Crisis on Infinite Earths

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Crisis on Infinite Earths
Eredeti címCrisis on Infinite Earths
KiadóDC Comics
OrszágEgyesült Államok
Nyelvangol
KiadványokCrisis on Infinite Earths 1–12.
Megjelenés1985. április – 1986. március
SzereplőkA DC-univerzum minden szereplője
Alkotók
ÍróMarv Wolfman
RajzolóGeorge Pérez
TusrajzDick Giordano
Jerry Ordway
Mike DeCarlo
SzínezőAnthony Tollin
Tom Ziuko
Carl Gaffin
BetűkJohn Costanza

A Crisis on Infinite Earths (’Végtelen világok krízise’) egy 19851986-os crossover képregénytörténet, melynek írója Marv Wolfman, rajzolója pedig George Pérez. A DC Comics tizenkét részes minisorozatának célja az volt, hogy megtisztítsa a kiadó képregényeink akkor már 55 éves közös világát.[1] A Crisis on Infinite Earths eltörölte a „multiverzum” koncepcióját a DC kitalált világából, mely egyben olyan régi szereplők halálát is jelentette mint például Supergirl vagy Barry Allan, a második Flash. A történetet gyakran vízválasztóként szokták megnevezni a DC Comics kiadványaink történetében, mely az amerikai képregények bronzkorának végét és a modern korának kezdetét jelentette a kiadó számára.

A történet címét számos korábban megjelent crossover történet ihlette, melyek a kiadó multiverzumának különböző Földjein játszódtak, mint például a Crisis on Earth-Two (’Krízis a Föld-Kettőn’) és a Crisis on Earth-Three (’Krízis a Föld-Hármon’). Ezekkel a korábbi történetekkel ellentétben a Crisis on Infinite Earths jóval hosszabb volt és a DC szinte minden jelentős szuperhősét és egyéb szereplőjét felvonultatta a kiadó összes párhuzamos világából.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bob Rozakis: It's Bob the Answer Man (angol nyelven). Silver Bullet Comics, 2003 [2007. október 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. október 4.)