Disgorge

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Disgorge
Információk
Eredet San Diego, Kalifornia, USA
Alapítva 1992
Aktív évek 1992-napjainkig
Műfaj Death metal
Kiadó Crash Music Inc.
Unique Leader Records
Tagok
Levi Fuselier
Ed Talorda
Diego Sanchez
Ricky Myers
Korábbi tagok
Eric Flesy
Tony Freithoffer
A.J. Magana
Ben Marlin (meghalt)
Matti Way
SablonWikidataSegítség

A Disgorge egy San Diegó-i death metal zenekar, mely 1992-ben alakult.

Bryan Ugartechea, Tony Freithoffer és Ricky Myers azzal a céllal hozták létre a zenekart, hogy ők legyenek "Kalifornia legbrutálisabb zenekara". 1992-ben jelent meg az első demó Cognitive Lust of Mutilation címmel. A megjelenést követően Bryan Ugartechea basszusgitáros/énekes kilépett. A zenekar tagsága Matti Way énekessel és Eric Flesy basszusgitárossal bővült.

A második demo 95 Demo címmel már világszerte hozzáférhetővé vált.

A következő anyagot a Cranial Impalement címűt az Extremities Productions jelentette meg. 1997-ben Tony Freithoffer és Eric Flesy elhagyta a zenekart. Az új tagok 1998 végén érkeztek meg Diego Sanchez (gitáros) és Ben Marlin (basszusgitáros) képében. Az Unique Leader Records ajánlott szerződést a zenekarnak, majd meg is jelentették a következő nagylemezt She Lay Gutted címmel.

A lemez kiadását követően a Disgorge észak-amerikai, dél-amerikai és európai turnéra indult. Nem sokkal később Matti Way elhagyta a zenekart, utódja AJ Magana lett.

Azonban a következő album a Consume The Forsaken után Magana is kilépett, helyére Levi Fuselier érkezett, valamint egy új gitáros Ed Talorda személyében.

A negyedik album a Parallels Of Infinite Torture már velük rögzíttették.

A megjelenést követően Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Thaiföldön, Mexikó-ban, valamint Indonézia területén játszottak.

2008. január 2-án Ben Marlin a zenekar basszusgitárosa meghalt, miután másfél évig küzdött a rákkal.[1]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok:

Demo:

Források[szerkesztés]

  1. DISGORGE Bassist Loses Battle With Cancer, 2008. január 2. [2008. január 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. január 5.)

További információk[szerkesztés]