Conan, a pusztító

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Conan, a pusztító
(Conan the Destroyer)
1984-es amerikai–mexikói film
Rendező Richard Fleischer
Producer Raffaella De Laurentiis
Vezető producer Dino De Laurentiis
AlapműConan, a barbár
Műfaj
Forgatókönyvíró Stanley Mann
Főszerepben
Zene Basil Poledouris
Operatőr Jack Cardiff
Vágó Frank J. Urioste
Gyártás
Gyártó
  • De Laurentiis Entertainment Group
  • Dino De Laurentiis Corporation
Ország Amerikai Egyesült Államok
Mexikó
Nyelv angol
Játékidő 97 perc
Költségvetés 18 000 000 amerikai dollár
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 1984
  • 1984. június 29. (Amerikai Egyesült Államok)[1]
  • 1984. október 19. (Németország)[2]
Korhatár16 III. kategória (F/3133/J)
Bevétel 31 042 035 amerikai dollár (Amerikai Egyesült Államok)
Kronológia
ElőzőConan, a barbár
További információk

A Conan, a pusztító (eredeti cím: Conan the Destroyer) 1984-es amerikai akció kalandfilm, melyet Richard Fleischer rendezett Stanley Mann forgatókönyvéből, valamint Roy Thomas és Gerry Conway történetéből. A film a Robert E. Howard által megalkotott Conan, a barbár karaktere alapján készült, és a Conan, a barbár (1982) folytatása. A főszerepben Arnold Schwarzenegger és Mako látható, akik újra eljátsszák Conan-t, illetve Akirót. Mellékszerepet Grace Jones, Wilt Chamberlain, Tracey Walter és Olivia d'Abo alakítja.

A filmet 1984. június 29-én mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban, a Universal Pictures forgalmazásában. Magyarországon DVD-n jelent meg szinkronizálva. Általánosságban vegyes kritikákat kapott az értékelőktől. Az Egyesült Államokban 26,4 és 31 millió dollár közötti bevételt ért el.

Cselekmény[szerkesztés]

Conan (Arnold Schwarzenegger) a gonosz Taramis királynő (Sarah Douglas) megbízásából egy tini hercegnőt és annak teljhatalmú testőrét kíséri el biztonságban egy távoli kastélyba, hogy visszaszerezzék Dagon varázslatos szarvát.

Conan tudta nélkül a királynő azt tervezi, hogy feláldozza a hercegnőt, amikor visszatér és megörökli a királyságát, amint a testőr megöli Conant. A királynő tervei nem veszik figyelembe Conan erejét és ravaszságát, valamint segítőinek képességeit: a különc varázsló Akiro, a vad nő, Zula és az ügyetlen Malak.

A hősnek és szövetségeseinek együtt kell legyőzniük mind a halandó, mind a természetfeletti ellenségeket ezen a kard és varázslat földjére vezető utazáson.

Szereplők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Conan the Destroyer című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]