Coast to Coast AM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Coast To Coast AM egy népszerű rádióműsor, amelyet Art Bell készített. A program amerikai, kanadai és Fülöp-szigeteki gyökerekkel rendelkezik. 2018 áprilisában Art Bell 72 éves korában elhunyt.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Legfőbb témája a paranormális jelenségek (szellemek, ufók és egyéb földön kívüli lények stb.) Minden adásba betelefonálnak a hallgatók, és elmesélik saját történeteiket a jelenségekkel kapcsolatban. A műsorvezető általában interjút is készít tudósokkal vagy átlagos emberekkel. Többször visszatérő vendégek is szerepelnek az epizódokban.

Közvetítés[szerkesztés]

A Coast to Coast AM nagyon népszerű műsornak számít. Egészen a mai napig sugározzák az amerikai rádióállomásokon. 1984-ben készült el az első adás. Jelenleg George Noory vezeti a show-t, de vasárnaponként George Knapp veszi át a helyét. Az USA-ban több stúdióból is sugározzák. A népszerűség hatására úgynevezett spin-off sorozatok is készültek a műsorból. A főcímdalért Giorgio Moroder felelt, a "Chase" című száma a műsor főcímdala. Magyarországon nem adják a rádiók ezt a műsort.

Kritika[szerkesztés]

Popularitása ellenére kritikák is érték a Coast To Coast AM-et, mondván, hogy áltudományos, illetve nem létező dolgokkal foglalkozik, és inkább komoly tudományos témákra kéne fektetnie a hangsúlyt.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]