Disgorge

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Disgorge
Információk
EredetSan Diego, Kalifornia, USA
Alapítva1992
Aktív évek1992-napjainkig
MűfajDeath metal
KiadóCrash Music Inc.
Unique Leader Records
Tagok
Levi Fuselier
Ed Talorda
Diego Sanchez
Ricky Myers
Korábbi tagok
Eric Flesy
Tony Freithoffer
A.J. Magana
Ben Marlin (meghalt)
Matti Way
SablonWikidataSegítség

A Disgorge egy San Diegó-i death metal zenekar, mely 1992-ben alakult.

Bryan Ugartechea, Tony Freithoffer és Ricky Myers azzal a céllal hozták létre a zenekart, hogy ők legyenek "Kalifornia legbrutálisabb zenekara". 1992-ben jelent meg az első demó Cognitive Lust of Mutilation címmel. A megjelenést követően Bryan Ugartechea basszusgitáros/énekes kilépett. A zenekar tagsága Matti Way énekessel és Eric Flesy basszusgitárossal bővült.

A második demo 95 Demo címmel már világszerte hozzáférhetővé vált.

A következő anyagot a Cranial Impalement címűt az Extremities Productions jelentette meg. 1997-ben Tony Freithoffer és Eric Flesy elhagyta a zenekart. Az új tagok 1998 végén érkeztek meg Diego Sanchez (gitáros) és Ben Marlin (basszusgitáros) képében. Az Unique Leader Records ajánlott szerződést a zenekarnak, majd meg is jelentették a következő nagylemezt She Lay Gutted címmel.

A lemez kiadását követően a Disgorge észak-amerikai, dél-amerikai és európai turnéra indult. Nem sokkal később Matti Way elhagyta a zenekart, utódja AJ Magana lett.

Azonban a következő album, a Consume The Forsaken után Magana is kilépett, helyére Levi Fuselier érkezett, valamint egy új gitáros, Ed Talorda személyében.

A negyedik albumot (Parallels Of Infinite Torture) már velük rögzítették.

A megjelenést követően Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Thaiföldön, Mexikóban, valamint Indonézia területén játszottak.

2008. január 2-án Ben Marlin a zenekar basszusgitárosa meghalt, miután másfél évig küzdött a rákkal.[1]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok:

Demo:

Források[szerkesztés]

  1. DISGORGE Bassist Loses Battle With Cancer, 2008. január 2. [2008. január 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. január 5.)

További információk[szerkesztés]