Devil’s Symphony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Devil's Symphony szócikkből átirányítva)
Scooter
Devil's Symphony
kislemez a(z) God Save The Rave albumról
MegjelentNémetország 2019. október 11.
2019. november 1.
Formátumdigitális letöltés
StílusHardstyle
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországElephant House
SzerzőH.P. Baxxter
Sebastian Schilde
Michael Simon
Kevin Kridlo
Patrick Poehl
Charlott Boss
ProducerJens Thele
Helyezések
Magyarország 3. a magyar listán
Scooter-kronológia
God Save The Rave
(2019)
Devil's Symphony
(2019)
Which Light Switch Is Which? (2019)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A "Devil's Symphony" a német Scooter együttes kislemeze, mely 2019. október 11-én jelent meg. Ez a harmadik kislemez, mely Sebastian Schildével közösen jelent meg, és nem nagylemezről lett kiadva, csak utóbb, a "God Save The Rave" nagylemezre került fel. Fizikai adathordozón nem jelent meg, két részletben adták ki: október 11-én csak magát a dalt, november 1-jén pedig a több számot is tartalmazó kiadást. Habár az előadók közt nem nevesítik őket, a szerzők közt ezúttal is ott van a Harris & Ford duó.

Története[szerkesztés]

Előzetes bejelentés nélkül játszották a dalt 2019. szeptember 7-én a németországi "Stars Am Strand" fesztiválon,[1] bár a Harris & Ford formáció korábban is posztolt arról az Instagramon, hogy együtt dolgoznak a Scooterrel a stúdióban. Ez technikailag így is történt, ugyanis a dal szerzői közt ők is feltűnnek (plusz a remixet is ők készítették), valamint Balca Yildiztekin, aki a "Rave Teacher (Somebody Like Me)" című számban is énekelt.[2] Megjelenését minimális promócióval hirdették meg, a megjelenés előtti héten valamint a megjelenés napján reklámvideókat tettek közzé az interneten, de azután nem nagyon reklámozták. Október 30-án jelent meg a videoklip.

A kislemez Csajkovszkij "Hattyúk tava" szvitjének nyitó témájának a laza feldolgozása. Szerkezetét tekintve nagyon hasonlít a korábban megjelent "Move Your Ass! (Noisecontrollers Remix)"-re, ugyanis akárcsak abban a számban, itt is alapvetően hardstyle zenei alapok hallhatók, mely a legvégén jelentős tempóváltással felgyorsul. A korábbiakhoz képest jelentősen kevesebb szöveg is hallható benne, amelyre már régen volt példa.

Számok listája[szerkesztés]

Eredetileg csak a 3 perces változat jelent meg, a többit november 1-jén tették elérhetővé "Devil's Symphony - The Mixes" címmel.

  1. Devil's Symphony (3:05)
  2. Devil's Symphony (Extended Mix) (5:09)
  3. Devil's Symphony (Harris & Ford Remix) (2:41)
  4. Devil's Symphony (Harris & Ford Extended Mix) (3:28)

Közreműködtek[szerkesztés]

Videóklip[szerkesztés]

A dalhoz megjelenésekor egyáltalán nem jött ki videoklip. csak október 30-án, amely szakítva a hagyományokkal egy "Lyric Video" volt, azaz elsősőrban a szövegre koncentrált. Külsőségeit tekintve egy sűrű sötét erdőben, televízióképernyőkön látható a dalszöveg, néha bevágásokkal az együttes tagjairól. A klip 4K felbontású, 21:9 képarányú.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Scooter - Devil's Symphony (New Single Live @ Stars am Strand 2019, 07.09.2019.)” (hu-HU nyelven).  
  2. Scooter - Devil's Symphony (angol nyelven). Discogs. (Hozzáférés: 2019. október 28.)

További információ[szerkesztés]