Csetényi Csaba (üzletember)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Csetényi Csaba (Budapest, 1968. október 17. ) üzletember, vállalkozó. Elsősorban média- és marketingvállalkozásairól ismert.  

Édesapja Csetényi Csaba labdarúgó, sportvezető.

Tanulmányait az IESE Business Schoolban (Advanced Management Program in Media and Entertainment), a New York Film Academyn (Broadcast Journalism), a Cambridge Business College budapesti tagozatán és a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végezte.  

A hagyományos és digitális tartalom-előállítással foglalkozó, multiplatformos HG Média Csoport alapítója, amely a  legnagyobb magántulajdonban lévő közép-európai tartalommarketing-ügynökség, és ügyfelei között éppúgy megtalálhatóak magánvállalatok (a teljesség igénye nélkül az Audi Hungária Zrt., a Volkswagen és a Spar Magyarország), mint államigazgatási szereplők.[1] 

Cégével számos európai uniós kommunikációs kampányt menedzselt. A Magyar Turizmus Zrt. számára készített országimázsfilmje, a „Think Hungary – More than Expected” 2015-ben első díjat kapott az UNWTO Tourism Video Competition versenyen és Ezüst Delfin díjat a Cannes Corporate Media & TV Awardson. [2][3]

Emellett a cégcsoporthoz tartozó AVB Rendezvényszervező Kft.[4] alapítója és működtetője a budapesti Advent Bazilikának,[5] amelyet 2019-ben az European Best Destinations független utazási portál „Európa legszebb karácsonyi vásárának” választott.[6] 

A 88 országban jelenlévő Cathay Communication globális kommunikációs ügynökség alapító tulajdonosa. Szintén alapítója a magyarországi szivarkereskedelmet és -fogyasztást megalapozó Cigar Towernek is.

A TEDxDanubia konferenciasorozat korábbi szervezője .  

Az általános iskolás digitális oktatást megreformáló Videótanár Nonprofit Kft. alapítója.  

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. HG Media | Hamu és Gyémánt cégcsoport - Site. www.hgmedia.hu. [2021. május 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. május 17.)
  2. Turizmus Online - A magyar imázsfilm lett a legjobb európai turisztikai videó. Turizmus Online. (Hozzáférés: 2021. június 1.)
  3. Ádám, Kolozsi: A menekültellenes plakátkampány cége nyeri az országimázs-díjakat (magyar nyelven). index.hu, 2015. szeptember 20. (Hozzáférés: 2021. június 1.)
  4. Cégszolgálat Ingyenes Céginformáció. www.e-cegjegyzek.hu. (Hozzáférés: 2021. június 1.)
  5. https://adventbazilika.hu/hu
  6. A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására (magyar nyelven). hirado.hu. (Hozzáférés: 2021. május 17.)