Duna Autó Zrt.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Duna Autó Zrt szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Duna Autó Zrt. gépjárművek értékesítésével és szervizelésével, haszongépjármű- és flottaértékesítéssel, márkafüggetlen vizsgáztatással és bérautó szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat.

Története[szerkesztés]

A Duna Autó Zrt. legfontosabb elődje, a Duna Interservice Kft. 1989-ben alakult meg a Duna Volán Vállalat Tehergépjármű-javító részlegének óbudai telephelyén. A cég kezdetben keleti márkákat: Kamaz és LIAZ tehergépjárműveket forgalmazott, amiket idővel a Mitsubishi és Volvo tehergépjárművek váltottak fel. Később a súly a személygépjárművek felé tolódott el. Először Mitsubishi személygépjárműveket kezdett forgalmazni a cég, később 13 másik márka is csatlakozott. Jelenleg 14 márka és 18 márkaszerviz működik a Budapest Zay utca 24. szám alatt. A Duna Autó Zrt. céges ügyfeleket is kiszolgál.

Szolgáltatások[szerkesztés]

  • gépjárművek értékesítése és szervizelése
  • haszongépjármű- és flottaértékesítés
  • márkafüggetlen vizsgáztatás
  • bérautó szolgáltatások

Forgalmazott márkák[szerkesztés]

A Duna Autó Zrt. társadalmi felelősségvállalása[szerkesztés]

Amellett, hogy a vállalkozás profitot termel, jelentős a társadalmi szerepvállalása. Többek között támogatott tömegmegmozdulásokat, mint például az Óbudai Egészségolimpiát. A Duna Autó Zrt. évek óta támogatja a hortobágyi Madárkórházat is. Adományaival a megszűnéstől mentette meg az alapítványt. A vállalat társadalmi felelősségvállalásának szerves része a San Marco Szabadegyetem évek óta való támogatása. A Szabadegyetem helyi ismeretterjesztő akadémiaként működik. A hulladékot szelektíven gyűjtik a cég telephelyén.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kia értékesítés. Dunaauto.hu. (Hozzáférés: 2013. március 20.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]