Cyborg 2. – Üvegárnyék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cyborg 2 – Üvegárnyék
(Cyborg 2)
1993-as amerikai film
RendezőMichael Schroeder
ProducerAlain Silver
Műfaj
ForgatókönyvíróMichael Schroeder, Mark Geldman
FőszerepbenAngelina Jolie
Elias Koteas
Billy Drago
Jack Palance
ZenePeter Allen
OperatőrJamie Thompson
VágóDavid M. Richardson
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő99 perc
Költségvetés5,55 millió USD
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató1993
Korhatármagyar 16 év
Kronológia
ElőzőCyborg – A robotnő
KövetkezőCyborg 3: The Recycler
További információk
SablonWikidataSegítség

A Cyborg 2 (néhány országban Üvegárnyék címen jelent meg) egy 1993-as sci-fi- és akciófilm, amit Michael Schroeder rendezett. Az 1989-ben kiadott első rész folytatása, de történetük nem függ össze. Figyelemre méltó, hogy Angelina Jolie-nak ez az első felnőttkori főszerepe. Ezt követte 1995-ben a Cyborg 3: A teremtő című film, ami csak videókazettán jelent meg, moziban nem adták.

Összefoglaló[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

2074-et írunk. A kibernetikus piacot két nagy rivális cég vezeti: az amerikai Pinwheel Robotics, és a japán Kobayashi Electronics. Az örömlányoktól kezdve a katonákig mindenhol elterjedtek a kiborgok.

Casella Reese (Angelina Jolie) egy kiborg prototípus, akit vállalati kémkedésre és gyilkolásra terveztek. A teste egy üvegárnyék nevű folyékony robbanószerrel van teletöltve. A Pinwheel cég azt tervezi, hogy eltörli a Kobayashi cég egész igazgatótanácsát Casella segítségével.

Casella arra van programozva, hogy utánozza az emberi érzékeket és érzelmeket, mint például a félelem, szeretet, fájdalom, és gyűlölet. Egy áruló kiborg prototípus, Mercy (Jack Palance) vezeti őt, aki bármilyen elektronikus eszközön keresztül képes kommunikálni. Miután a Pinwheel cég bérgyilkosa, Daniel Bench (Billy Drago) rábeszéli őket, Casella és harci kiképzője Colton Ricks (Elias Koteas) elszöknek a Pinwheel létesítményből, ezáltal Casella elkerülheti az önmegsemmisítést, amire a legtöbb vállalati kémkedésre programozott kiborg végül rákényszerül.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]