Discovery World

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Discovery World
Adatok
Indulás 2008. április
Korábbi nevek Discovery Civilisation
Tulajdonos Discovery Communications
Felbontás SD (4:3)
HD (16:9)
Ország nemzetközi
Vételi terület nemzetközi
Társadók Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, ID Investigation Discovery, ID Xtra, TLC
Teletext nincs
Hivatalos oldal

A Discovery World a Discovery Communications asztronómiával, technológiával, történelemmel, tudománnyal és utazással kapcsolatos műsorokat sugárzó csatornája. 2008 áprilisában indult el a Discovery Civilisation helyén. Egyaránt vannak valóságshow jellegű és ismeretterjesztő műsorai. A Discovery World volt a Discovery Communications egyetlen csatornája Magyarországon, mely 4:3-as képaránnyal sugárzott, a 16:9-es képarányra történő átállás nem szerepelt a csatorna tervei között.

Magyarországon 2016-ban befejezte működését, nem sokkal az ID Investigation Discovery adó után. Helyét a legtöbb szolgáltató kínálatában a Discovery Turbo Xtra vette át fokozatosan.

A Discovery World magyar csatornahangja Juhász György volt.

Története[szerkesztés]

A csatorna először Discovery Civilisation néven kezdte el a műsorszórást a már említett műfajokkal, illetve a nevéhez híven a civilizációval kapcsolatos tartalmakkal. Azóta is sok Discovery Channel-műsort adott (például: Morgan Freeman: a féreglyukon át, Autókereskedők). 2008. áprilisában aztán felváltotta a Discovery World, új arculatot és logót kapott, a műsorkínálat is többnyire maradt.

A Digi hálózatán 2012-ben - a szerződés megszűnése miatt - a Discovery World kikerült a kínálatból, s a Digi World került a helyére. A tematika megegyezik, bár a Digi World-ön kevesebb a reality, mint az ismeretterjesztés. Eközben az Animal Planet helyére a Digi Animal World, a TLC helyére pedig a Digi Life került be.

A csatornának HD változata is van, de csak külföldön, Magyarországon nem elérhető.

Témák[szerkesztés]

A Discovery World kínálatában az asztronómia, a technológia, a történelem, a tudomány és az utazás van főszerepben. Időnként különösen nagy szerepe van a geológiának és az ökológiának.

A csatorna fő riválisai a Digi World, a DoQ, a National Geographic Channel és a Spektrum.