Crossover (cég)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Crossover (hr és technológia) szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crossover
Típus Üzleti vállalkozás
Alapítva 2014
Székhely USA Austin,Texas USA
Vezetők Andy Tryba

A Crossover weboldala


Története[szerkesztés]

A Crossovert 2014-ben indította útjára a texasi Austinból Andy Trybaazzal a küldetéssel, hogy gyökeresen megváltoztassa az emberek munkahelyről alkotott elképzelését: rugalmas és globális megközelítése szerint a munka és a munkát végzők a virtuális térben bármikor összekapcsolhatóak.

2017 óriási mérföldkő volt a Crossover számára: felvételi versenyeket indítottak világszerte, 70%-kal növelték globális tehetséghálózatukat és 6 új coworking irodát nyitottak. 2018-ban már közel 5000 partnerük volt, és ebben az évben Magyarországon is megkezdték működésüket, valamint 10 újabb Coworking[1] iroda megnyitását tervezik különböző országokban.

Leírása[szerkesztés]

A Crossover filozófiája szerint lejárt a hagyományos tégla és doboz irodák kora, és mivel a tehetség, a rátermettség sem helyspecifikus, ezért a világ minden pontján keresik azon szakemberek felső 1%-át, akik szeretnének a közel 5000 fős csapat tagjai lenni.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy Magyarországon élő IT szakember például a nappalijából dolgozhat egy fizikailag az Egyesült Államokban˙ működő cégnek, ugyanazért a fizetésért, amiért más esetben oda kellene költöznie és szó szerinti értelemben be kellene járnia a munkahelyére. A Crossover széleskörű távmunka-kínálatában az IT, a sales, a pénzügyi, és a marketing mellett még számos egyéb területen találhatja meg a munkavállaló a szakképzettségének megfelelő munkakört.

A Crossovernél betöltendő pozícióra nem hagyományos állásinterjúkon pályázhat a jelölt. Felvételi versenynek hívják azon eseményeket, melyek során a jelöltnek lehetősége van megmérettetnie magát, az álomfizetéssel járó álommunkák egyikéért. A cég azért választotta a tesztelésnek ezt az interaktív módját, mert szerintük a hagyományos állásinterjú eszközei, keretei nem adnak lehetőséget arra, hogy a szakember megmutathassa a benne rejlő tehetséget. A felvételi versenyen egy többlépcsős kihívás keretén belül viszont a jelölt bemutathatja a tudását, pontosan az általa pályázott munkában. Az eredmények alapján kiválasztásra kerülnek a legjobban szereplő jelöltek, és ők lesznek azok, akik konkrét állásajánlatot kapnak egy interjút követően.

A kiválasztott szakemberekből csapatokat építenek fel külön-külön, mindig az ügyfél igényeinek megfelelően. A munka gördülékenységét az adatvezérelt WorkSmart névre hallgató menedzsment és munkaerő-hatékonysági platform segíti.

Felvételi verseny (Hiring Tournament)[szerkesztés]

A Crossover rendszeresen szervez felvételi versenyeket, mellyel az a célja, hogy lehetőséget nyújtson a partnereknek és a jelentkezőknek arra, hogy ringbe szálljanak a nemzetközi ügyfélhálózaton belül meghirdetett álláslehetőségekért. Ezekre virtuálisan és személyesen kerül sor a világ számos városában. A Crossover felvételi versenyre jelentkező, egyedülálló, versenyszerű felállásban vetheti alá magát a tesztelésnek és kipróbálhatja, hogyan boldogul a világ legtehetségesebb 1%-ával szemben. A felvételi bajnokság menetrendje az adott állástól függően változó, de jellemzően egy információs és egy készségfelmérő részből áll.

Partnerek[szerkesztés]

Ha a Crossoveren kínált állásra felvételt nyer valaki, a cég nemzetközi partnerhálózatának tagjává válik. A „Crossover partner” az a személy, aki részt vett az értékelési folyamatban, és elnyerte az egyik ügyfél által kínált állást. A Crossover hitvallása szerint a jövő munkahelyén a karrierben rejlő növekedési potenciál kevésbé függ az alkalmazotti viszonytól. A jövő szakemberei nem fogják a karrierjüket egy vállalathoz kötni, hanem stratégiai utakat tesznek majd meg szakterületükön belül. A szakmai fejlődés iránti, ilyen típusú megközelítés lehetővé teszi számukra, hogy kiaknázzák a bennük rejlő potenciált, és saját karrierjük alakításában kulcsszerepet játsszanak azzal, hogy saját maguk határozzák meg a szakmai sikerük felé vezető utat.

A Crossover az alábbiak biztosítása révén segít partnereinek abban, hogy versenyképesek maradjanak a nagysebességű, gyorsan változó, nemzetközi, virtuális munkaerőpiacon:

 • Hozzáférés a készségfejlesztő képzésekhez
 • Lehetőségek a nemzetközi ügyfélhálózaton belül
 • Hozzáférés a nemzetközi partnerhálózat lehetőségeihez
 • Produktivitás és jelentési eszközök
 • Hozzáférés a nemzetközi virtuális munkahelyi kommunikációs platformunkhoz, a Worksmarthoz

WorkSmart platform[szerkesztés]

A WorkSmart a Crossover virtuális munkahelyi kommunikációs platformja. A partnerek és az ügyfelek ezen a platformon keresztül működnek együtt a világ bármely pontján. A platform folyamatos hozzáférést biztosít a csapatok adataihoz, legyen szó akár a tevékenységi körükről, akár a munkafolyamat haladásáról. Az összes munkafolyamat transzparens, és nyomon követheti azokat mind az ügyfél, mind a partner, így garantálható, hogy csak a valódi munkával töltött idő kerül elszámolásra. A Worksmart célja, hogy megkönnyítse a 100%-ban távmunkán alapuló kommunikációt a munkavállalók között. Lehetővé teszi a partnereknek, hogy az egyedileg finomítható érzékelőkön keresztül, valós idejű adatgyűjtéssel megfogalmazzák a menedzsereiknek a munkájukban rejlő értéket. Az érzékelők beállítása munkakörönként eltérő, ezért maximálisan egy-egy adott munkára szabható.

 • A partnerek a produktivitás optimalizálására és értékeik nemzetközi ügyfélhálózaton belüli megosztására használják
 • A csapatok a célok kitűzésére és a 100%-ban távmunkában való együttműködésre alkalmazzák
 • Az ügyfelek a nemzetközi partnerhálózathoz való kapcsolódásra és a világ legtehetségesebb 1%-ába tartozó emberek menedzselésére veszik igénybe

Andy Tryba, CEO[szerkesztés]

Andy Tryba, a Crossover alapítója és CEO-ja az elmúlt 15 évben számos sikeres startupot indított útjára, de dolgozott az Intel Corporation stratégia igazgatójaként, és a munka világának jövőjével kapcsolatban adott tanácsokat az Egyesült Államok Fehér Házában. Korábban betöltött pozícióit egyetlen közös szenvedély jellemezte: a munkavégzés összekapcsolt, globális világának víziója. Andy hisz abban, hogy a magasan képzett munkaerő növekedésével lehetővé válik az életszínvonal emelése az egész világon.

Néhány további példa Andy Tryba szakmai tapasztalatából:

 • A Think3 alapítója és ügyvezető igazgatója
 • A DNN Corp ügyvezető igazgatója
 • Az Engine Yard ügyvezető igazgatója
 • A Ride Austin társalapítója és ügyvezető igazgatója
 • A Crossover alapítója és ügyvezető igazgatója
 • A FuelMe alapítója és ügyvezető igazgatója
 • Az ExtendMD társalapítója és ügyvezető igazgatója

Crossover a világban[szerkesztés]

A Crossover központja az amerikai egyesült államokbeli Texas államban, Austinban található. A cég virtuálisan 131 országban van jelen, de rendelkezik coworking irodákkal is az alábbi városokban (országokban):

 • Budapest (Magyarország)
 • Buenos Aires (Argentína)
 • Bukarest (Románia)
 • Kolozsvár (Románia)
 • Hangcsou (Kína)
 • Isztambul (Törökország)
 • Kairó (Egyiptom)
 • Kijev (Ukrajna)
 • Manila (Fülöp-szigetek)
 • Moszkva (Oroszország)
 • Porto Alegre (Brazília)
 • São Paulo (Brazília)
 • Varsó (Lengyelország)

Crossover Magyarországon[szerkesztés]

A Crossover 2018-ban Magyarországon is megkezdte működését.

Jegyzetek[szerkesztés]

Interjú Andy Trybával, a Crossover alapítójával: Piac és Profit:A home office a jövő munkahelye

További információk[szerkesztés]