Digital Reality

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Digital Reality
Típus Privát
Alapítva 1991
Megszűnt 2013
Székhely Magyarország Budapest
Vezetők Peller András
Iparág Videójáték-ipar
Termékek Videójátékok

A Digital Reality weboldala
SablonWikidataSegítség

A Digital Reality a második legrégebben alapított magyar játékfejlesztő és kiadó. 1991-ben alakult, Amnesty Design néven. Leghíresebb játékuk az Imperium Galactica II. A cég a Docler Holding csoport tagja.

Története[szerkesztés]

A Digital Reality Magyarország második legrégebbi játékfejlesztő cége, 1991-ben alapították Amnesty Design néven. Első játékuk a Renunion nevű űrstratégia volt 1994-ben. Ezt követően, 1997-ben lett a cég neve Digital Reality, majd még ebben az évben kiadták a nagysikerű Imperium Galactica nevű űrstartégiát. Ezt 1999-ben követte a folytatás, amely világhírűvé tette a csapatot. 2001-ben a Haegemonia: Az Univerzum Légiói-t, majd az első valós idejű stratégiai játékukat 2002-ben adták ki Platoon néven. A Haegenomia kiegészítőjét, a Solon hagyatékot 2003-ban adták ki. 2004-ben jelent meg az Afrika Korps vs Desert Rats, illetve a D-Day című stratégiai játékuk is, 2006-ban a War on Terror érkezett, 2007-ben pedig a War Front: Turning Point jelent meg. 2010. július 14-én bejelentették a Nadirim című ingyenes, böngészőből futtatható MMORPG játékot, melynek fejlesztését azonban a 2010. végén a cégből kivált Twisted Tribe csapata vette át. A 2012. márciusában megjelent Sine Mora című shoot ’em upjuk pozitív fogadtatásban részesült. 2011. májusában jelent meg a Bang Bang Racing nevű versenyjátékuk, melyet 2012. decemberében a Grasshopper Manufacture céggel újabb közös projektjük, a Black Knight Sword című akciójáték követett. A vállalat az Imperium Galactica Online fejlesztésének 2013-as leállítása óta nem hallat magáról, weboldaluk megszűnt, és a cégből kiváló munkatársak megalapították a Prior Gamest(a Sine Mora fejlesztőcsapata) és a Pocket Scientists(az Imperium Galactica sorozat fejlesztőcsapata). 2016. februárjában a Nordic Games felvásárolta a Digital Reality legtöbb játékának, így köztük az Imperium Galactica és a Sine Mora jogtulajdonát is.[1]

Digital Reality által készített és kiadott játékok[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • Ugyan a Digital Reality játékait külföldön nem, de Magyarországon mindig önmaga terjeszti. Így lehetséges, hogy minden általuk fejlesztett játék magyar nyelven is kiadásra került, némelyikben magyar szinkron is található.
  • Az Afrika Korps vs. Desert Rats volt az első olyan játék amelyben minden-mindenre kiható dinamikus árnyékolást használt.
  • A War Front után a Field Ops-t kezdték el fejleszteni ám ezt végül nem tudták befejezni, pedig ez a játék lett volna az első FPS-RTS hibrid. Végül ugyanezzel a motorral szintén magyarok összehozták a rendkívül rövid játékidővel, számtalan programhibával sújtott és a kritikusok által porig alázott Raven Squad: Operation Hidden Dagger című remeket, így végül meglett az első FPS-RTS hibrid.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2016. június 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. május 27.)

További információk[szerkesztés]