut el, határon innen és túl, és vételkörzetük bővülésével hallgatóságuk is nagyban növekedett, lévén hogy földrajzilag határmenti magyarok által is lakott településeken is hallgathatták. A rádió Sződligetről, a Dunai fasor-ról sugározta legtöbbet adását.

Az utolsó adás[szerkesztés]

Az egyik évben egy másik rádió kapta meg éteres vétel körzeteit, és az akkori tulajdonosok a kereskedelmi rádió megszüntetése mellett döntöttek. A régi rádió 2006.04.26 15:00-kor befejezte adását, és ezt követően internetes weblapjuk és elérhetőségük is megszűnt létezni ... A régi csapat részben médiában, részben más területen elhelyezkedett el.

Külső hivatkozások[szerkesztés]