CsibiCsibi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
CsibiCsibi
Sailor Moon-szereplő
Eredeti neve CsibiCsibi
ちびちび
Első megjelenés 44. fejezet (manga)
182. epizód (anime)
1996. augusztus 3.
Megalkotta Takeucsi Naoko
CsibiCsibi adatai
Egyéb nevei Reménysugár
Faja ember
Kora kb. 2 év
Rokonai Sailor Cosmos (önmaga, manga)
Sailor Galaxia (önmaga, anime)
CsibiCsibi megszemélyesítői
Szinkronhang Micuisi Kotonó

CsibiCsibi egy körülbelül kétéves, piros hajú kislány, aki nem tud beszélni, csak ismételni a mások által hallottakat. Egyetlen szó van, amit tud, ez a "csibi", amit rendszeresen használ is, innen kapta a nevét. Haját Uszagiéhoz hasonlóan hordja, ezért eleinte azt gyanítják, hogy talán Csibiusza gyermeke lehet (ugyanis a királyi párnak Sailor Pluto elmondása szerint nem született, csak egy gyermeke. A mangában ugyanezt megerősíti Sailor Chibi Moon is.

Megjelenése Csibiuszáéhoz hasonlóan váratlan. A mangában egy esernyővel ereszkedik le az égből, éppen az Uszagi-ház előtt. Az animében egy parkban ereszkedik le és itt találkozik Uszagival, akit elkezd követni. Ezután hipnotizálja a családot, így mindenki azt hiszi, hogy ő a legkisebb gyerek. Bár felbukkanása különös, mégis mindenki hamar megkedveli a jóságos és kedves kislányt. Mindig magánál hord egy füstölőt, amelyben Sailor Galaxia elől bujkál a Sailor Starlights által keresett Kakjú hercegnő.

CsibiCsibi meglepő módon rendelkezik holdharcosi képességekkel is. Ugyan ő maga soha nem támad, viszont olyan hatalmas erővel rendelkezik, melyet képes átadni Sailor Moon-nak.

CsibiCsibi valódi kiléte nagyon különböző a mangában és az animében. Ennek oka, hogy a két széria egyszerre készült, és nem volt lehetőség az egyeztetésre. A mangában CsibiCsibi nem más, mint a gyerekkori változata a galaxis legerősebb holdharcosának, Sailor Cosmosnak (aki pedig Sailor Moon jövőbeli énje). Az animében pedig ő Sailor Galaxia Star Seed-je, amelyet akkor bocsátott ki a világba, mielőtt a gonosz eluralkodott volna rajta. CsibiCsibi másik neve a Reménysugár: elméletileg ő az egyetlen erő, amely képes lehet elpusztítani Galaxiát.

Források[szerkesztés]