Cshongugi uphjonbedalbu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cshongugi uphjonbedalbu
(천국의 우편배달부)
2009-es japán–dél-koreai film
Rendező이형민 I Hjongmin
Műfajromantikus film
ForgatókönyvíróKitagava Eriko
FőszerepbenKim Dzsedzsung
Han Hjodzsu
Gyártás
Ország Dél-Korea
 Japán
Nyelvkoreai
Forgatási helyszínDél-Korea
Játékidő107 perc
Forgalmazás
ForgalmazóSBS, TV Asahi
Bemutató2009. november 11.[1]
Kronológia
Kapcsolódó műsorTelecinema
További információk
SablonWikidataSegítség

A Cshongugi uphjonbedalbu (hangul: 천국의 우편배달부, RR: Cheongugui Upyeonbaedalbu?), japán címén Tengoku e no júbin haitacunin (天国への郵便配達人; Hepburn: Tengoku e no Yuubin Haitatsunin?), angol címén Heaven’s Postman vagy Postman to Heaven, 2009-ben bemutatott koreai-japán koprodukciós televíziós film, a Telecinema sorozat része. A történetet az elismert[2] japán forgatókönyvírónő, Kitagava Eriko írta,[3] a főszerepben a JYJ együttes énekese, Kim Dzsedzsung valamint A királyi ház titkaiból ismert Han Hjodzsu látható.

Történet[szerkesztés]

Sin Dzsedzsun (Kim Dzsedzsung) egy autóbalesetet követően kómába kerül. A fiú lelkének az a feladata, hogy közvetítő, amolyan postás legyen, aki az elhunytaknak juttatja el az élő szeretteik által írt leveleket. Küldetése közben találkozik a szerelmét sirató Cso Hanával (Han Hjodzsu), az egyetlen emberrel, aki képes látni őt.

Forgatás és kritika[szerkesztés]

Kim Dzsedzsung a szerepet azért kapta meg, mert a film híres forgatókönyvírója, Kitagava Eriko bevallottan az énekes rajongója és „a forgatókönyv írásakor Dzsedzsungot képzelte el főszereplőként. Nem érdekelte, tud-e játszani vagy sem.” Kim alakítását esetlennek ítélte meg a szakma, de elismerték „képregénybe illő megjelenését és különleges színészi auráját”.[3]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 영화 '천국의 우편배달부' 언론시사회 (koreai nyelven). Unionpress, 2009. november 11. (Hozzáférés: 2012. november 19.)[halott link]
  2. Meet Japan's Soap Opera Queen. TIME, 2003. szeptember 1. [2013. augusztus 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 8.)
  3. a b Kim Jae Joong (screenshot). CJ E&M enewsWorld. [2012. december 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 8.)