Det Som Engang Var

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Burzum
Det Som Engang Var
nagylemez
Megjelent1993. augusztus
Felvételek1992. április, Grieghallen stúdió,
Stílusblack metal, dark ambient
Nyelvtöbb nyelv
Hossz40:01
KiadóCymophane Productions
ProducerPytten, Varg Vikernes
Burzum-kronológia
Aske
(1993)
Det Som Engang Var
(1993)
Hvis Lyset Tar Oss
(1994)
SablonWikidataSegítség

A Det Som Engang Var a norvég black metal szólóprojektnek, a Burzumnak a második nagylemeze. 1992 áprilisában lett felvéve a Grieghallen stúdióban és 1993 augusztusában jelent meg, az Aske EP után, már a Burzum saját kiadója

Háttér[szerkesztés]

Varg Vikernes az első négy Burzum-albumot 1992 januárja és 1992 szeptembere között vette fel a Grieghallen stúdióban, Bergenben, viszont a felvételek elkészülte és a kiadás között több hónap telt el.

Az albumnak először På svarte troner lett volna a címe, de a kiadása előtt át lett nevezve. A "Det som en gang var" szám pedig a Hvis Lyset Tar Oss albumon található.

Kiadások[szerkesztés]

Az album CD-n jelent meg 1993 augusztusában, Varg Vikernes saját kiadója, a Cymophane Productions kiadó által, miután otthagyta a Deathlike Silence Productions kiadót. Varg már az Aske EP-t saját kiadójában szerette volna kiadni, de ez nem sikerült neki.[1] Az album először 950 példányszámra lett korlátozva.

A Misanthropy Records kiadó 1994-ben újra kiadta az albumot, két formában: CD-n és hanglemezen. A hanglemez kiadás tartalmazott egy limitált kiadású posztert az album borítójával.

2009-ben Varg újra felvett két dalt az albumról ("Key to the Gate" és "Snu mikrokosmos tegn") a From the Depths of Darkness válogatásalbumra.

Számlista[szerkesztés]

Az összes szám szerzője Varg Vikernes

# Cím Hossz
1. Den onde kysten 2:20
2. Key to the Gate 5:14
3. En ring til aa herske 7:10
4. Lost Wisdom 4:38
5. Han som reiste 4:51
6. Naar himmelen klarner 3:50
7. Snu mikrokosmos tegn 9:36
8. Svarte troner 2:16

Közreműködők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Det som engang var című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.