Douglas parfüméria

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Douglas parfüméria
Douglas Logo.svg
Douglas.JPG
Jelmondat Come in and find out.
Típus üzleti vállalkozás
Alapítva 1910
Székhely Düsseldorf
Iparág
  • kiskereskedelem
  • perfumery
Tulajdonos CVC Capital Partners
Forma Gesellschaft mit beschränkter Haftung
Árbevétel 2 795 000 000 € (2017, körülbelül)
Alkalmazottak száma 20 000
A Douglas parfüméria weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Douglas parfüméria témájú médiaállományokat.

A Douglas parfüméria a német Douglas Holding AG cégcsoport kozmetikai áruházcsoportja. A cégcsoport jelenleg 1900 üzletet üzemeltet, ebből 1500 Németországban és az Európai Unió többi országában, illetve az Egyesült Államokban található.

A cég története[szerkesztés]

A cég több, mint 200 éves múltja John Sharp Douglasszal kezdődött 1821-ben Hamburgban megalapította a Douglas Parfüm és-Szappangyárat. 1910-ben nyitotta meg kapuit a Parfümerie Douglas első üzlete Hamburgban. A cég tulajdonképpeni sikere 1969-ben kezdődött amikor Dr. Jörn Kreke vezetése alatt 6 kisebb parfümériát vettek át. Ebben az időben a szépségápolási piac még gyerekcipőben járt Németországban. Nem telt el 10 év és a hálózat már Németország vezető parfümkereskedésévé vált miközben 100. parfümériájának megnyitását ünnepelte. A cég figyelme a németországi növekedés mellett hamar a nemzetközi piacok felé fordult. A külföldi terjeszkedés Ausztriában kezdődött.

Terjeszkedési politika[szerkesztés]

A Douglas parfüméria 1910-ben kezdett terjeszkedni Németországban, azóta a világ legelegánsabb parfüm üzletévé vált.

Üzletek Magyarországon[szerkesztés]

A parfüméria első üzletét 2001-ben nyitotta Budapesten. Jellemző a cégre, hogy forgalmas csomópontokon, vagy sétálóutcákon, illetve hatalmas üzletközpontokban alakít ki üzletet. Magyarországi üzleteinek száma mintegy 19, ebből 10 budapesti és 9 vidéki üzlet.

Budapesti üzletek[szerkesztés]

Vidéki üzletek[szerkesztés]

Forrás[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Douglas Holding című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]