CopyCamp

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
CopyCamp 2014 - Cory Doctorow

A CopyCamp egy nemzetközi kulturális konferencia, melyet a Modern Lengyelország Alapítvány szervez. Fő célja a szabad kultúra megjelenésével összefüggésben a copyright-korlátozások helyzetének és jövőjének megvitatása.

Jellemzői[szerkesztés]

A CopyCamp konferencia Európa egyik legjelentősebb szabad kulturális eseménye, melyre évente kerül sor, az esemény hagyományos helyszíne Varsó. A találkozó először 2012 végén került megrendezésre.

Résztvevők[szerkesztés]

CopyCamp 2013

A nemzetközi kulturális eseményben minden évben a szabad kultúra legjelentősebb művészei és más alkotói vesznek részt. 2012 végén az Amerikai Egyesült Államokból Nina Paley szabad filmrendező, 2013-ban Eben Moglen volt a fővendég.

2014-ben ismét nagyot nőtt az esemény, immár 2 napossá vált és még több párhuzamos szekció indult. Tovább erősödött a művészet és emberi jogi tematika is.

A fővendégek Cory Doctorow és Birgitta Jónsdóttir. Magyar részről 2013-ban Bodó Balázs,[1] 2014-ben jogászként Mezei Péter, művészként Szervác Attila[2] képviselte Magyarországot.

Alkotások[szerkesztés]

A konferenciára készült valamennyi művészi és tudományos kép, videó és hanganyag a Wikipédiával is kompatibilis CC-BY-SA licenccel készült és így közzétéve gyarapítja a kulturális örökséget.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Fájl:Commons-logo.svg
A Wikimédia Commons tartalmaz CopyCamp témájú médiaállományokat.