Cs. Szabó Virág

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cs. Szabó Virág
Született 1980. szeptember 9. (38 éves)
Miskolc
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása író,
újságíró,
pedagógus

Cs. Szabó Virág, született Szabó Virág (Miskolc, 1980. szeptember 9. –) magyar író, újságíró, pedagógus, önismereti tréner, új oktatási programok kidolgozója. Férjével a közösen létrehozott Fénypont Kreatív Műhely Közhasznú Alapítvány elnöke. A Kozmikus Tudat Közhasznú Egyesület alapító elnöke.

Élete[szerkesztés]

Kora gyermekkora óta ír. Tizenöt évesen felkérték egy városi diáklap főszerkesztői feladatainak ellátására, amely sikerének köszönhetően – még a középiskola mellett - a hazai sajtó szabadúszó újságírója, szerkesztője lett. Tizenkilenc éves kora óta saját módszerével tanítja az újságírás és az írás mesterségét-művészetét gyerekeknek és felnőtteknek. Időközben magyar szakos pedagógus, és drámapedagógus lett, illetve autodidakta módon elsajátított több önismereti módszert, amelyek ötvözésével folyamatosan alakítja saját, egyedi repertoárját a tanítás és a személyiség-gyógyítás területén. Tizenhat éves kora óta dolgozik egy új óvoda-és iskolaprogram megalkotásán. Jelenleg Budapesten él férjével-alkotótársával, Csáti-Ersók Péter fotóssal.

Az általuk vezetett Fénypont Kreatív Műhely Közhasznú Alapítvány célja hozzásegíteni az embereket alkotó énjük megtalálásához, önismereti útjuk felvállalásához – egy szebb, harmonikusabb világ megteremtése érdekében.

Választott írói műfajai: a mese, a novella, a kisregény és a regény. Témái spirituális jellegűek, elsősorban az emberi önkeresés kérdéseivel foglalkoznak.

Magyarországon megjelent könyvei[szerkesztés]

  • Napló az örökkévalóságról; lejegyezte Szabó Virág 2000 nyarán; Miskolci Egyetem, Miskolc, 2003
  • 2005. Holdfogyatkozás – spirituális kalandregény
  • 2007. Lélek-forrás – spirituális felnőtt-mesekönyv
  • 2008. A tengeren is túl – spirituális kisregény
  • 2008. Mandralínia, a harcosok földje. I. könyv; Fénypont Kreatív Műhely Közhasznú Alapítvány, Miskolc, 2008 (spirituális kisregény gyerekeknek, a könyvből musical is készült)
  • 2010. Átölelem a félelmeimet – Emberi párbeszéd az Új Kor hajnalán.

Érdekességek[szerkesztés]

  • 2003. Az első maori-magyar szótár társfordítója
  • 2004. Az első kecsua-magyar szótár társfordítója

Források[szerkesztés]