Csőke Balázs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Csőke Balázs
Csőke Balázs.jpeg
Született 1983. június 8. (35 éves)
Szeged
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása sportoló: profi triatléta, Ironman® bajnok
Díjak Ironman® Korea 1. helyezés

Csőke Balázs weboldala

Csőke Balázs (Szeged, 1983. június 8. –) profi triatléta, Ironman® bajnok

Sportpályafutása[szerkesztés]

Hatéves korában kezdett úszni tanulni, majd a Szegedi Úszó Egylet tagjaként edzett. 10 éves korában nyerte meg első versenyét, amelynek hatására hozta meg a döntést, hogy úszóversenyző szeretne lenni. A következő 9 évre az úszás mellett kötelezte el magát. Megyei és országos bajnokságokon szerepelt, sikerei inspirálták. Országos bajnokságon a legjobb eredményével harmadik helyezést sikerült elérnie, 100 m gyorson. Ez azonban nem elégítette ki az igényeit.

16 évesen került kapcsolatba a triatlonnal, amikor megnézett egy filmet a versenyről. Ennek köszönhetően hozta meg a döntést, hogy szeretné kipróbálni magát a triatlon versenyek világában is. Szegeden átigazolt a Titán Triatlon nevű klubhoz.

Az egyetemi évek változást hoztak Balázs életébe: Szegedről Budapestre költözött, ahol megkezdhette speciális felkészülését a triatlon versenyekre. Úszó hátterének köszönhetően hamar a triatlonosok élmezejében találta magát. Egyetemi tanulmányai befejeztével a triatlon versenyekre fókuszált, ekkor teljesítette első Ironman® versenyét. A célvonalat átlépve megbizonyosodott róla, hogy az Ironman® versenyzés mellett szeretné elkötelezni magát.

Csőke Balázs 2011 óta profi, ebben az évben nyerte meg az Ironman® versenyt Koreában.

Eredményei[szerkesztés]

2013

2012

2011

Források[szerkesztés]