Danijay

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Danijay
Életrajzi adatok
Születési név Daniele Zaffiri
Született 1977. április 19. (41 éves)
Genova, Olaszország
Pályafutás
Műfajok Italo dance, Eurodance
Aktív évek 2003-napjainkig
Tevékenység

Danijay (született Daniele Zaffiri, 1977. április 19.) olasz Italo dance DJ és előadóművész. Danijay karrierje Genovában kezdődött 1994-ben mint DJ és 2003-ban mint producer. Első kislemeze, a "Il Giocco dell’Amore" (A szerelem játéka) 2003-ban jelent meg, és Európa-szerte a dance-t játszó rádiók közkedvelt slágere, illetve az év egyik legjobban fogyó dance kislemeze lett. Második kislemeze, az "I Fiori di Lillà" (Az orgonavirágok) Alberto Fortis énekes-dalszerző közreműködésével készült és az olasz Passa Parola kvízműsorban is lejátszották. 2004-ben jelent meg a harmadik kislemeze, a “Luna Nera” (Fekete hold), ezt követte 2005-ben a “Say Me” és a “Condition”, mindkettő bekerült az olaszországi nagyáruházak (fnac, Ricordi stb.) top 10-es lemezeladási listájába. 2005-ben a "L’Impazienza" (Türelmetlenség) című száma képviselte Olaszországot a Eurodanceweb Award-on, második helyezést elérve, és több mint 700,000-en töltötték le egy hónap leforgása alatt, továbbá megtartotta listavezető helyét az olasz dance rádióhálózaton, az M2O-n. Danijay első albuma, a Dance and Breakfast a Universal kiadónál jelent meg. Később megjelent a New Music International és a Reactor kiadónál is. 2006 decemberében kiadott egy karácsonyi kislemezt "Time 4 Xmas" címmel.

Luca Zeta-val dolgozott a Dance Passion Volume 1 (2006) válogatáslemezen, az azt követő Dance Passion Volume 2-n (2007) és a Dance Passion Volume 3-on (2008) is. DJ Provenzano-val összedolgozott a "Catch Me" és a "Ride the Way" számoknak az elkészítésekor. 2008 júniusában érkezett meg a forradalmi második album, aminek az elkészítésén jó pár hónapig dolgozott a csapat. A Plug & Play tartalmazza a megjelenés előtti két év munkáját: 31 dal szerepel rajta egy új, innovatív koncepcióval. Első ízben egy audio-videolejátszót is terveztek hozzá CD helyett, a lehető legváltozatosabb tartalommal.

Live set[szerkesztés]

Danijay egy modern keverőpultot használ. A legnépszerűbb klubokban szokott fellépni, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Szlovéniában, Németországban és Ausztriában. A DJ szettjeit az ösztönösség és a műszaki pontosság jellemzi, míg erőteljes, érzelemdús élő show-iban a keverőtehetségét ötvözi a jó hangú énekeseinek a szakértelmével.

A csapat[szerkesztés]

Axel (Alessio Gorziglia) énekes, szerző, grafikus, informatikus. Először a Luna Nera-ban énekelt 2004-ben, majd a L’Impazienza-ban és az Encanto-ban, a legismertebbeket kiemelve. Még a Plug & Play albumon is számos dal az ő hangján szólal meg. Az évek során dalszövegek és dallamok írásával segített a csapatnak. A Dance & Breakfast után egyre többet dolgozott velük, és tehetségét a grafikai tervezésben kamatoztatta, aktívan vett részt a kislemezek, albumok borítójának, képeslapok, illetve a honlap tervezésében. Axel informatikából diplomázott és ugyanezen a területen hozzájárult a Plug & Play holnapjának, fórumának és a technológiájának az elkészítéséhez.

Henry (Marcello Enrico Bellanti) szerző, zeneszerző, rendező, énekes, informatikus. Amellett, hogy létrehozta és kidolgozta a dalokat, külön figyelmet fordított a dalok elemeinek az összhangzására. Henry számos dalnak az énekese (esetenként szólóban is) mint például a Say Me, Turn Around, The Sound of Love, Luna Nera (élő verzió), Back 2 U, Ride a Girl, Angel, Ritmo D’Effetto, és nem utolsósorban a Catch Me-ben tűnik fel, ahol fütyül. Informatikából diplomázott, az évek során közreműködött grafikai szakterületen, egyebek mellett az ő munkája az oldal fényképészeti része és néhány Plug & Play poszter elkészítése.

Eddy (Edoardo Bellanti): videografikus, grafikus, gitáros, számítástechnikai- és kommunikációs szakember. Munkája magában foglalja a video-, weboldal-, illetve a grafikai kivitelezést és kidolgozást, főként 3D-ben. A Dance & Breakfast albumban megmutatta gitárszenvedélyét a The Sound of Love című dalban, majd folytatta játékát olyan számokban, mint a Catch Me, a Right or Wrong - Danijay remix, az Until the Morning és a Quando Piove. Eddy kommunikáció szakon végzett, és a Plug & Play megjelenésekor a meglévő promóciós- és marketing szaktudását használta fel az album weboldalának elkészítésekor.

Ayla (Monica Paola Burattini) fordító, PR menedzser Olaszországban és külföldön. Fordító szakember, a szövegek megfogalmazásában és fordításában vállalt szerepet. A Plug & Play album elkészítése során ő volt a felelős a külföldi beszállítók összeköttetéséért és hozzájárult a webáruház elkészítéséhez.

Kislemezek[szerkesztés]

  • Il Gioco dell'Amore (2003)
  • I Fiori di Lillà (1 Dec 2003)
  • Luna Nera (21 Jun 2004)
  • Say Me / Condition (18 Apr 2005)
  • L'Impazienza
  • Encanto (2006)
  • Time 4 Xmas (2007)

Albumok[szerkesztés]

  • 2006 - Dance and Breakfast
  • 2008 - Plug & Play

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Danijay című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.